fbpx
Find os her

Ugens taber: Oklahoma City Thunder

Puha… Det var ikke en stærk præstation, som “superholdet” fra Oklahoma kunne levere i dette års slutspil. Og listen af tabere på holdet er lang.

Lad os starte ved toppen.

Sam Presti, holdets general manager, tradede inden sæsonen fire relativt unge spillere med fordelagtige kontrakter i Victor Oladipo, Domantas Sabonis, Enes Kanter og Doug McDermott for at få 33-årige Carmelo Anthony, som står til at få 28 millioner dollars næste sæson og Paul George, som umiddelbart står til at forlade klubben inden næste sæson. På den anden side formåede holdet kun at vinde en enkelt kamp mere i både den regulære sæson og slutspillet. “Superholdet” med tre stjernespillere blev fuldstændig udspillet af et Utah Jazz hold, der ikke havde en eneste All-Star i denne sæson.

Yikes!

Holdets leder, Russell Westbrook, har mistet mange tilhængere denne uge. På banen har han vist sig at være ude af stand til at lede et hold længere end første runde i slutspillet. Gamle holdkammerater spiller fabelagtigt på andre hold, og han skyder .398 procent fra gulvet på næsten 25 skud per kamp. Problemet med Westbrook er, at hans største styrke også er hans største svaghed. Hans vilje til at vinde er så stor, at det til tider resulterer i en snæversynet tilgang til spillet, hvor han overfokuserer på enkelte aspekter. Et eksempel i dette var, da Ricky Rubio fra Jazz formåede at score 26 point på vej til en triple double i kamp 3.

“Jeg lukker ned for det lort i næste kamp,” sagde den tidligere MVP om den spanske guard.

Og det gjorde han egentlig også, idet Rubio scorede 13 point på 12 skud, men det resulterede også i fire fejl til Westbrook i første halveg, der fuldstændig decimerede holdets angreb og energi i resten af kampen. Oklahoma tabte kamp 4 med 17 point. I den afgørende kamp 6 tog Westbrook 43 skud og rammer kun 18. Grunden til at Kevin Durant forlod Thunder og sluttede sig til Warriors var blandt andet, at Westbrook skød for meget og havde for mange turnovers. Han viste i denne serie, at han endnu ikke er vokset fra den spillestil. Durant tøvede ikke med at påpege dette, da han smed et like på en instagram kommentar i denne uge.

Af banen viste frustrationen sig, idet Westbrook flere gange kom op og skændes med tilskuere.

https://youtu.be/aTdF8MQMzC0

Yikes!

Næste taber fra Oklahoma City Thunder er Carmelo Anthony. Den tidligere superstjerne ligner i år 15 en skygge af sit gamle jeg, og har på mange måder været Thunders dårligste spiller i dette års slutspil.

Når man ser på ‘Melo, ligner han stadig en god spiller. Han har et skud, der ser rimelig pænt ud, han har fantastisk krops kontrol, et hurtigt første skridt og et alsidigt offensivt arsenal. Desværre er tallene ikke ligeså venlige ved Anthony, der skød .375 procent fra gulvet over serien og formåede kun at have to assists på 194 minutter. Jeg gentager: To assists på 194 minutter…

Over seks kampe var Thunder -58, da Anthony var på banen. I kamp seks var han -19 på, hvor den næst dårligste spiller fra Thunder var Corey Brewer med -7.

Andre Roberson scorede flere 3’ere i sidste års slutspil (7/17), end Anthony gjorde i år (6/28). Man skulle tro, det var på tide, at ‘Melo accepterede en mindre rolle.

https://youtu.be/kzMQ8Xlio04?t=31s

Yikes!

Det sidste medlem af “superholdet”, Paul George, spillede overordnet en fin serie. “Playoff P” snittede 24,7 point per kamp med en .545 TS% og var klart holdets bedste spiller. Til gengæld runder han den altafgørende kamp seks, der potentielt var hans sidste kamp i Oklahoma, af med en sølle statline på 5 point (2-16), 3 rebounds, 8 assists og 7 turnovers.

