Find os her

Første semifinalekamp i pokalturneringen fandt sted lørdag aften i Vejlby-Risskov hallen. Her tog Pokalturneringens overraskelse, EBAA, imod Wolfpack. EBAA har i pokalturneringen slået to ligahold ud i Stevnsgade og Hørsholm, mens Wolfpack endnu ikke har mødt et andet hold fra Basketligaen.

Første periode gik bedst for hjemmeholdet. EBAA dominerede reboundsspillet på trods af en størrelsesfordel til Wolfpack. Århusianerne var meget aggressive i kampen om rebounds og fik flere offensive hentet ned. Størrelsen på de københavnske guards voldte imidlertid 1. Divisionsholdet nogle problemer. Flere afleveringer nåede lige præcis ikke ud om de større guards og EBAAs turnovers holdte Wolfpack inde i kampen. 17-14 til EBAA efter første periode.

I anden periode havde begge holdt skudt sig varme, og angrebsspillet flød bedre i begge ender. EBAA havde held med mange backdoor cuts og baseline drives, som gav lay-ups, da Wolfpacks hjælpeforsvar så noget sløvt ud. I forsvaret gjorde EBAA det svært for ulvene, som blev hårdt dækket op. Dette gjorde, at EBAA kunne bringe sig foran 31-23 halvvejs inde i perioden. Så skiftede momentet ellers og Wolfpack fik overtaget. Gode præstationer af Edgaras Stanionis og Durell Vinson gjorde, at udeholdet gik på et 8-0 run og udlignede stillingen. De sidste minutter var tætte, men Wolfpack var lige en anelse større, stærkere og skarpere. Stillingen ved halvleg var 37-39.

I tredje periode kom EBAA igen bedst fra start. De havde held til at tage bolden til kurven igen og igen, og selvom første forsøg blev misset, blev det ofte fulgt op af en offensiv rebound og en scoring. I forsvaret stod EBAA meget stærkt, og rotationerne sad lige i skabet. Det betød, at Wolfpack havde meget svært ved at komme til frie scoringer og nåede kun elleve point i perioden. 57-50 efter tre perioder.

Fjerde periode bragte endelig lidt medvind til Wolfpack. Ulvene fik flere steals i perioden, som blev vekslet til point i modsatte ende. Efter fem minutters spil var gæsterne foran med én, 65-66. Denne føring blev udbygget til 65-70 med kun 1:45 igen af kampen. Efter en EBAA time-out hentede hjemmeholdet ind og med 22 sekunder tilbage af kampen var stillingen 69-70. EBAA fik tilkæmpet sig en løs bold og havde nu mulighed for at få sidste skud i kampen. Det blev dog til endnu et Edgaras Stanionis steal, og han blev fejlet med to sekunder igen. Med to sikre straffe udvidede han føringen til tre point. Da EBAA ikke havde flere time-outs tilbage blev det til en hurtig aflevering fra baglinjen, som Stanionis fik sine lange fingre på lige omkring 3 pointslinjen og han sendte hurtigt et sidst skud af. Det gik igennem nettet til slutresultatet: 69-75.

EBAAs pokaleventyr fik en trist slutning, mens Wolfpack kan gøre sig klar til at møde enten Horsens eller Bakken Bears i pokalfinalen. Bakken tager imod Horsens i morgen kl.14.00.

Mere fra Basketligaen