fbpx
Find os her

Nyhedsoversigt

Svendborg Rabbits sikrede sejren i hjemmebanedebuten mod Værløse

Svendborg formåede at hive den forventede sejr hjem, mod et hårdt kæmpende Værløsemandskab, som på alle måder havde stor ære af kampen, som endte 85-73.

Foto: Aputsiaq Christian Jensen

Svendborg Kommune havde inviteret svendborgenserne til gratis basket i Kaninhulen, som var godt fyldt op til onsdagens opgør mod Pro B-holdet Værløse. Styrkeforholdet mellem ligaens Pro A og Pro B-hold har indtil videre i sæsonen været til at få øje på, og det var derfor også forventet, at Kaninerne skulle vinde dagens opgør.

Københavnerne fra Værløse lagde sig dog ikke bare sådan lige ned og kæmpede kampen igennem med alt, hvad de havde. Værløse formåede flere gange i løbet af kampen at sætte nogle flotte runs sammen, og på den måde lukke Kaninernes forspring i løbet af kampen.

Særligt Værløses amerikaner, Richard Granberry, spillede en fantomkamp og var i store dele af kampen manden, der holdt Værløse inde i kampen. I den grad en seværdig kamp han fik stykket sammen.

Kvaliteten gjorde forskellen

Selvom Værløse kæmpede med alt, hvad de havde, var det tydeligt, at erfaringen var størst hos sydfynboerne. Værløse havde af flere omgange problemer med at få bolden på banen og derefter over midten, hvilket resulteret i 22 turnovers.

I anden halvleg fik Svendborgs nyindkøbte dansker Peter Møller for alvor gang i spillet, og han leverede stærkt spil i begge ender af banen. En spiller som Svendborg i den grad bliver glade for i løbet af sæsonen, hvis han bliver ved med at levere, som han har gjort først på sæsonen.

I forsvarsenden fortjener især Svendborgs Jacob Enevold Jensen at blive nævnt. Han fungerede som Svendborgs forsvarsanker i kampen, og det var tydeligt, at Værløse havde store problemer med at score, når han var på banen. Svendborg var +28 med Enevold på banen, hvilket taler sit tydelige sprog.

Svendborgs bedste spillere var i dag Jacob Enevold Jensen, der, på trods af det ikke kunne ses i statistikkerne, spillede en rigtig flot kamp i forsvarsenden, og Peter Møller, der med sin flotte anden halvleg blev Svendborg-topscorer med 17 point. Dertil fik han også fire steals i kampen.

Selvom Svendborg løb med sejren, var banens bedste spiller Værløses Richard Granberry, der med sine 33 point blev kampens topscorer og Værløses eneste spiller med mere end syv point. Dertil tog han også 10 rebounds.

De to hold mødes allerede igen den 21. oktober i Værløse, hvor det bliver spændende at se, om nogle af holdene får justeret deres til tider ustabile angreb fra aftenens opgør.

Alexander er skribent på Basketligaen, og har været en del af Fullcourt siden 2017. Alexander kommer fra Svendborg, og har selv spillet basket i 7 år. Derudover er han ansvarlig for statistikker i Svendborg Rabbits og er derfor altid at finde i kaninhulen, når Rabbits spiller. Alexander er desuden stor fan af NBA-holdet Milwaukee Bucks.

Mere fra Basketligaen