fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyhedsoversigt

Boston Celtics – Miami Heat

Stilling efter opgør: Miami Heat 4 – 2 Boston Celtics

Resultat kamp 5: Miami Heat 125 – 113 Boston Celtics

Resumé:

Miami Heat er i NBA finalerne 2020 efter at have besejret Boston Celtics med 4-2 i kampe. Den sidste sejr kom i hus efter en fremragende afslutning på fjerde quarter.

Boston Celtics gik ind til kamp seks med selvtillid i bagagen efter at have vundet to af de sidste tre kampe i serien.

Det endte med at blive et utroligt tæt spillet opgør, hvor der var skiftende momentum og overtag.

Med 8:13 tilbage af kampen var Celtics foran med fem point, og det lignede, at de havde mulighed for at udligne serien. Herfra satte Heat dog foden på speederen, og de næste 6 minutter vandt de med 28-8. Boston gik helt i stå i begge ender af banen, og så blev det en smal sag for Heat at spille sig i finalerne.

Kampens bedste spiller for Heat var Bam Adebayo med 32 point, 14 rebounds og 5 assists. En anden medvirkende årsag til sejren var, at Heat som hold skød 48% fra 3’eren. Robinson ramte 5/7 mens Igoudala skød 4/4.

Du kan se highlights fra kampen her:

 

Heat spiller første kamp i finalerne mod Lakers natten til torsdag kl. 03:00 dansk tid.

Stilling efter opgør: Miami Heat 3 – 2 Boston Celtics

Resultat kamp 5: Miami Heat 108 – 121 Boston Celtics

Resumé: 

Boston Celtics besejrede Miami Heat i femte opgør i Eastern Conference Finals efter et comeback i anden halvleg. Igen var det Celtics to unge spillere, Jason Tatum og Jaylen Brown, der viste vejen for de grønne.

Tatum scorede holdets bedste i form af 31 point, hvortil han lavede 10 assists og seks rebounds. Brown scorede 28 point og tilkæmpede sig 8 rebounds.

I første halvleg var der dog ikke meget, der tydede på, at kamp seks ville blive en realitet. Miami kom bedst fra start, og efter at have vundet første periode 26 – 18 var de kort oppe at føre med 12 point midt i anden periode. Celtics kom dog efter det og vandt anden periode med et enkelt point 32-33.

I anden halvleg stod der Celtics på det hele fra start til slut – og især Jason Tatum viste sig fra sin bedste side. Han scorede 17 af sine 31 point i tredje periode, hvor han dominerede i alle 12 minutter. Celtics vandt perioden 25-41, og nu var rollerne pludseligt byttet om.

Celtics forsatte den gode stime i fjerde periode og trak endegyldigt fra. Med cirka otte minutter tilbage scorede Brown to trepointsforsøg i rap, udbyggede føringen til 89-103 og gjorde det endeligt forbi for Heat, der ikke formåede at bringe spænding tilbage i kampen derefter. Celtics vandt kampen sikkert med cifrene 108 – 121.

Jimmy Butler var bedste mand for Heat. Han scorede 17 point, 8 rebounds, 8 assists, et block og ét steal. Goran Dragic havde endnu en fin aften, og han bidrog med 23 point, inden han fejlede ud med godt fire minutter tilbage af kampen. Heat havde igen en dårlig aften bag treeren, hvor de samlet ramte 7 ud af deres 36 forsøg. Tendensen hos Boston Celtics har været, at når Jaylen Brown scorer over 25 point, så vinder de, og kampen i nat var ingen undtagelse.

Se højdepunkter fra nattens opgør her:

Næste kamp spilles natten mellem søndag og mandag 01:30 dansk tid.

Stilling efter opgør: Miami Heat 3 – 1 Boston Celtics

Resultat kamp 4: Miami Heat 112 – 109 Boston Celtics

Resumé:

Miami Heat vandt i nat kamp fire i Eastern Conference Finals serien mod Boston Celtics. De er dermed kun en enkelt sejr fra en plads i finalerne. Sejren kom blandt andet på baggrund af en vanvittig præstation fra Tyler Herro.

Efter en rimelig overbevisende sejr i kamp tre til Celtics, så var der mange, der forventede, at de havde “knækket koden” mod Miami. Miami har dog vist igennem hele sæsonen, at de ikke er et hold, der bare giver op efter en enkelt svær kamp.

Kampen startede utrolig tæt ud, men primært med Heat i førersædet. Ingen af holdene fik dog nogensinde skabt et afgørende forspring, hvorfor den største føring i første halvleg var på bare otte point til Heat. Det var tydeligt at mærke vigtigheden af kampen på begge mandskaber, da der blev spillet med stor intensitet og koncentration. Heat kunne gå til pause foran med 50-44.

I starten af tredje quarter trak Heat lidt fra, hvor Celtics havde svært ved at få gang i offensiven. Celtics kom dog godt igen, og på vej ind i kampens sidste quarter var de kun nede med et enkelt point.

