fbpx
Connect with us

Nyhedsoversigt

Denver Nuggets – Los Angeles Clippers

Nummer to og tre mødes i anden runde af slutspillet, når boblen i Orlando tager hul på den første andenrunde serie i Western Conference. Følg serien kamp for kamp her.

Opdateret d. 08-09

Stilling i serien: Denver Nuggets 4-3 Los Angeles Clippers

Læs alt om kamp syv her:

Nuggets sender Clippers hjem

Game 6: Sunday, Sept. 13. at 1 pm. Søn 19:00 Dansk tid

Resultat: Los Angeles Clippers 98 – 111 Denver Nuggets 

Igen var det med ryggen mod muren for Nuggets, da de mødte Clippers natten mellem fredag og lørdag, og igen var Nuggets nødsaget til at vinde, hvis de skulle gøre sig nogle forhåbninger om en plads i Western Conference Finals. Ligesom kampen forinden, var det Clippers, der kom bedst fra start.

Både Paul George og Kawhi Leonard var i hopla og spillede overbevisende basketball, da de til sammen scorede 31 af Clippers i alt 63 point i første halvleg. En halvleg der endte 47 – 63 til Clippers. Nu skulle de (bare) gøre det færdigt – men det var åbenbart lettere sagt end gjort.

Comeback kings

Nuggets startede tredje periode dårligt ud og bragte sig efter cirka tre minutter bagud med 19 point, men så tog fanden i dem. De scorede 17 point i streg og endte med at vinde tredje periode 16-30 samlet. Især den tidligere All Star Paul Millsap spillede en god periode, og det gav Nuggets ny energi.

Den 35-årige veteran har været relativt fraværende i slutspillet indtil nu, og lignede netop det ekstra indspark, Nuggets havde brug for. Han scorede 13 point alene i tredje periode, og da fjerde periode startede var kampen helt lige.

Nuggets tog sit momentum med ind i fjerde periode og så sig ikke tilbage igen. Dermed tvinger de Clippers ud i en syvende kamp, da de besejrede dem med 98 – 111, efter endnu engang at have været stort bagud og dårligst i første halvleg.

Højdepunkter fra kampen:

Resultat: Denver Nuggets 111 – 105 – Los Angeles Clippers

Stilling i serien: Denver Nuggets 2-3 Los Angeles Clippers

Game 5: Friday, Sept. 11. at 9 p.m. lør, 03:00 Dansk tid

Resumé: 

En halv fod i WCF

Kamp fem var Clippers’ første mulighed for at bringe sig videre til klubbens første Conference Finale, og en skæbnesvanger kamp for et Nuggets mandskab, der skulle vinde for at have en chance. Denver stod i samme situation mod Utah Jazz i første runde af slutspillet, og igen skulle de forsøge at lave det svære comeback. Den plan så ikke for godt ud fra kampens start.

Clippers vandt både første og anden periode og førte 56-44 til pause. Paul George spillede en god første halvleg, da han gik tre for tre bag treeren med 14 point, fire assists og fire rebounds. Bedste mand for Nuggets var Murray med 15 point, men samlet set var første halvleg en sløj oplevelse fra Nuggets side – alt tydede på, at Clippers var på vej videre i slutspillet.

Vender i anden halvleg

Nuggets starter tredje periode dårligt ud og bringer sig efter cirka tre minutter bagud med 19 point, men så tager fanden fat i dem. De scorer 17 point i streg og ender med at vinde tredje periode 16-30 samlet. Især den tidligere All Star Paul Millsap spiller en god periode, og det giver Nuggets ny energi. Den 35-årige veteran har været relativt fraværende og lignede præcis det indspark, Nuggets manglede.

I fjerde periode fortsatte Nuggets deres flotte spil fra tredje, og makkerparret Jokic og Murray fik gang i deres to-mands spil. Det kunne Clippers ikke være med på, og Nuggets vandt fjerde periode med hele 13 point. Kampen ender 111-105 til Nuggets, med Jokic som bedste mand med 22 point, 15 rebounds, fire assists, to steals og ét block. Kawhi Leonard gør det bedst for Clippers med sine 36 point, ni rebounds og fire assists.