Man må ikke glemme, at George forlod Indiana Pacers, fordi han ville vinde kampe i slutspillet. Pacers har lige nu vundet en kamp mere end Thunder og ligner umiddelbart favoritter til at gå videre til næste runde.

Yikes!

Ugens uundgåelige: Donovan Mitchell

Førsteårsspilleren Donovan Mitchell fra Utah Jazz har for alvor etableret sig som en spiller, der kommer til at skabe ravage i ligaen. I sin første slutspilserie snitter han 28.5 point per kamp på 46-36-92 splits, 7.2 Rebounds per kamp, 2.7 assists per kamp, 2.7 turnovers og 1,5 steals per kamp. Den 21-årige Mitchell har uden tøven påtaget sig rollen som holdets leder, idet han scorer mere end dobbelt så mange point som Joe Ingles, der er holdets næstmest scorende spillere med 14 point per kamp.

Mitchell gik fuldstændig grassat, da han scorede 33 point i kamp 4 og hele 38 point i kamp seks til at afgøre serien. I tredje periode af kamp seks scorede Mitchell 22 point og ramte 8 ud af sine 9 skud, hvilket skabte en komfortabel føring, som Jazz holdte på indtil buzzeren lød.

“I første halveg var jeg en anelse nervøs, men (Quin Snyder) sagde til mig under en timeout, ‘vi kommer til at vinde den her kamp, og du kommer til at spille godt,’ og når man har en træner, der siger sådan noget, så får man også selv selvtillid, og derefter begyndte jeg at ramme mine skud,” sagde Mitchell efter kamp seks.

I sine første seks slutspilskampe scorede Mitchell 171 point. Det er tredjemest nogensinde efter Kareem Abdul-Jabbar (216 point) og Wilt Chamberlain (199 point)

Ugens kamp: Indiana Pacers – Cleveland Cavaliers kamp 5

Indiana Pacers formåede at kæmpe sig tilbage efter at være nede med 11 point i anden halveg. Med 34 sekunder igen af kampen rammer Domantas Sabonis lille jumper fra straffekastlinjen, idet han udligner stillingen til 92-92.

Men denne kamp handlede ikke om Indiana Pacers. Denne kamp handlede om, hvor god det er muligt at være til basketball. LeBron James spiller en kamp af dimensioner og slutter af med 44 point, 10 rebounds og 8 assists. Han får næsten ingen hjælp af sine holdkammerater i denne kamp. Udover Kyle Korver skyder resten af Cavaliers’ hold 11-40 for gulvet. Kevin Love skyder 2-11 og JR smith skyder 0-8.

Ene mand vinder James denne kamp, og etablerer atter en gang, at han stadig er ligaens absolut bedste spiller. James skyder på mirakuløst vis 15-15 fra straffekastlinjen med en ny straffekastrutine, hvor han læner sig fremad, idet han skyder.

King James runder kampen af med et block på Victor Oladipo med 4 sekunder igen efterfulgt af en kampafgørende buzzerbeater fra 3’eren. Blocket på Oladipo er sidenhen blevet vurderet til at have været goaltending, men ligeledes er en turnover, der gav Indiana Pacers boldbesiddelse, blevet vurderet til at have været et fejlkald. Ikke desto mindre leverede LeBron atter en gang en uforglemmelig slutspils præstation.

En gang til for god ordens skyld.

Ugens historier:

  • Golden State Warriors vinder første runde 4-1 over San Antonio Spurs.
  • Philadelphia 76’ers går videre til anden runde for første gang siden 2012, efter de slå Miami Heat 4-1 i første runde.
  • Houston Rockets vinder første runde 4-1 over Minnesota Timberwolves, der var i slutspillet for første gang siden 2004.
  • Toronto Raptors slår Washington Wizards i en spændende sekskamp serie.
  • Boston Celtics slår Milwaukee Bucks i en altafgørende kamp syv på hjemmebane.
  • Med en 103-90 i kamp 4 bliver Manu Ginobili og Tony Parker den mest vindende slutspilspar nogensinde (132 kampe vundet)
  • Golden State Warriors skyder anden runde af slutspillet i gang med en sejr på 22 point over New Orleans Pelicans.

 

Mere fra Cleveland Cavaliers