fbpx
Connect with us

Bakken Bears

Justin Dentmon om Bakken Bears: Jeg forventer store ting af dette hold

Bakken Bears har hentet Justin Dentmon, som har en fortid i NBA og Euroleague, til klubben. Dentmon skal hjælpe aarhusianerne i Basketball Champions League-kvalifikationen, og amerikaneren ser optimistisk på de forsvarende danske mestres chancer for at avancere til gruppespillet.

Arkivfoto: Augustas Didzgalvis

Justin Dentmon har spillet kampe i NBA, været den næstmest scorende spiller i Euroleague og NBAs udviklingsliga, været topscorer i den israelske liga og i Basketball Champions League. Dentmon har derudover repræsenteret det amerikanske landshold.

34-årige Justin Dentmon har prøvet kræfter med de bedste af de bedste, men nu har karrieren taget, hvad nogle vil kalde, en uventet drejning. Om en måneds tid kan den tidligere NBA-spiller få debut for de danske giganter Bakken Bears. En spiller med et lignende CV er nok aldrig før set på et dansk mandskabs holdkort, og der er derfor tale om noget af en prominent forstærkning til den Aarhusianske trup.

På trods af, at amerikaneren befinder sig i karrierens efterår, har han stadig evnerne til at spille på et høj niveau. Det så man senest i sidste sæson, hvor den erfarne spiller var topscorer i Basketball Champions League. Dentmon var på kontrakt hos franske Élan Béarnais og var en af de bærende profiler hos franskmændene.  Den amerikanske guard snittede 20,9 point, 2,7 rebounds og 3 assists.

Og det er netop denne turnering, som Bakken Bears, med Dentmons assistance, håber på at kvalificere sig til i år. Bakken Bears har ikke deltaget i Basketball Champions League siden 2016. Istedet har Bjørnene nedlagt det ene hold efter det andet i FIBA Europe Cup, hvor de seneste tre sæsoner har budt på en enkelt kvartfinaleplads og to semifinalepladser i den europæiske turnering – men bjørnene er sultne efter endnu mere.

Fra NBA til Bakken Bears

Basketball Champions League er målet for Bakken. Efter nogle sæsoner med mislykkede forsøg, har Bakken Bears øjnene rettet mod succes i Basketball Champions League.

Deres første bump på vejen mod Champions Leagues forjættede gruppespil er d.15. september i Israel, hvor Hapoel Tel Aviv venter. Returkampen er 18. september i Aarhus.

“Mantraet i år er, at vi skal gøre hvad vi kan for at komme i Champions League. Sidste år blev vi ramt af lidt småskader og havde en enkelt spiller, der ikke leverede dét, vi havde håbet. Vi endte med at ryge ud til et hold, som vi mener, vi godt kunne have slået. Og det vil vi ikke rammes af igen. Hvis vi skal slås ud, skal det være til et hold hvor vi siger til hinanden; ‘okay, de var dælme også gode,” forklarede Michael Piloz, Sportsdirektør for Bakken Bears, til Århus Stiftstidende d. 22 juli.

Signingen af 34-årige Dentmon viser, hvor meget Bakken Bears gerne vil spille i Champions League i den kommende sæson. Dentmon har skreve under på to-måneder-lang kontrakt, og dermed kommer han kun til at spille mellem to og fire kampe for danskerne – med mindre kontrakten forlænges.

Der er altså tale om en specielt aftale som den tidligere NBA-spiller har fået med de regerende danske mestre.

“Bakken Bears og min agent havde været i dialog i nogle uger i forsøget på at blive enige om en aftale, som var ideel for både Bakken og jeg. Jeg var spændt, men i starten var jeg ikke sikker. Det var først, da jeg fandt ud af mere om klubben, jeg var sikker,” fortæller Justin Dentmon til Fullcourt.dk. om aftalen med Bakken Bears og fortsætter:

“Jeg talte med træneren ( Steffen Wich, red.) før, jeg skrev under. Vi havde en god samtale om klubben og byen,”

Denne særlige aftale har gjort det muligt for Bakken at hente en spiller med så imponerende et CV til klubben. Begge parter var enige om kontraktens længde, og Dentmon er kommet til klubben vel vidende, hvad der forventes.

“En to måneder lang kontrakt var noget, som vi blev enige om. Hjælp holdet til at kvalificere sig til Champions League og så måske snakke en forlængelse, var aftalen,” lyder det fra Dentmon.

“Jeg havde store forventninger til så fantastisk klub (Da Dentmon kom til klubben, red). Men jeg var mest af alt nysgerrig over byen, folkene, spillerne og ledelsen. Min eneste bekymring var, hvordan jeg ville passe ind,”

En mulig forlængelse

Bakken Bears indledte d.1 august træningen til den kommende sæson. Dentmon har spillet professionel basketball i 15 forskellige lande. Snart kan Danmark bringe det antal op på 16.

“Det har været okay (Starten hos Bakken Bears, red). Det er ikke længe siden, jeg ankom, og jeg har haft min første træning med holdet, og det føltes rigtig godt. Jeg forventer store ting af dette hold. Jeg mener, at vi har det, der skal til for at gøre det godt i kvalifikationen,”

Den amerikanske combo guard, som snart fylder 35 år, er som sagt kun i Aarhus på lånt tid. Fortsætter han i samme spor som i sidste sæsons udgave af Basketball Champions League, bliver han meget vel svær at holde på, men den tidligere NBA- og Euroleague-spiller vil ikke afvise en forlængelse med Bakken.

“Jeg har ikke rigtig tænkt over mine planer for sæsonen. I løbet af mine mange år som professionel har jeg lært, at hvis man lever i nuet, har man bedre fokus på, hvad man skal gøre nu for at opnå sine mål fremfor at tænke på, hvad fremtiden byder på. Når tiden er inde (til at forlænge eller søge videre,red.), så ved jeg hvilken beslutning, der er den rette for mig.” afslutter Justin Dentmon med at fortælle til Fullcourt.dk.

Dentmon har kontraktudløb hos Bears ved udgangen af september.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

19-årig skribent bosat i Aarhus. Jeg dækker både NBA og Basketligaen og kan ofte findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Bakken Bears