Højdepunkter fra kampen:

Stilling i serien: Denver Nuggets 1-3 Los Angeles Clippers

Game 4: Wednesday, Sept. 9 at 9 p.m. / Tors, 03:00 Dansk tid

Resultat: Los Angeles Clippers 96 – 85 – Denver Nuggets

Resumé:

Nervøsiteten hos Nuggets fortsætter

Ligesom i kamp fem mellem Boston Celtics og Toronto Raptors spillede kampens første periode en stor rolle. Clippers udraderede et Nuggets-hold, som tydeligvis ikke var klar fra start. Jokic var den eneste Nuggetsspiller, der kunne være hans præstation bekendt, da han scorede otte ud af holdets kun 12 point i første periode. Perioden sluttede 26-12, og det var på mange måder her, kampen blev afgjort.

Begge hold har skudt tårnhøje procenter bag treeren i slutspillet indtil nu. Men i nattens kamp kom der nye boller på suppen, da Nuggets kun rammer en tredjedel af sine i alt 27 forsøg. Endnu værre er det for Clippers, der rammer under 30 procent af deres trepointsforsøg.

Kawhi Leonard dominerer 

I en lavtscorende kamp, hvor begge mandskaber havde svært ved at putte bolden i kurven, lyste Kawhi Leonard op. Med 30 point, 10 rebounds og ni assists var han kun ét assist fra at indkassere sin første slutspils triple double nogensinde. Yderlige lavede han fire steals og to blocks. Denne gang var der ikke noget “Playoff P” at ænse hos makkeren Paul George, som sluttede kampen med kun 10 point og kampens højeste antal turnovers med fire styks.

Denver kom igen i løbet af anden periode samt starten af tredje, hvor de i starten af anden halvleg reducerede til 48-43, inden Clippers og især Kawhi Leonard tog over kampen.

Lige lidt hjalp det, og da Clippers igen fik fat, var der ingen vej igen for Nuggets. Clippers udbygger forspringet i tredje periode og indtil midt i fjerde, hvor de igen udbygger forspringet – denne gang til næsten 20 point, med stillingen 86-67.

Clippers vinder kampen 96-85, hvilket bringer dem i en situation, hvor de, med en sejr i kamp fem natten mellem fredag og lørdag, kan bringe dem i deres første Conference Finals nogensinde. Jamal Murray slutter med 18 point og syv assists, Nikola Jokic er Nuggets bedste spiller med 26 point, 11 rebounds og seks assists.

Se højdepunkter fra kampen her:

Stilling i serien: Denver Nuggets 1-2 Los Angeles Clippers

Game 3: Mandag, Sept. 7 at 7 p.m. / Tir, 8 sep, 01:00 Dansk tid

Resultat: Los Angeles Clippers 113 – 107 – Denver Nuggets

Resumé:

Forsvaret afgørende til sidst

I fjerde periode tog Doc Rivers en afgørende timeout, efter han kunne se sit mandskab være nede med syv point tidligt i perioden. Forsvaret skulle strammes op, og det var noget, som Kawhi Leonard og co. tog til sig, da de gik på et 14-4 run efter timeout’en og tog en trepointsføring. Herfra kørte Clippers sejren hjem og førte resten af kampen. Især Kawhi’s block, som du nok allerede har set flere gange, afgjorde kampen og lukkede Denvers angreb igen. Paul George har været udskældt i dette års slutspil, men har endelig fundet fodfæstet hos Clippers og spillede en fremragende kamp. 32 point på 12 for 18 fra gulvet med fem trepointsscoringer blev det til til Playoff P, som endelig lever op til det netop det kælenavn, som han gav sig selv forrige år.

Håb og nervøsitet hos Nuggets

Nikola Jokic spillede en fremragende kamp mod Clippers, som havde svært ved at stoppe den serbiske center. Ivica Zubac fejlede ud midt i fjerde periode og JaMychal Green og Montrezl Harrel kom også hurtigt i fejlproblemer. Jokic havde 32 point, 12 rebounds og otte assists på fornuftige procenter og var klart lyspunktet hos cheftræner Malone’s tropper. Også Michael Porter Jr. viste kvalitet og lovende takter, da han leverede 18 point og tre steals i nattens kamp. Porter Jr. er en ung spiller, som bestemt har puttet sit navn i rampelyset i år. Endnu en spiller, der har gjort netop dette er Jamal Murray, som har været helt fænomal for Denver i dette års slutspil. Murray var dog langt fra sit nye normale niveau i nat, hvor han blev holdt på 14 point på 5-17 fra gulvet af Clippers’ forsvar. Hvis Nuggets skal have en chance mod stjerner fra Los Angeles, så skal Murray og Jokic levere store præstationer på samme tid.

