fbpx
Connect with us

Nyhedsoversigt

Los Angeles Lakers – Houston Rockets

Stilling i serien: Los Angeles Lakers 4 – 1 Houston Rockets

Kamp 4: Lørdag d. 12. september (natten til søndag)

Resultat: Los Angeles Lakers 119-96 Houston Rockets

Lakers sparker Rockets ud af boblen

Los Angeles Lakers har for første gang siden 2010 sikret sig en plads i Western Conference Finals. Aldrig før i Lakers-franchisets historie er der gået så mange uden, at Lakers har deltaget i Western Conference Finals.Det samme udspiller sig for mandskabets leder LeBron James, der ikke har stået i en Conference finals siden 2018. Den tidligere MVP har indtil nu spillet i ti forskellige Conference Finals: Seks gange med Cleveland, fire med Miami og nu en enkelt med Lakers.

Netop LeBron James leverede natten til søndag endnu en stærk præstation mod Houston Rockets. King James scorede 29 point og førte Lakers til sejr.

Realiteten for Houston Rockets er, at de vandt seriens første kamp og fik en perfekt start på serien, men de efterfølgende fire kampe tabte de. De fik ikke et ben til jorden i disse kampe og må nu forlade NBA-boblen i Orlando.

Houstons exit rejser flere spørgsmål: Vil Mike D´Antoni fortsat være Houston Rockets-cheftræner i næste sæson? Han har ihvertfald kontraktudløb nu, og de to parter kunne ikke blive enige om en forlængelse sidste år, så han er fri på markedet. Han har været nævnt som en mulig kanditat i Indiana og Philadelphia, men fremtiden er endnu uvis for den erfarne træner.

Men hvad så med Houstons stjerne-duo, James Harden og Russell Westbrook? Har Houston planer om at beholde de to sammen eller vil man skille sig af med den ene? – Måske begge?

 

Stilling i serien: Los Angeles Lakers 3 – 1 Houston Rockets

Kamp 4: Torsdag d. 10. september (natten til fredag), 03:00

Resultat: Los Angeles Lakers 110-100 Houston Rockets

Resume: Lakers har kurs mod Conference Finals

Los Angeles Lakers kunne torsdag nat bringe deres føring op på 3-1 i andenrundeserien mod Houston Rockets efter en kamp, hvor Lakers var holdet, der foran fra start til slut. De virkede determinerede fra start og kunne trække sig sejrrigt ud af kamp fire. LeBron James og kompagni er altså kun en sejr fra videre avancement.

En af kampens helt store oplevelser var Anthony Davis, der leverede 29 point og 12 rebounds, mens hans partner in crime LeBron James satte 15 point på scoringstavlen og tog 15 rebounds. Rajon Rondo fortsatte endnu en gang de gode takter. Rondo leverede 11 point, 11 rebounds, 8 assists og 2 steals.

Houston Rockets havde derimod en knap så god aften som de to ovenstående herrer. Lakers outreboundede Rockets 52-36 og højdeforskellen gjorde atter en forskel. Derudover er Rockets et hold, som satser efter trepointscoringer, og der er James Harden deres stærkeste våben.

Men han skød 1 for 6 fra distancen og lignede ikke den skarpskytte, som vi bedst kender ham som. Houston skød 14 for 33 fra trepointsland, og man kan nu undre sig over, hvorvidt Houstons taktik er den rette eller ej – for de får ikke nok ud af trepointsskudet taget i betragtning af, hvordan holdet er sat sammen om skuddet fra distancen.

 

Lakers står dermed med et rigtig godt udgangspunkt og mangler en enkelt sejr for at sende Rockets hjem fra NBA-boblen i Orlando, Florida.

