fbpx
Connect with us

NBA

Underdogs har ligaens bedste 5’er

Oklahoma City Thunder har overrasket de fleste i denne sæson. De er fem sejre foran Memphis Grizzlies og ligger solidt på en syvende plads i Western Conference. Hele holdet bidrager til succesen. Dennis Schroder spiller sin bedste sæson nogensinde, og 21-årige Shai Gilgeous-Alexander bidrager med næsten 20 point per kamp.

Foto: YouTube

Det var nok de færreste Oklahoma City Thunder fans, der inden sæsonen, turde håbe på en syvendeplads i den notoriske Western Conference, men Thunder-mandskabet ruller derud af ledt an af den rutinerede veteran Chris Paul. Sammen med Dennis Schroder styrer han den p.t. bedste lineup i ligaen, og med sig har de center Steven Adams, forward Danilo Gallinari og guard/forward Shai Gilgeous-Alexander. 21-årige Terrence Ferguson starter på banen i stedet for Schroder, men han spiller i snit fire minutter mindre per kamp. Det er altså med Schroder på banen, at Thunder får det absolut optimale ud af deres spil.

En net-rating viser, hvor mange point et hold scorer per 100 boldbesiddelser og sammenligner med antal point, der scores imod selv samme hold. De fantastiske fem fra Oklahoma har en net-rating på 31,4, og det gør dem lige nu til ligaens absolut mest effektive lineup. Nummer to på listen er Utah Jazz med en rating på 22,0.

Oklahoma fører komfortabelt over Trail Blazers, Spurs og Timberwolves – hold, de fleste nok havde forventet mere af inden sæsonens start i oktober. Det var der ikke mange, der havde forudset og efter sommerens trades, der sendte Thunder-ikonet Russell Westbrook til Houston i bytte for Chris Paul og Paul George til Clippers, var der lagt op til en lang rebuildingproces i Oklahoma City: I bytte fik Thunder blandt andet syv førsterundevalg indtil 2026, og mange eksperter havde forventet, at den 34-årige Chris Paul ville kræve at blive traded til en mesterskabskandidat.

Der er tradedeadline den 6. februar, og selvom det ikke er for sent endnu, tyder det ikke på, at hverken Chris Paul selv, chefpersonalet i organisationen eller fansene vil ændre på noget, som det ser ud lige nu.

Chris Paul ser ud til at spille sin bedste sæson siden tiden i Clippers, mens Schroder spiller sin bedste sæson nogensinde. Oklahoma har i mange år hungret efter et mesterskab, men er gang på gang blevet skuffet, og selvom en finaleplads også ser vanskelig ud i år, har cheftræner Billy Donovan i den grad formået at få det bedste ud af sine spillere.

Den nye superstjerne?

Canadiske Shai Gilgeous-Alexander kunne ligne en kandidat til årets mest forbedrede spiller. Den lille guard/forward på kun 196 cm snitter 19,8 point per kamp og har næsten fordoblet sine point siden sin første sæson i Clippers sidste år. Han er kun 21 år gammel, og mange forventer, at han overtager point guard-rollen i Thunder; og findes der et bedre forbillede end Chris Paul på den front?

I en sejr over Timberwolves den 13. januar blev 21-årige Gilgeous-Alexander den yngste spiller med 20 point – 20 rebounds – 10 assists. Han og triple-doublemaskinen, Russell Westbrook, er de eneste to guards med en 20-20-10 triple-double de seneste 30 år. Gilgeous-Alexander er ingen superskytte, men med et vingefang på 213 cm er han er effektiv, når han driver mod kurven. I sit første år ramte han 63% af sine skud ved ringen, og det er derfor ikke så mærkeligt, at Clippers eftersigende gjorde, hvad de kunne for at beholde den tidligere Kentucky-spiller.

De unge underdogs

Thunderspillerne har en gennemsnitsalder på lige under 25 år, der gør dem til et af de yngste hold i NBA. De har i gennemsnit under fire års erfaring i verdens bedste liga. Billy Donovan har tidligere udtalt, at Chris Paul med sin erfaring, basketball IQ og talent er et fantastisk forbillede for det unge mandskab. Paul har kunnet uddelegere point guard-rollen til både Schroder og Gilgoeus-Alexander og tæt på halvdelen af minutterne på banen, bruger Paul som shooting guard. Han er trådt lidt i baggrunden offensivt, og det har givet plads til de to unge guards.

Thunder har vundet syv af deres seneste ti kampe, og de ser ikke ud til at sænke farten. Da det endnu ikke ser ud til, at Oklahoma City repræsenteres ved årets All Star weekend i Chicago, kan spillerne se frem til en velfortjent pause, inden anden halvdel af sæsonen skydes i gang den 20. februar 2020. Med fem sejre ned til Grizzlies på 8.pladsen, og kun få sejre op til Rockets og Mavericks, ser det ud til, at Chris Paul skal en tur i playoffs for tiende år i træk.

Køb dit NBA-gear her

Har set - og selv spillet - basketball igennem 12 år. Holder med Los Angeles Lakers

More in NBA