fbpx
Connect with us

Basketligaen

Horsens IC’s vildeste fan: Henrik Guldmann

Henrik Guldmann i Horsens-trøjen. Foto: MJ Foto

Henrik Guldmann er de gules kæmpe. Den 42-årige lastbilchauffør kører til dagligt mange kilometer. Men han kører ikke kun, når der skal fragtes varer på arbejdet. For når Horsens IC spiller på udebane, er Henrik som regel med.

Startede på toppen

For fem år siden i sæsonen 2015-2016 blev Henrik Guldmann lokket til kamp med fribilletter af sin kærestes bekendte. Og det var det helt rigtige tidspunkt at starte. I hvert fald, hvis man tager Horsens-brillerne på.

For senere i sæsonen lykkedes det østjyske baskethold med for første gang at vinde “The Double.” Horsens IC sikrede sig både pokal- og ligatitlen over rivalerne fra Bakken Bears.

“Der var en helt utrolig stemning i hallen. Forum Horsens var propfyldt,” fortæller Henrik og tilføjer, at der ikke blev sparet på boblerne den dag.

“Der var masser af champagne, selvfølgelig. Som Horsens-fan er det altid specielt at slå Bakken.”

Rivaliseringen i Basketligaen

Henrik Guldmann beskriver Horsens forhold til Bakken som rivaliserende. Og det er netop topbragene og chancen for at vinde håneretten, som han er særligt glad for.

“I Horsens er der lidt et hadeforhold til Bakken. Og sådan skal det være. For mig er der ingen basket uden topbrag og rivalisering,” fortæller han.

Henrik hjælper også til, hvis modstanderen har problemer med at ramme kurven. Foto: MJ Foto

Henrik hjælper også til, hvis modstanderen har problemer med at ramme kurven. Foto: MJ Foto

Mareridtskampen

Af og til sker det, at det tætte spil i Basketligaen tipper til modstanderens fordel. Og det har Henrik Guldmann oplevet med det, han kalder “mareridtskampen.”

“Jeg trækker altid pokalfinalen mod Næstved i frem som skrækeksemplet,” fortæller han om pokalfinalen i 2017. Her tabte Horsens IC til Team FOG Næstved efter sidstnævntes Philip Nolan scorede på straffekast i de sidste sekunder.

“Det var ikke sjovt. Det gjorde virkelig ondt,” fortæller han.

Intet rygnummer

Henrik Guldmanns umiddelbare favoritspiller er serbiske Stefan Savic, der har spillet i den gule trøje siden 2018. Men selvom der er en lille forkærlighed til det serbiske tårn, er det hverken hans eller nogen andre spilleres navn, der er printet Henriks gule trøje, når han er til kamp. Og det er der en særlig grund til.

“Jeg har hverken rygnummer eller print på min Horsens-trøje. På den måde vil jeg gerne signalere, at alle spillerne er mine favoritter,” siger han.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Skribent på Fullcourt. Dækker hovedsageligt den danske basketliga.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Basketligaen