Stilling i serien: Los Angeles Lakers 2 – 1 Houston Rockets

Kamp 3: Tirsdag d. 8. september (natten til onsdag), 03:00

Resultat: Los Angeles Lakers 112 – 102 Houston Rockets

Resume: 

Nattens opgør mellem Los Angeles Lakers og Houston Rockets udviklede sig til at være en tæt affære, hvor Houston Rocket dog måtte give fortabt i fjerde periode. Spillet bølgede frem og tilbage gennem hele kampen, hvor Houston i store perioder var foran med tre-fem point. I fjerde periode skruede Lakers dog op for forsvaret og samtidig med, at Houston ikke formåede at svare igen hverken defensivt eller offensivt, så endte det hele altså med en forholdsvis sikker sejr til holdet fra det sydlige Californien.

De helt store stjerner leverede mere eller mindre alle sammen. LeBron James og Anthony Davis blev tilsammen noteret for 62 point, 22 rebounds samt 11 assists, mens Houston duoen bestående af James Harden og Russell Westbrook kombinerede for 63 point, 17 rebounds samt 15 assists. Russell Westbrook har ellers været meget udskældt på det sidste, hvor hans skudprocenter har dalet gevaldigt, og hvor han generelt har haft svært ved at bruge sin eksplosivitet til at komme til kurven. Dette var dog helt anderledes i nattens opgør, hvor han både viste evnerne i drives mod kurven, men derudover også skød gode procenter fra gulvet.

Interessant er det dog at se, at Lakers på ingen måder kan få spillet til at fungere, når de forsøger sig med at presse Houston mandskabet på størrelsen. I nattens opgør spillede JaVale McGee kun lige over seks minutter, mens Dwight Howard slet ikke kom på banen. Ingen af spillerne har dog fået det til at fungere for alvor mod Houston, hvor det ofte virker til, at feltet bliver lukket for meget, når de befinder sig under kurven, hvilket kun gør det sværere for James og Davis at komme ind til afslutning. Det skal siges, at JaVale McGee var tvivlsom om til kampstart, men blev alligevel fundet klar til at være en del af startopstillingen.

En anden spiller, der virkelig har udmærket sig over de seneste kampe, er Rajon Rondo. Efter Rondo er kommet tilbage efter sin skade og har fundet ind i rytmen, har han virkelig vist stort spil de seneste kampe. I nattens opgør scorede han også over 20 point, havde ni assists og generelt skød glimrende procenter fra gulvet. Især i fjerde periode viste han sit hver, da han nærmest tog fuldstændig over og enten scorede eller assisterede på alle Lakers point. Det er virkelig positivt nyt for Lakers mandskabet, hvis de kan regne med, at han kan komme ind og styre spillet i perioder og dermed tage noget af arbejdsbyrden fra LeBron James.

Se højdepunkter fra nattens opgør herunder:

Kamp 2: Søndag d. 6. september (natten til mandag), 02:30

Resultat: Los Angeles Lakers 117 – 109 Houston Rockets

Resume: 

Det virkede til at være et fokuseret Los Angeles Lakers hold, der gik på banen i Orlando i nat. Holdet kom fra start ud med et stærkt udtryk, hvor de allerede efter første periode var foran med 16 point. Kampens største føring kom lige i starten af anden periode, hvor Lakers holdet kom foran med 21 point. Herfra virkede det dog til, at Houston kom bedre med i kampen og i starten af trejde periode, stod Houston holdet pludselig med en føring. Lakers fik dog sat trumf på til sidst, hvor de viste godt forsvar og en godt spillende LeBron James udmærkede sig med en række højdepunkter, inden holdet kunne gå i omklædningsrummet vel vidende, at serien nu står 1-1.

Alt i alt fungerede både forsvar og angreb bedre for Los Angeles holdet i nattens opgør. Specielt skudprocenterne var glimrende, hvor holdet skød 44,4% fra trepointslinjen. Houston holdet var heller ikke dårligt spillende, de formåede at dele scoringerne ud over mange forskellige spillere, da hele seks spillere scorede 10+ point. De havde dog problemer defensivt, hvor Houston holdet ikke formåede at lukke ned for LeBron James og Anthony Davis på samme vis, som de blev lukket ned i første kamp.

