fbpx
Connect with us

Basketligaen

Cimbria stjal sejren til sidst

Der var et vigtigt opgør på sydfyn onsdag aften, hvor to-point var i høj kurs for både Randers Cimbria, der kæmper for at holde andenpladsen og for Svendborg Rabbits der prøver at indhente fjerdepladsen. Det var en gyser, hvor Rabbits sad på kampen, men mistede grebet til sidst og dermed gik sejren til Randers med cifrene 72-74.

Foto: Arkiv

Det var en halv rodet affære, der blev udspillet mellem de to mandskaber, hvor forsvaret var sat i fokus, hvilket også kunne ses på det lave antal point, der blev scoret i kampen. Dommerne holdte gang i fløjten med flere tekniske og overlagte fejl i løbet af de 40 minutter.

De første ti minutter var ikke imponerende at være tilskuer til og var pointfattig. Det stod 6-3 efter fem minutters spilletid, hvor scoringer derefter tog en smule til. Alan Voskuil kom i gang bag trepointslinjen og var hurtigt topscorer med ni point i første periode, der endte 17-15.

Fokusset i forsvarsenden var stadig intakt i anden periode, hvor til gengæld intensiteten steg markant, der blev dømt et par tekniskefejl og diskussioner mellem trænere, spillere og dommere var kendetegnende gennem hele kampen. Rabbits tog teten og trak en anelse fra gæsterne og kunne gå til pause med en føring på 38-32.

Dramatisk afslutning

En rodet kamp med høj dramatik var forsat en realitet efter en kort pause, hvor begge hold kæmpede og udviste tørsten efter point. Rabbits fik et run og var oppe med 12 point, men med et par stops i defensiven fik Cimbria halet sig ind på forspringet igen og var kun nede med syv point ved indgangen tl fjerde periode – stillingen var her 52-45.

I fjerde periode meldte Chris Nielsen sig først rigtig ind i kampen med et par vigtige treere samtidigt med, at hjemmeholdet kom i holdfejl efter fem minutter medførte, at forspringet blev indhentet. Der var høj intensitet og dramatik mellem de to hold, og trænere der var oppe i det røde felt. Sebastian Åris måtte gå tidligere i omklædningsrummet end de andre efter en overlagt fejl og da han tidligere i kampen havde fået en teknisk.

Ved omkring tre minutter tilbage af opgøret fik Randers vigtige stops i en solid defensiv og tog føringen på fem point. Mikkel Plannthin der havde været kold i kampen satte en vigtig treer som holdte håbet oppe, men Voskuil og Nielsen satte et par vigtige skud i den anden ende som gjorde de var oppe med tre point. Der var her en sidste mulighed for overtid for Rabbits, der havde bolden med 14.5 sekunder tilbage. Oscar Jørgensen fik et frit skud, men ramte ikke, og dernæst måtte de fejle. Kampen sluttede 72-74.

Topscorerne i kampen var fra Randers Cimbria Alan Voskuil med 17 point, og fra Svendborg Rabbits Jacob Enevold Jensen med 16 point og otte rebounds.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

More in Basketligaen