Her kan du se de fulde højdepunkter fra nattens kamp:

Game 2: Saturday, Sept. 5 at 7 p.m. / Søn, 6 sep, 01:00 Dansk tid

Resultat: Denver Nuggets 110 – 101 – Los Angeles Clippers

Resumé:

Afgørende første periode

Efter en decideret nedslagtning i første kamp, hvor Clippers overbevisende besejrede Denver Nuggets, var Nuggets nødt til at bevise, at de ikke var kommet til slutspillet for sjov. Man skulle heller ikke langt ind i kampen for at få følelsen at et genoplivet Denver Nuggets mandskab.

Murray brænder helt varm fra start og rammer sine skud og lay-ups med elegance og lethed, som man så det i serien mod Utah Jazz. I forsvarsenden holder de Clippers fra at score, og Murray bringer næsten egenhændigt Nuggets foran 16 -4 efter fem minutter af første periode.

Tonen var slået an, og rollerne byttet om i forhold til første opgør. Det blev Jokic tur til at vise sit arsenal, og resten af perioden stod i den store serbers navn. Jokic og Murray kombinerede for 26 point samlet i en første periode, som Nuggets vandt stensikkert 44-25.

Svarer tilbage

Clippers vinder både anden og tredje periode snævert, og da fjerde periode starter har de fået barberet forspringet ned til 12 point. Kampen er igen åben, og man får fornemmelsen af at et comeback er undervejs, da George scorer en trepointsscoring og bringer forspringet ned til fem point i begyndelsen af fjerde periode.

Men i stedet for at lægge sig ned, eller spille nervøst efter at være blevet indhentet, svarer Nuggets igen med et ti-points-run, der bringer dem foran med 15 point med fem minutter tilbage. Det har Clippers intet modsvar til, og Kawhi Leonard som ellers har holdt et højt niveau i slutspillet indtil nu, har sin hidtil dårligeste kamp og rammer kun fire ud af sine 17 forsøg.

Jokic er kampens bedste spiller med 26 point, 18 rebounds, 4 assist og 3 blocks. Nuggets besejrer Clippers 110-101 i en kamp, som kun lige nåede at blive spændende et kort øjeblik.

Højdepunkter fra opgøret:

Optakt

Fra sandstrand til bjergkæde

I anden runde af dette års playoff mødes Western Conference andenplads og tredjeplads i  Los Angeles Clippers og Denver Nuggets. Clippers vej hertil bød på en 4-2 sejr over Dallas Mavericks, hvor Nuggets måtte helt ud i syv kampe mod Utah Jazz, hvor de fuldførte et comeback efter at have været bagud 1-3. 

Clippers er klare forhåndsfavoritter, men det bliver spændende at se, om de efterhånden er kommet i gear efter at have vundet de seneste tre kampe. 

Bredden er afgørende

Med 126,7 point per kamp er Clippers suverænt det hold, der har det højeste scoringsgennemsnit i slutspillet. På andenpladsen finder man Lakers næsten ti point bagefter med 117,2. Clippers skyder tårnhøje procenter fra gulvet og rammer som det eneste hold over halvdelen af de skud, de sender afsted. Ligeledes er de på tredjepladsen i højeste trepointsprocenter. 

Clippers har en meget bred trup, måske endda den største bredde i ligaen, og det viser sig. Lou Williams kan producere 25-30 point på hvilken som helst aften, og hans makker på bænken Montrezl Harrell spiller, som om han var 20 centimeter højere end, han er. Hvis de ikke rammer dagen, kan en spiller som Reggie Jackson, som har vist sig som værende en fremragende trepointskytte i slutspillet, træde til. Derudover ser det ud til at Patrick Beverley, som har været plaget af skader, er klar fra start mod Denver. Så vi ved, at der ikke bliver tid til at tage en slapper i angrebet for Nuggets spillere, som han vil være som klistret til. 

Dertil kommer naturligvis en af ligaens bedste superstjerne-duoer i Paul George og Kawhi Leonard, som næsten taler for sig selv. Paul George har haft nogle problemer i starten af serien imod Mavericks, men kom efter det i de seneste to kampe, hvor han lignede den bedste version af sig selv. 

Jamal Murray har efterhånden tiltrukket alle NBA-fans opmærksomhed. Han har gjort ting, som kun Allan Iverson og Michael Jordan har præsteret, og på trods af sin unge alder har den 23-årige canadier været en af de allerbedste spillere i hele slutspillet indtil nu – hvis ikke den bedste.