Netop Anthony Davis blev kampens topscore med 34 point, forfulgt af LeBron James med 28 point. James Harden kunne lige netop ikke følge med konkurrenterne fra Lakers holdet og scorede ‘blot’ 27 point. LeBron James fik en del kritik efter den første kamp i serien, men med en statline med elleve rebounds, ni assists, 4 steals samt 2 Blocks, så er der ingen tvivl om, at James fik vist sig fra sin bedste side i nattens opgør.

Tredje kamp i serien bliver uden tvivl spændende at følge, da begge hold nu har vist, at de har niveauet på en given dag til at vinde kampen. Det afgørende punkt bliver uden tvivl, hvilket hold, der formår at lukke ned for modstanderens superstjerner og samtidig minimere antallet af turnovers. 

Kamp 1: Fredag d. 4. september (natten til lørdag), 03:00

Resultat: Los Angeles Lakers 97 – 112 Houston Rockets

Resume: 

Første kamp i serien endte med en sikker sejr til de undertippede Houston Rockets spillere. Lakers holdet mødte veludhvilede op til kampen efter en række dages pause, men det virkede dog som om, at Houston spillerne var skarpere i eksekveringen af deres gameplan. Første halvleg forløb forholdsvis tæt, efter en tidlig Lakers føring formåede Houston stille og roligt at overtage kampen. Det var dog først i fjerde periode at holdet for alvor lagde afstand til Los Angeles mandskabet. 14 point i træk blev dødsstødet for Los Angeles Lakers, og så kunne Houston altså trække sig sejrsrigt ud af kampen.

Ikke overraskende står James Harden tilbage med titlen som topscore i kampen, da han med sine 36 point bestemt gjorde sit. Derudover bidrog Russell Westbrook med 24 point, mens Eric Gordon blev noteret for 23 point. I Lakers lejren er det LeBron James og Anthony Davis, der dominerer statistikkerne, men med henholdsvis 20 og 25 point, så vil de næppe være tilfreds med deres egen præstation.

Størrelse i feltet er et af de områder, hvor det var forventet, at Lakers holdet ville være dominerende overfor Rockets mandskabet. Netop dette kunne Lakers dog på ingen måder få til at fungere i nattens kamp, hvor holdet ofte manglede mere bredde i spillet for at kunne åbne feltet op for James og Davis. Ikke engang rebound-spillet formåede Los Angeles holdet at vinde, da det endte 41 – 41, noget hvor Lakers ellers klart skulle have en fordel.

Mens spillet ikke fungerede for Lakers, så kørte det helt anderledes for Houston holdet. Selvom procenterne ikke var overdrevet imponerende, så formåede holdet alligevel at ramme nogle afgørende trepointscoringer, da det var mest nødvendigt. Derudover lykkedes holdet med at stå fremragende defensivt, hvor de ikke tillod mange drives mod kurven og dermed tvang Lakers til at tage halvdårlige skud fra distancen.

Se højdepunkter fra kampen herunder:

Los Angeles Lakers:

Skader: Rajon Rondo (Tvivlsom – Finger),

Forventet startopstilling: KCP, Danny Green, LeBron James, Anthony Davis, JaVale McGee

Houston Rockets:

Skader:

Forventet startopstilling: Russell Westbrook, James Harden, Eric Gordon, P.J. Tucker, Robert Covington

En åben serie

Efter en sejr i førsterunde af slutspillet er Los Angeles Lakers nu klar til tage imod næste udfordring i form af Houston Rockets i Western Conference semifinalen. I løbet af sæsonen har de to hold mødt hinanden tre gange, hvor Houston har vundet de to seneste kampe. En playoff serie er dog noget andet, og mange vil nok have Los Angeles Lakers som favoritter i denne serie. Intet er dog givet på forhånd og med et Houston hold, der skyder flest trepointsskud af alle i hele ligaen, er det muligt for holdet at hive sejre i land over alle modstandere.  Det springende punkt bliver altså højst sandsynligt, hvorvidt James Harden kan få spillet til at fungere, og Rockets generelt skyder gode trepointsprocenter, hvis dette lykkedes, skal Los Angeles Lakers virkelig stramme sig an, hvis de vil gå videre til Western Conference finalen.

