fbpx
Connect with us

NBA

Forstå NBA’s play-in turnering for 2020-21 sæsonen

I den kommende NBA sæson, er et helt nyt play-in koncept på prøve, for at skabe større spænding og flere betydningsfulde kampe.

Damian Lillard - Portland Trail Blazers - Flickr - Erik Drost
Foto: Flickr - Erik Drost

I forbindelse med godkendelsen af det endelige kampprogram og format for den kommende NBA-sæson, har ligaens Board of Governors enstemmigt godkendt et forslag om en ny play-in turnering mellem 10., 9., 8. og 7. seedene i begge konferencer med en billet til slutspillet på højkant.

Succesfuldt Orlando koncept

Sidste sæson indførte NBA en play-in turnering i forbindelse med genstarten af turneringen i Orlando, hvor et 9. seed havde muligheden for at fravriste et 8. seed en plads i slutspillet, hvis 9. seedet var inden for 4 sejre af 8. seedet. Det gav os en underholdende bedst-af-2 serie mellem Portland Trail Blazers og Memphis Grizzlies før slutspillets begyndelse i Western Conference i sommers.

Play-in turneringen for den kommende sæson bygger på succesen fra i sommers, men vil i år være en turnering mellem 10., 9., 8. og 7. seed, hvor 7. seed ved den regulære sæsons afslutning skal op imod 8. seed. Taberen af den serie skal så møde vinderen af et opgør mellem 10. og 9. seedet, for at afgøre, hvilket hold, der får den sidste plads i slutspillet.

Alle serierne i play-in turneringen vindes af det hold, der først vinder 2 kampe, hvor det højest rangerede hold starter med en 1-0 føring i den indbyrdes serie, og derfor blot skal vinde en enkelt kamp for at gå videre.

Modsat sidste sæson, hvor det 9. seedede hold højest måtte være 4 sejre efter 8. seedet, for at turneringen blev taget i brug, vil der i den kommende sæson blive spillet en play-in turnering uanset forskellen i antal sejre når grundspillet er omme. Turneringen og konceptet er indtil videre på en et-års prøveperiode.

Undgå tanking

Et tilbagevendene problem hvert år er diskussionen om, hvordan man undgår det berømte fænomen tanking, hvor et hold bevist gør sig dårlige, for at få et højt draftpick, og på den måde komme hurtigere tilbage til fordums styrke.

Ifølge de to ESPN reportere Adrian Wojnarowski og Zach Lowe, skulle turneringen være et incitament til at flere hold, skal jagte slutspillet og dermed undgå tanking, mens det samtidig giver NBA flere betydningsfulde kampe, som de kan sælge til tv-rettigheder til og generere penge på.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in NBA