fbpx
Find os her

Nyhedsoversigt

Danske U18-piger kvalificerede sig ikke til kvartfinalen

De danske U18-piger formåede lige akkurat ikke at kvalificere sig til kvartfinalen.

Foto: Fiba.com

De danske U18-piger lå ellers længe lunt i svinget, men den afgørende knald-eller-fald kamp mod Storbritannien blev desværre tabt med cifrene 83-62. Det betyder, at Danmark skal spille om pladserne 9-16.

Danmark lagde ellers godt ud med at vinde de første to kampe mod Tyrkiet, der endte med at vinde gruppe C, og Montenegro. Derefter fulgte et ulideligt tæt nederlag til Holland, der med en andenplads følger Tyrkiet til kvartfinalerne.

Danmark var længe bagud mod Holland, men havde dem inden for en afstand af to point i det sidste knap halvandet minut, hvor ingen af holdene formåede at score.

Siden fulgte en ydmygelse af de østrigske værter på hele 36-69, hvor især Frida Formann med 15 point og 9 rebounds, Julianna Okosun med en double-double fra 12 point og 12 rebounds samt Katrine Jessen med 9 point og 9 rebounds gjorde en god figur.

Den sidste og afgørende femte kamp, hvor en sejr havde betydet en førsteplads i puljen til Danmark, blev som sagt tabt til Storbritannien. Kampen startede ellers helt tæt, men fra stillingen 26-26 midtvejs i anden periode så briterne sig ikke tilbage.

Frida Formann var endnu engang en af Danmarks bedste med 20 point og 9 rebounds, mens Julianna Okosun opnåede endnu en double-double via 11 point og 10 rebounds og Caroline Bornemann og viste sig frem med 10 point og 8 rebounds.

Danmark skal spille om placeringerne 9-16. Første modstander bliver Luxembourg, der endte som treer i deres pulje. Kampen kan følges på FIBAs Youtube-side.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Mere fra Nyhedsoversigt