Houston Rockets oplevede stor modstand i førsterundeserien mod Oklahoma City Thunder – en serie, der skulle ud i syv kamp. Russell Westbrook var ganske vist først sin skade kvit, efter at der allerede var spillet fem kampe i serien, men Houston-mandskabet kunne først avancere videre til anden runde efter en spændende og uhyre tæt kamp syv, hvor Thunder ligeså godt kunne have rendt med sejren.

Mens Lakers udviste dominans i deres førsterundeserie, var Rockets altså i problemer af flere omgange, så hvis Rockets skal kunne overkomme Lakers, anført af LeBron James, skal Houston-mandskabet oppe sit spil.

Du kan se den vanvittige afslutning på vind eller forsvind-kampen mellem Oklahoma City Thunder og Houston Rockets herunder.

Los Angeles Lakers har medvind i sejlene

Los Angeles Lakers går ind til serien med god medvind fra de seneste kampe mod Portland, hvor holdet viste noget af det potentiale alle forventede af dem. Holdet fra det sydlige Californien begyndte pludselig at ramme en acceptabel procentdel af deres trepointsforsøg, da de i serien skød 34,3%. Selvom det dog stadig er i den lave ende, så er det langt mere acceptabelt end de skudprocenter holdet præsterede før slutspillet startede, hvor de lå som det dårligste hold i hele NBA boblen.

Der er tidligere i år blevet sået tvivl om, hvorvidt LeBron James stadig kan være en dominerende faktor rent scoringsmæssigt, når det virkelig tæller i playoff. Efter et par tvivlsomme kampe først i serien mod Portland viste James niveau i de resterende kampe. Med en gennemsnitlig stat-line med 27,4 points samt både 10,2 assists og rebounds var James en afgørende faktor for at holdet præsterede, som de gjorde. Hvis Los Angeles holdet skal have chancen for at gå hele vejen til Western Conference finalen, så bliver der uden tvivl brug for, at James præsterer på det niveau, der har fået mange til at kalde ham for verdens bedste basketspiller gennem de sidste mange sæsoner.

Anthony Davis spillede alt i alt en god serie mod Portland, og netop hans fysisk og spidskompetencer er noget, som Lakers kommer til at skulle udnytte i denne serie mod Houston Rockets. En spiller på hans størrelse, der samtidig er et giftigt bekendtskab bag trepointslinjen er et match-up mareridt for ethvert hold i hele ligaen.

En anden afgørende faktor bliver uden tvivl forsvaret. Lakers har gennem hele NBA-boblen haft problemet defensivt. Med en Anthony Davis til at dække feltet og en til tider motiveret LeBron James, er det ikke så meget på de store center/forward positioner, hvor holdet har problemer. Dog har det haltet gevaldigt på guard positionerne, hvor holdet har haft problemer med at stå ordentligt i defensiven. Danny Green, Kantevious Caldwell-Pope og Alex Caruso er alle glimrende defensive spillere på papiret. De har dog alle haft problemer med at præstere på et højt niveau over længere tid, hvilket altså er noget, Damian Lillard flere gange udstillede i førsterunde serien. Forsvar på guard positionerne vil der uden tvivl også blive brug for her i andenrunde, da spillere som James Harden og Russell Westbrook uden tvivl vil skabe problemer og forsøge at angribe Lakers holdet defensiv fra deres guard positioner.

Hvordan kommer Lakers videre:

Skal udnytte størrelsen:

Los Angeles Lakers skal udnytte, at de med Davis, LeBron, McGee, Howard osv. har muligheden for at presse Houston mandskabet på størrelsen. Med en klar fordel i rebound-spillet samt mulighed for stor fysisk under kurven, er dette altså et sted, hvor de for alvor kan presse Houston.

Forsvaret skal oppe sig:

Med en af ligaens bedste angrebspillere i form af James Harden skal Lakers holdet virkelig oppe sig på guard positionerne. En spiller som Danny Green kommer til at have mange direkte dueller med James Harden, og selvom Harden er en af ligaens sværeste spillere at dække, så bliver det afgørende for Lakers chancer, at Harden ikke formår at få sit angrebsspil til at fungere.