Han snitter 31,6 point per kamp og har scoret flere treere end James Harden. Han bliver en vigtig faktor for Nuggets i denne serie, og at han kan holde et højt scoringsgennemsnit, er alfa omega for dem. 

Ligesom ved Clippers er bredden hos Nuggets normalt en af deres største styrker. Men deres bredde har været lidt på prøve, da de indtil kamp syv mod Utah Jazz har spillet uden to af deres vigtige spillere, Gary Harris og Will Barton. Selvom det er rigtig positivt for dem at Harris er tilbage, er det stadig skidt for dem at mangle Barton.

Derfor har Nuggets været nødt til at spille deres vigtigste spillere mange minutter, og det kan betyde, at de er trætte efter en lang serie. Sådan så det i hvert fald ud, da de med nød og næppe vandt i syvende sidste kamp mod Jazz. Omvendt kan det også vise sig, at comebacket har givet dem den ekstra og fornødne energi, der skal til, og måske er de først ved at være varme. 

Hvordan kommer Nuggets videre?

Nuggets er et godt hold, og de har muligheden for at slå de fleste på dagen. Der er ingen tvivl om, at Clippers bliver en stor mundfuld, og hvis de skal slå dem, er hele holdet nødt til at yde sit bedste. Det betyder, at Jokic skal spille som den allstar, han nu engang er, og at Murray skal levere, som han gjorde det i serien mod Utah. Men det gælder også resten af truppen.

En spiller som Michael Porter jr. skal være en pålidelig hjælp til Murray og Jokic i angrebsenden, og bliver nødt til at ramme det høje niveau, som man så fra ham i boblen. Men også i forsvarsenden, hvor han ellers ikke har set god ud, skal han præstere. Der er ikke tid til at vende sig til ligaen og det høje niveau. Det er lige på og hårdt. 

Det samme gælder en spiller som Gary Harris, der lige er kommet tilbage fra skade, og som heller ikke har tid til at omstille sig. Han skal levere fra først sekund, hvis Nuggets skal slå Clippers. Derudover skal de finde en måde at holde Lou Williams, Kawhi Leonard og Paul George fra fedtefadet – hvilket nok i sig selv bliver den største opgave. 

Til sidst skal de finde den gode kemi og kultur Nuggets efterhånden har skabt frem, nemlig at alle fra startfemmer til sidste mand på bænken har en indflydelse. På den måde kan de finde en vej til sejr, men det kræver en stor kollektiv indsats at fuldføre opgaven. 

Hvordan kommer Clippers videre?

Man så det allerede mod Dallas Mavericks. Hvis Paul George leverer, ser det rigtig sort ud for Clippers modstandere. På samme måde vil det se ud, hvis George spiller en god serie mod Nuggets.

Kawhi Leonard har måske en af de højeste bundniveauer i hele ligaen, og med Lou Williams i andenkæden til at producere når de andre ikke kan, er de på alle facetter godt stillet. De skal i virkeligheden spille, som de har gjort hidtil i både slutspillet, men også i den regulære sæson, hvis de skal komme sejrrigt ud af serien.

Rent forsvarsmæssigt er de nødt til at tage Jamal Murray alvorligt. Han har spillet forrygende, og hvis han og Jokic får gang i deres “two man game” kan de blive rigtigt farlige. 

Clippers er klare favoritter til at tage serien, men det bliver vigtigt for dem at komme godt fra start, og derfor har de første kampe stor betydning. 

Bud på resultat

Los Angeles Clippers 4 – 1 Denver Nuggets

Kampprogram: 

Game 1: Thursday, Sept. 3 at 7 p.m. / Tors, 4. sep, 01:00 Dansk tid

Game 2: Saturday, Sept. 5 at 7 p.m. / Søn, 6 sep, 01:00 Dansk tid

Game 3: Monday, Sept. 7 at 7 p.m. / Tir, 8 sep, 01:00 Dansk tid

Game 4: Wednesday, Sept. 9 at 7 p.m. / Tors, 03:00 Dansk tid

*Game 5: Friday, Sept. 11.

*Game 6: Sunday, Sept. 13. 

*Game 7: Tuesday, Sept. 15. 

*Hvis nødvendigt. Ingen tidsplan endnu. 

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Nyhedsoversigt