fbpx
Connect with us

Bakken Bears

Optakt: Iberostar Tenerife – Bakken Bears

På tirsdag skydes Basketball Champions League i gang for Bakken Bears’ vedkommende, når de forsvarende danske mestre drager sydpå, hvor de gæster Iberostar Tenerife.

Tirsdag aften skrives første kapitel i dette års Champions League-eventyr for Bakken Bears, når bjørnene på udebane møder Iberostar Tenerife.

Der venter et svært opgør for Bakken Bears, da de er klare underdogs i opgøret mod hjemmebanefavoritterne fra Tenerife, der ligesom Bakken Bears går ind til opgøret i god form. Iberostar Tenerife er således ubesejret efter fire runder i den hjemlige spanske liga kaldet for ACB, der af mange anses som værende én af, hvis ikke den, bedste liga i Europa.

Læg dertil at hjemmebanefavoritterne fra Tenerife har traditioner for at nå langt i Basketball Champions League. Man har tidligere vundet turneringen, og i sidste sæson nåede klubben frem til kvartfinalen.

Tenerife-mandskabet kvalificerede sig til dette års turneringen gennem deres ligaplacering i sidste sæson. Historien er noget anderledes for Bakken Bears, der måtte igennem kvalifikationen for at nå hovedturneringen, hvilket bjørnene formåede på fornemste vis.

Selvom meget peger i retning af, at Iberostar Tenerife tager sejren, så er Bakken Bears ikke uden muligheder. Bakken skal spille sin chance, og det kræver blandt andet, at flere af holdets profiler er klar fra start. Derudover kræves det også af Bakken Bears, at flere spiller på holdet skal træde i karakter.

Bakken Bears går ligesom deres modstander ind til opgøret i god form, da man kun har tabt til Randers i Basketligaens første fire runder, og flere spillere har vist gode takter.

Siden det lykkedes for Bakken at kvalificere sig til turneringen, har Aarhus-mandskabet dog mistet to profiler i form af Justin Dentmon og DeVaughn Akoon-Purcell, der begge var vigtige for at Bakken overhovedet kunne kvalificerer sig til turneringen. Bakken har dog hentet to nye forstærkninger i form af Erik McCree og Glenn Cosey, der begge ligner kompetente afløsere.

Bud på kampens profiler

Hos Iberostar Tenerife forventes det, at Tyler Cavanaugh går ind og tager noget ansvar, da han har NBA og EuroLeague-erfaring på cv’et. Cavanaugh har således tidligere i sin karriere tørnet ud for Atalanta Hawks og Utah Jazz i NBA og spillede i sidste sæson for Alba Berlin. Amerikaneren er dog kommet sløvt for land for sit nye spanske hold.

Til gengæld er holdkammeraten, den georgiske center Giorgi Shermadini, startet som lyn og torden for Iberostar Tenerife, hvorfor han kan blive noget af en mundfuld for Bakken Bears. Shermadini snitter i skrivende stund 17,8 point, 5,0 rebounds, 2,0 assists, 0,8 blocks og 1,2 steals på banen i den bedste spanske række.

Bakken Bears får brug for mere end blot en enkelt spiller, der brænder banen af, hvis man skal vinde over Tenerife. Der er så og sige mere brug for en holdpræstation fremfor enkeltmandspræstationer, hvilket ikke synes umuligt, da Bakken har en god dybde i sin trup.

Scoringsmæssigt skal QJ Peterson fortsætte de gode takter fra Basketligaen, hvor han i skrivende stund snitter 29,7 point og 4,0 assists pr. kamp. Forsvarsmæssigt skal Deshawn Stephens og Michel Diouf fortsætte med at stjæle rebounds som i den hjemlige liga, hvor de snitter 15,3 og 7,0 pr. kamp. De skal derudover suppleres af resten af truppen.

Der er kampstart i Pabellón Insular Santiago Martín Arena på Tenerife tirsdag d. 20. oktober kl. 20:30.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Jeg er skribent på Basketligaen. Når jeg ikke skriver artikler på Fullcourt, skriver jeg helt sikkert på en anden historie, da jeg til daglig studerer journalistik. Jeg har en stor interesse for basketball og et blødt punkt for dansk basketball, DeMar DeRozan og Russell Westbrook.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Bakken Bears