Stjernerne skal levere: 

LeBron James og Anthony Davis skal begge spille op til det maksimale. Selvom mange efterhånden tvivlede på LeBron James, så viste han alle, at han stadig kan dominere en slutspilsserie, og det bliver der helt sikkert brug for igen. Men LeBron skal koncentrere sig om at sætte spillet op for sine medspillere samt selv vise aggresivitet, når han driver mod kurven, så skal Davis sørge for at være den dominerende faktor defensivt samt optimalt set også score på den gode side af 30 point pr. kamp.

Serien mod OKC var hård

De var ikke mange, som i starten havde troet, at Oklahoma City Thunder kunne køre førsterundeserien mod Houston Rockets ud i syv, men OKC har i denne sæson overrasket og imponeret. Faktisk var det meget få, som overhovedet havde spået, at Thunder kunne spillede sig ind i slutspillet.

Men de sikrede sig en playoff-plads, og de gav Rockets kamp til stregen. Desværre for Rockets bliver det kun sværere herfra. Nu venter Los Angeles Lakers, og vi kommer derfor til at se to af ligaens bedste duoer, LeBron James/Anthony Davis og James Harden/Russell Westbrook head to head.

Sidstnævnte vendte tilbage fra en skade i kamp fem i førsterundeserien. Westbrook havde ikke helt genfundet sit normalt høje niveau, men bare hans tilstedeværelse skaber plads for Houston-mandskabet, da han er så stor en trussel.

Hvordan kommer Rockets videre:

Houston har misset for mange skud – Trepointsskuddet kan blive afgørende: 

Houston Rockets´kampe i dette års udgave af NBA playoffs har været noget af et skydetelt. Først slog de rekorden for flest trepointsforsøg i en halvleg i NBA Playoff med 35 forsøg. Dernæst var det rekorden for flest trepointsforsøg i en NBA Playoff-kamp, der blev slået. Begge rekorder blev slået i samme kamp. Rockets sendte 56 forsøg afsted fra trepointsland i kamp to, men det var ku 34% af forsøgene, der fik nettet til at blafre. Eric Gordon og James Harden skød 2 for 21 bag treeren i den kamp.

Så trepointsskuddet skal altså sidde der mod Lakers, for at Houston kan komme videre i slutspillet. James Hardens pointproduktion har været intet mindre end fænomenal. Han snittede knap 30 point i serien mod Thunder, men man kan ikke sige det samme om Hardens skudprocenter. Harden skyder 30% bag treeren i dette års slutspil og i kamp syv mod OKC, den altafgørende kamp, var han 1 for 9 fra distancen. Det må ikke gentage sig mod Lakers, for så kan det blive en kort sejr og et farvel til NBA-boblen i Orlando, Florida.

Small-ball: Ankermanden Covington skal lukke ned for LeBron og AD

Som tidligere skrevet, har Los Angeles Lakers en klar fordel i størrelsen. Efter man tradede Clint Capela væk og fik Robert Covington retur, er Houston højdemæssigt svage. Men Rockets har netop Covington, en yderst kompetent forsvarsspiller, og han kan komme til at spille en stor rolle i denne serie. Hans defensive evner vil hjælpe Rockets til at kunne lukke ned for LeBron James og Anthony David – eller ihvertfald forsøge.

Bud på resultat

Los Angeles Lakers 4 – 2 Houston Rockets

Kampprogram

Game 1: Fri, Sep 4, Houston @ LA, 03:00 Dansk tid
Game 2:
Sun, Sep 6, Houston @ LA, 02:30 Dansk tid
Game 3: Tue, Sep 8, LA @ Houston, 02:30 Dansk tid
Game 4: Thu, Sep 10, LA @ Houston, 03:00 Dansk tid
Game 5*: Sat, Sep 12, Houston @ LA, ikke planlagt endnu
Game 6*: Mon, Sep 14, LA @ Houston, ikke planlagt endnu
Game 7*: Wed, Sep 16, Houston @ LA, ikke planlagt endnu

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Nyhedsoversigt