fbpx
Find os her

Nyhedsoversigt

Danske U18-piger endte med 13. plads

Danmarks U18-piger gjorde en god figur ved B-EM og sluttede på en samlet 13. plads.

Foto: Fiba.com

De danske piger formåede desværre ikke at kvalificere sig videre fra gruppe C til kvartfinalerne til årets U18 B-EM trods nogle flotte kampe undervejs. Derfor skulle pigerne spille om placeringerne 9-16.

I første placeringskamp skulle Danmark møde Luxembourg, der var blevet treer i gruppe D. Luxembourg var desværre for stor en mundfuld og var ved pausen foran med 11 point. Trods en god slutspurt i fjerde periode var det danske hold aldrig tæt på sejren.

Luxembourg vandt med 80-68. Caroline Bornemann var med 16 point Danmarks mest scorende, mens Katrine Jessen imponerede med en double-double via 11 point og 10 rebounds.

Efterfølgende skulle Danmark op imod Schweiz, og her kunne de danske U18-piger trække sig sejrrigt ud af kampen med cifrene 73-63. Danmark lagde ud med et 11-0 run og var foran fra start til slut. Malene Pedersen var skarp i kampen og scorede 22 point.

I turneringens sidste kamp, for Danmarks vedkommende, var Slovakiet modstanderen. Her blev det til endnu en dansk sejr med cifrene 68-55. Efter to helt lige periode udraderede de danske piger slovakkerne med 27-7 i tredje periode. Malene Pedersen og Frida Formann delte den danske topscorerværdighed med 13 point hver.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Mere fra Nyhedsoversigt