Fjerde quarter startede også tæt ud, men fra stillingen 84-85 til Celtics, begyndte Heat at trække fra. Det skyldtes blandt andet fremragende spil fra blot 20-årige Tyler Herro, der scorede 17 point bare i kampens sidste periode. Med 9 sekunder tilbage af kampen havde Celtics kæmpede sig tilbage til kun at være nede med 2 point, men de var tvunget til at fejle Butler for at få bolden igen. Dette skete to gange inden for de sidste ti sekunder, men Butler var kølig fra straffekastlinjen og ramte tre af sine fire forsøg. Det endte derfor med 112-109 sejr til Heat.

Kampens store oplevelse var rookien Tyler Herro, der endte kampen med 37 point (5/10 fra 3’eren), 6 rebounds og 3 assists. Butler bidrog med 24 point og 9 rebounds, mens Adebayo havde 20 point og 12 rebounds.
For Celtics havde Jayson Tatum 28 point og 9 rebounds, mens Marcus Smart havde hele 11 assists.

Du kan se highlights fra kampen her:

Næste kamp spilles natten til lørdag kl. 02:30 dansk tid.


Stilling efter opgør:
Miami Heat 2 – 1 Boston Celtics

Resultat kamp 3: Miami Heat 106 – 117 Boston Celtics

Resumé: 

Boston Celtics slog Miami Heat i kamp-tre i Eastern Conference Finals og reducerede dermed til 2-1 samlet. Kampen var ikke nær så tæt som de tidligere to opgør, og det skyldtes især Celtics unge duo Jaylen Brown og Jason Tatum.

Normalt ville en 2-0 føring være helt normalt i en slutspilsserie, hvor det førende hold havde haft glæden er hjemmebanefordelen. Men intet er normalt i “boblen”, og hjemmebanefordelen er ikke eksisterende.

Derfor var det næsten endnu vigtigere for Celtics at hive en sejr hjem i nattens opgør.

Celtics så da også ud til at være tændt fra kampens start, da de allerede i første periode bragte sig foran med 31-22, og både Jason Tatum og Jaylen Brown viste tænder. I anden periode udbyggede de forspringet med yderligere fire point, og Celtics lignede den bedste version af dem selv.

Tatum og Brown var deres bedste i nat med henholdsvis 25 og 26 point. Jaylen Brown scorede 15 af sine 26 i en første halvleg og skød 65 % i kampen. Interessant er det at bemærke, at Celtics er 15-1 i kampe, hvor Jaylen Brown scorer 25 eller flere point, og kampen i nat var ingen undtagelse.

I anden halvleg blev det aldrig helt spændende, Heat bed aldrig fra sig for alvor, og Celtics så ud til at være opsatte på ikke at smide deres forspring over styr – endnu en gang.

Med et minut igen var kampen dog lige ved at blive spændende, da Duncan Robinson scorede en clutch trepointsscoring og reducerede til stillingen 109-101. I næste angreb lavede Brown så en klodset angrebsfejl på Robinson, der resulterede i en flagrant 1 fejl og dermed sendte Robinson på linjen med to straffe og bolden i siden.

Han ramte det ene af de to, og i angrebet efter modtog Bam Adabayo bolden på toppen, hvor han tog den til kurven, lagde to point i kurven og bragte Heat på 109-104.

Men mere spændende blev det ikke, da Marcus Smart efterfølgende bliver fejlet i den anden ende og scorer sine to straffe, og Robinson spæner ned i den anden ende og skyder en fæl air-ball fra treeren.

Boston vinder kampen 106-117 og bringer stillingen på 3-1.

Højdepunkter fra nattens opgør:

Stilling efter opgør: Miami Heat 2 – 0 Boston Celtics

Resultat kamp 2: Miami Heat 106 – 101 Boston Celtics

Resumé:

Heat tog anden sejr i træk i Eastern Conference Finals serien mod Boston Celtics. Det var et tæt spillet opgør, men Heat viste sig som det bedste hold i anden halvleg.

Kampen startede tæt ud, hvor begge mandskaber var godt kørende offensivt. Det fortsatte hele første quarter, hvor begge hold, der ellers er kendt for deres defensiv, skiftes til at spille sig til frie skud.

I andet quarter forsatte Celtics det gode offensive spil, mens de også fik styr på defensiven. Heat forsøgte sig med zone-forsvar, som de ellers ikke har brugt i slutspillet før denne serie. Det gav Celtics masser af frie midrange skud, som de ramte på virkelig høje procenter. Heat havde samtidig problemer med at få tingene til at hænge sammen offensivt, hvor de ofte blev presset til meget svære skud. Det gav Celtics en føring på 17 point på sit højeste, og ved pausen var stillingen 47-60 til Celtics.

Tredje quarter blev intet mindre end et mareridt for Celtics. Heat udspillede dem på alle parametre, og vandt perioden med 20 point. De kunne ikke stoppe Bam Adebayo defensivt, og offensivt havde de store problemer med Heats zone-forsvar, da de ikke længere kunne ramme deres midrange skud.

