fbpx
Connect with us

Horsens IC

Horsens IC kvalificerer sig til pokalfinalen

En højdramatisk søndag aften i Næstved, da pokalsemifinalen mellem Team FOG Næstved og Horsens IC, der bød på intensitet, højdepunkter og kolde afslutninger, blev afviklet. Horsens IC løb af sted med sejren på 78-86, og er nu klar til finalen mod Bakken Bears.

Foto: Fullcourt

Team FOG havde fået deres to skadede spillere fra opgøret i torsdags tilbage, Jahmal Jones og Carlos Mateo, men det var altså ikke nok til at slå de gule, der var stærke søndag aften.

Pokalopgøret startede ud i ekstremt højt tempo i spillet, og ikke mindst i intensiteten, der indikerede at begge mandskaber ønskede at kvalificere sig videre i pokalturneringen. De fulgtes ad pointmæssigt i flotte dueller, og høje skudprocenter. Horsens IC vandt perioden med tre point og stillingen 22-25.

Anden periode fortsatte i fuld fart, og Horsens fik indledt et run, der dog blev lukket igen med omkring fire minutter tilbage. Det spillede for udeholdet, der eksekverede sublimt sammenspil, afleveringer og scoringer, og inden pausen sluttede Otis Livingston fra HIC af med at ramme det sidste skud på buzzeren. Dermed kunne de gå til pause med en føring på 38-45.

Horsens trak fra

Begge hold havde hvilet sig i pausen, men tempoet i kampen var det samme, og Livingston ramte hurtigt et par trepointsskud og bragte sit mandskab foran med 9 med 4,5 minut tilbage. Team FOG var bagud med ni-ti stykker det sidste af perioden ud, men var et kæmpende hold, som stadig var med i kampen.

Under afviklingen af tredje periode, blev kampen afbrudt, da et væmmeligt epileptisk anfald ramte Horsens assistenttræner, Jonas Jensen, hvilket hældte endnu mere i bægeret til den dramatiske stemning i hallen. Jonas fik stående klapsalver da han rejste sig efter anfaldet, og havde efter kampen et smil på læben.

I fjerde periode var tilskuerne til kampen vidne til flot basketball, hvor begge hold scorede koldblodigt fra distancen, og føringen bølgende frem og tilbage. Vedran fra gæsterne havde clutche afslutninger til sidst i kampen, hvor Team FOG brændte i den anden ende, og det førte til at Horsens stak af og endelig vandt kampen 78-86.

Dermed sikrede Horsens IC sig en plads i pokalfinalen, hvor de på hjemmebane tager imod Bakken Bears i et topbrag d.8/2 kl. 15.00 i Horsens. Fullcourt dækker kampen va Fanseat.com

Køb dit NBA-gear her

More in Horsens IC