fbpx
Connect with us

Livet i rampelyset byder på meget hæder og glamour for de helt store NBA-stjerner. Med det store talent og succes følger der også et liv, hvor det hele går i et tempo hvor de færreste kan følge med. Men hvad med når de store stjerner stopper karrieren. Hvordan ser livet så ud for dem og hvad får de tiden til at gå med når den ikke står på hård træning og kampe uge efter uge?

For de helt store sportsstjerner er deres liv altid fyldt med travlhed under karrieren. Man skal som sportsstjerne hele tiden forsøge at forbedre sig og træne hårdt for at holde formen ved lige. Det byder på et liv hvor der ikke er meget fritid og hvor de næste mange år er fastlagt for en. Når de helt store stjerner stopper karrieren skal de derfor begynde at forholde sig til en helt ny hverdag. Dette er en hverdag hvor de næste dage ikke er fastlagte og de derfor selv skal til at planlægge hvad de skal med livet. Det samme gør sig gældende for nogle af de store NBA-spillere. Her er det meget spændende at se på hvad spillerne vælger at bruge tiden til efter livet som professionel basketballspiller i den bedste række. Det er især spændende at se hvor stor forskel i hvad de tidligere spillere får tiden til at gå med.

Michael Jordan – superstjernen der aldrig forlod NBA

Når man kigger på tidligere stjerner er det selvfølgeligt værd at nævne en er de allerstørste – Michael Jordan. Superstjernen formåede at gå på officiel pension hele to gange hvor han vendte tilbage. Den sidste del af karrieren var i Washington Wizards frem til 2003, hvorefter Jordan endegyldigt gik på pension. Efter karrierestoppet var Jordan travlt beskæftiget med at spille golf, promovere sin tøj-kollektion og motorsport med Superbike-holdet ’Michael Jordan Motorsports’. Efter de første år købte Jordan sig ind som aktionær med andenflest aktioner af Charlotte Bobcats, hvor han samtidig blev ansvarlig for basketball-afdelingen. Efter et par år købte Jordan sig til aktiemajoriteten i holdet. Efter dette blev godkendt var han samtidig ansvarlig for at holdet skiftede navn til Charlotte Hornets, der også er holdets navn i dag.

Gilbert Arenas – En evig farverig personlighed

Arenas der er kendt i NBA for sin lange karriere ved Washington Wizards havde en farverig karriere. Gilbert Arenas var et ikon for mange unge håbefulde basketballspillere for hvad berømmelsen ved basketball kan føre til. Karrieren var præget af mange sjove indskud fra Arenas, der samtidig var et velkendt sponsoremne for blandt andet Adidas, hvor Arenas lagde navn til en sko, men også for spillet NBA ’08, hvor Arenas var valgt som frontfigur på forsiden af spillet. Arenas har selv en passion for computerspil og var selv sponsor for et professionelt ’Halo 3’ hold. Efter livet i rampelyset med mange jern i ilden, ser det nu ud til at Arenas er faldt mere til ro. Efter det hektiske liv med sponsoraftaler og NBA på fuld tid, ser det nu ud til at Arenas har fundet en passion for poker, hvor han blandt andet er set spille med ved PokerStars Caribbean Adventure. Dog er han stadigvæk at finde i mediernes søgelys, hvor den farverige personlighed er yderst aktiv på de sociale medier.

Foto: Wikimedia

Steve Francis – den godtgørende All-Star spiller

Steve Francis var en af de helt store spillere tilbage omkring årtusindeskiftet. Francis nåede på All-Star holdet tre gange i perioden fra 2002-04 og var dengang anset som en af de helt store kommende stjerneskud inden for basketball-verden. Desværre gik det ned af bakke for Francis i perioden efter, hvor dårlige resultater og sygdom desværre ramte spilleren, der faldt ud af rampelyset efter at have spillet for Orlando Magic og til sidst det kinesiske hold, Beijing Ducks. Francis har dog til gengæld brugt tiden efter NBA ganske fornuftigt. Et af projekterne som Francis har været involveret i er med sit eget pladeselskab, Maserati Music. Musik er dog ikke det eneste Francis har brugt tiden med. Han har også været involveret i godtgørende formål. Dette er blandt andet ved oprettelsen af The Steve Francis Foundation, der har til mål at give muligheder for børn i udsatte sociale miljøer. Her får de unge i de udsatte områder mulighed for at få bedre muligheder inden for uddannelse og fritid med fokus på forskellige sportslige aktiviteter.

Der er som set ovenfor stor forskel i hvordan spillerne vælger at bruge tiden efter karrieren på. Mens nogle ikke kan stoppe med at være involveret i NBA, så vælger nogle andre af de tidligere storspillere andre veje. De tre ovenstående er blot nogle af eksemplerne på nogle af de tidligere NBA-spillere og hvad de bruger tiden på i dag. Fælles for dem er at ingen af dem blot har sat sig tilbage med hensigt for at slappe af resten af livet. Ligesom der var dengang de var professionelle, så har de fleste spillere i dag mange jern i ilden og fortsætter med at være aktive inden for de ting der interesserer sig for.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

More in Nyhedsoversigt