fbpx
Find os her

Forleden lavede EBAA, Bakken Bears’ farmerhold fra 1. division, en gedigen overraskelse, da man ekspederede ligaholdet Hørsholm ud af pokalturneringen. Dermed er holdet i semifinalen, mens Hørsholm nu udelukkende skal koncentrere sig om Basketligaen. Hørsholms anfører Frederik Hougaard Nielsen var efter nederlaget langt fra tilfreds, og lægger sig fladt ned oven på skuffelsen.

“Først og fremmest så skal jeg ikke prøve at bortforklare noget. EBAA, anført af David Kristensen og Kristoffer Løwenstein, var det bedste hold forleden i alle spillets facetter, og det var helt fortjent at de vandt. Dermed misbrugte vi desværre en meget stor mulighed for at spille os i semifinalen. Det der med at bilde os selv ind, at vi nu har mere tid til at fokusere på ligaen, tror jeg ikke så meget på. Det er muligvis en undskyldning, der kan bruges i fodbold, hvor de har et noget strammere kampprogram, men det har vi altså ikke. Derfor er det ekstra alarmerende, at vi ikke er klar til at konkurrere i en kvartfinale.”

I kampen kom Hørsholm i løbet af 1. halvleg langt bagefter, og først for sent kom Frederik H. Nielsen og Matt Bonds i spil, og EBAA kunne trække sig sejrrigt ude med cifrene 66-62. I pokalturneringen er det kun tilladt med én amerikaner, mens det i Basketligaen er tilladt at spille med tre. Det generer dog ikke anføreren. Det er derimod andre omstændigheder, der gør.

“Den eneste regel, der skal laves om i pokalturneringen, er den håbløse favorisering af hjemmebaneholdet. Ligarådet, eller hvem der nu står for at sætte rammerne, har jo virkelig sovet i timen, når man som hjemmebanehold også fuldstændigt styrer, hvornår kampen skal afvikles indenfor terminen. Så længe hjemmebaneholdet sørger for, at der er en dags pause imellem kampene (red. Hørsholm spiller ligakamp mod Wolfpack torsdag aften), så mener Ligarådet åbenbart, at alt burde være godt. Det giver nogle dårligere kampe i begge turneringer, når der spilles to kampe på tre dage, og at man i Ligarådet ikke har været i stand til at forudse, at produktet for det første bliver ringere, og at man for det andet driver rovdrift på spillerne, er da alarmerende. Men i sidste ende er det vores egen skyld. Hvis vi kunne organisere os som spillere, så kunne vi også have en repræsentant med til at udstikke rammerne omkring afviklingen af turneringen. Det har vi ikke, og i stedet må vi leve med resultatet.”

Anføreren har dog overskud til at sende en lykønskning afsted til de aarhusianske pokaldræbere.

“Slutteligt så skal EBAA ønskes held og lykke i semifinalen.”

Man kan følge Hørsholms ligakamp mod Wolfpack på TV2 Play og som livestats på basketligaens hjemmeside.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Mere fra EBAA