fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kvindebasketligaen

SISUs kvinder satser på danskere i 2013/14-sæsonen

SISUs kvinder har haft tre meget succesrige sæsoner i træk, hvor holdet hvert år har vundet både DM og pokalturneringen og i alt vundet 99 ud af 102 kampe, deraf alle 33 kampe sidste sæson, indleder klubben med at skrive i en pressemeddelelse.

To år i træk har holdet deltaget i EuroCup, men de har også måttet konstatere, at selvom de næsten var for gode til Danmark, var de ikke gode nok til at bide skeer med de fuldtidsprofessionelle hold fra de største basket-lande i Europa. Kun en enkelt sejr i 12 forsøg blev det til.

Læs også: Thomas Ginnerup i SISU næste sæson

Næste sæson spiller holdet ikke i EuroCup. Grunden er, at selvom det er udviklende for både spillerne og klubben, er det også dyrt og ressourcekrævende, og SISU er pt. ikke gode nok til at kunne spille op mod de store klubber. Næste sæson skal der også spares i SISU, og derfor har klubben besluttet ikke at deltage i EuroCup. Desuden er det blevet besluttet, at holdet spiller næste sæson uden en fuldtids professionel importspiller og derfor formentlig uden en amerikansk profil på centerpositionen. Sidste sæson spillede Marie Malone på denne position og gjorde det utrolig godt. Sæsonen før var det Stephanie Madden og før hende, Lauren Aitch. Alle tre spillere bidrog meget til holdets succes.

Head Coach Hrannar Holm tager gerne udfordringen op, og han er blevet enig med SISU om at fortsætte samarbejdet næste sæson.

Hrannar Holm udtaler: ”Vi har vundet meget og helt ærligt, så manglede vi udfordringer sidste sæson efter, at EuroCup sluttede. Fx vandt vi kampene i slutspillet med 30 point i gennemsnit. Marie var super dygtig, både i angreb og forsvar, så det bliver spændende at se, hvor gode vi kan blive uden en stor center i midten af forsvaret. Jeg tror ikke, vi denne gang starter sæsonen som favoritter.”

Snart vil der komme mere nyt omkring kvindeholdet, spillere og trænere, og klubbens ny talentstrategi for piger og kvinder vil blive lanceret.

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

EuroCup

Jonas Zohore har fundet en ny klub, efter det blev annonceret, at han ikke fortsatte i spanske BAXI Manresa.

Basketligaen

Roberto Gallinat, der spillede for Horsens IC i 2019/20-sæsonen, skifter til græske Aris BC Thessaloniki.

Bakken Bears

Bakken Bears bliver et dansk stortalent rigere, idet de tirsdag har offentliggjort 16-årige Frederik Drejer Erichsen som ny spiller.

EuroCup

ACS Sepsi-SIC, der har danske Maria Jespersen på holdkortet, tabte onsdag for første gang i 23 kampe, da EuroCup-favoritterne LDLC ASVEL Feminin sejrede på...

EuroCup

Maria Jespersen og ACS Sepsi-SIC dominerede i EuroCup-gruppespillet, der bød på lutter sejre, og er derfor videre i Europa.

EuroCup

Tobias Jensen fik onsdag aften debut i den europæiske turnering EuroCup. Danskerens mandskab ratiopharm Ulm måtte dog se sig besejret af spanske Joventut Badalona...

EuroCup

Maria Jespersen og ACS Sepsi-SIC sejrede onsdag igen i EuroCup. Denne gang blev tyrkiske Nesibe Aydın nedlagt.

EuroCup

Landsholdsprofilen Maria Jespersen var rystende god, da hendes hold ACS Sepsi-SIC onsdag spillede første kamp i EuroCup-gruppespillet. Sepsi slog Elitzur Holon med 76-75.