fbpx
Connect with us

Basketligaen

Randers Cimbrias vildeste fan: Benjamin Rimpler

Benjamin Rimpler iført sin Randers Cimbria-polo. Foto: Privat

Randers Cimbria har haft en god sæson i år. Den østjyske klub endte på en andenplads – blot to point bag Bakken Bears. Dog er man ikke helt forkert på den, hvis man påstår, at det har stået lidt sløjt til på fansiden. Men det har en ung mekaniker sat sig for at ændre.

Hans navn er Benjamin Rimpler. Den 21-årige randrusianer beskæftiger sig til dagligt som produktionsmedarbejder og sørger for, at tingene kører, som de skal. Og nu har han besluttet sig for at gå i maskinrummet for Randers Cimbria.

“Jeg havde lagt mærke til, at der ikke rigtig skete noget på tribunerne. Og det blev jeg nødt til at gøre noget ved,” siger han.

Og hermed var projektet skudt i gang. Hurtigt fik han trukket flere med på Randers-vognen.

“Med foreningen vil vi gerne vise, at der også findes basket i Randers – og hvor fed sporten er.”

Gentlemansport

Benjamin Rimpler har en sæson på CV’et som Randers-fan. Det var en god kammerat, der i 2019 lokkede ham med til kamp i Arena Randers. Og siden da har han hængt ved.

“Der er noget spændende over sporten. Man er tæt på banen og hilser på spillerne. Jeg har ellers aldrig interesseret mig for sport, men basketball er noget særligt. Det er mere en gentlemansport” siger han.

Den levende spiller

Benjamin Rimpler er fuldt tilfreds Randers Cimbrias indsats i denne sæson. Der er dog en gentleman, som han er særligt glad for.

“Alan Voskuil er en rigtig fed spiller. Han har en fantastisk udstråling, når han går på banen. Han spiller utroligt levende. Man kan se, han har det sjovt, når han spiller,” siger han.

Amerikanske Voskuil har spillet i klubben siden 2019 og har i gennemsnit sørget for 8.9 point til randrusianerne.

180 grader

En anden amerikaner, der også er populær hos Benjamin Rimpler, er træner Jimmy Moore.

“Holdet har vendt sig 180 grader. Vi har en fuldstændig fantastisk træner i Jimmy, der giver sig 110 procent,” siger han.

Siden er træner Jimmy Moore dog for nyligt skiftet til sydfynske Svendborg Rabbits.

Fællesskab på tværs af generationer

Når Benjamin er til kamp, er hans Randers-hættetrøje altid på. Under hættetrøjen bærer han en polo med Randers-logo i tilfælde af, at temperaturen når kogepunktet i hallen. Og det gør det ofte.

“Så snart kampen er startet, så råber vi så højt som overhovedet muligt,” siger han.

Og det er ikke kun jævnaldrende, som han skaber stemning med.

“Jeg har stiftet mange nye bekendtskaber gennem foreningen. Ung som gammel. Det er fedt at kunne mødes på tværs af generationer og dele passionen for sporten. Det betyder meget for mig,” siger han.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Skribent på Fullcourt. Dækker hovedsageligt den danske basketliga.

More in Basketligaen