fbpx
Find os her

Det er ikke kun Serbien der skriver historie med deres plads i OL-finalen. Også landstræner Sasa Djordjevic skriver sig nemlig ind i historien.

’Sale Nacionale’’ som er øgenavnet på den serbiske træner, bliver nemlig den første til at vinde en OL-medalje både som spiller og træner.

For 20 år siden ved de Olympiske Lege i Atlanta vandt Sasa Djordjevic sammen med det daværende Jugoslavien (Serbien & Montenegro) en sølvmedalje. Jugoslavien tabte den gang med 95-69 til ‘’The Dream Team’’ i finalen.

Læs også: Teodosic: Vi har spillet mod dem, og ved hvad vi skal forvente

Nu er der kun at se, om han kan tage skridtet videre, og sikre Serbien det første guld. En medalje som de ikke har vundet siden 1980, da de slog Italien i finalen med 86-77.

Den serbiske træner er ihvertfald stolt over hvad hans drenge har udrettet indtil videre ved dette OL.

‘’Vi er fortjent videre i finalen. Jeg er rolig efter alt hvad der er sket, og jeg elsker disse drenge, jeg elsker dette land, og denne trøje, og jeg kommer til at nyde hvilken end medalje det bliver’’ udtaler han til den serbiske tv-station RTS.

OL-finalen mellem Serbien og USA spilles søndag aften kl. 20.45, og vises live på TV2 Sport.

Foto: FIBA.com

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Mere fra Landshold