Celtics var dog ikke færdig i kampen. De fik spillet sig ind i kampen igen og med 2:30 tilbage af kampen var stillingen helt lige 95-95. Herfra viste Heat sig som det mest rutinerede hold. Alle Celtics skud de sidste 2:30 var 3’ere, der ikke var spillet helt fri. Heat spillede derimod flot holdbasket, hvor de fik spillet sig frem til frie skud samtidig med, at Butler havde to rigtig store steals. Det endte dermed med en 106-101 sejr til Heat, der nu fører 2-0 i serien.

Du kan se highlights fra kampen her:

Næste kamp i serien er natten til søndag kl. 02:30 dansk tid.

Stilling efter opgør: Miami Heat  1 – 0 Boston Celtics

Resultat: Miami Heat 117 – 114 Boston Celtics.

Resumé: 

Det var nok de færreste, der med hånden på hjertet havde forudset, at Eastern Conference Finals ville blive et opgør mellem Boston Celtics og Miami Heat. Ikke desto mindre var det præcis det, der var på menuen natten mellem tirsdag og onsdag klokken 00:30 dansk tid.

Hvem der går med den endelige sejr og billet til NBA-finalen er endnu uvist, men i nat tog de hul på den første ud af potentielt syv kampe. Kunne Miami fortsætte stimen efter at have besejret forhåndsfavoritterne Milwaukee Bucks, eller var det Boston, der netop har besejret de regerende mestre, der skulle løbe med sejren?

En periode til hver

Boston kom bedst fra start, og bragte sig efter kort tid foran 12-3 mod et nervøst spillende Miami-mandskab, der mildest talt var dårligt skydende. Første periode endte 26-18 i Celtics favør, og stillingen afspejlede da også en første periode, hvor “hjemmebaneholdet” så bedst ud.

Anført af Goran Dragic kæmpede Heat-mandskabet sig tilbage og efter at have været bagud med ni point, da de udlignede til stillingen 42-42. Igen viste den slovenske europamester, at han ikke er fortid i NBA, og at han spiller en væsentlig rolle på et bredt Heat-mandskab.

Dragic var bedste mand ved halvleg med 17 point på 10 skud. Jason Tatum var Celtics bedste med en flot statline – 15 point, 6 rebounds og fire assists. Marcus Smart, som ligesom Dragic har spillet et fremragende slutspil, havde også en flot periode med 13 point og flere gode forsvarsaktioner. Efter to perioder med høj intensitet og slutspils-stemning for alle pengene (publikum undtaget) var stillingen 55-55.

Spænding for alle pengene

I tredje periode fulgtes holdene ad og skiftedes til at være i front. Men med to minutter tilbage af perioden fik Boston via et par gode forsvarsaktioner lavet et 13-2 run og bragt sig foran med 83-71, da tredje periode sluttede. Heat-spillerne slækkede på kræfterne eller var ukoncentrerede i et øjeblik, og det straffede Celtics med det samme.

Marcus smart og Jason Tatum var ved halvleg de bedste spillere på et hold, der fungerede godt som et kollektiv. Kollektivet er også nøgleordet hos Heat, og netop den del svigtede i de sidste minutter af tredje periode. Heat kæmpede sig stille og roligt tilbage i kampen, og halvvejs i fjerde periode, var stillingen blot 94-90 i Celtics favør.

Heat får yderligere spist sig ind på Celtics og med 40 sekunder tilbage af kampen smed Kemba Walker bolden væk og kunne se Jimmy Butler score en trepointsscoring fra hjørnet, der bragte Heat foran for første gang siden tredje periode med stillingen 105-106.

Celtics kunne med 22 sekunder tilbage afgøre kampen og tage det sidste skud, men inden bolden blev indboundet, blev Marcus Smart fejlet. Det gav ét gratis straffe, som Jason Tatum satte stensikkert. Han fik derfor muligheden for at afgøre kampen, men hans dybe trepointsskud tager det forreste af ringen.

Forsvar afgør kampen til sidst

Boston kom hurtigt foran 111-106 i overtiden, men da Daniel Theis fik sin sjette fejl og røg ud af kampen, kom Heat straks tilbage, og kampen var helt tæt, da Kemba Walker scorede en af sine velkendte eksplosive jump shots og bragte Celtics foran 114-113.

I den anden ende tog Jimmy Butler straks sagerne i egne hænder, da han udfordrede Jason Tatum, som ender med at fejle Butler, da han lægger bolden i kurven. Butler satte sit straffe og Miami førte 114-116 med 12 sekunder tilbage. Boston bold.

Jason Tatum fik igen chancen for at afgøre, men da han tager den til kurven, møder han Bam Adabayo, der på mest overbevisende vis blokerer ham ved ringen, da han forsøger at dunke. En blokering der står tilbage som kampens absolutte højdepunkt, og som bringer Miami Heat foran 1-0 i kampe i en serie, der på alle måder tegner til at blive spændende.

Kampen ender 114 – 117 til Miami Heat.

Højdepunkter fra nattens opgør:

 

Optakt

I nat, kl. 00:30 dansk tid, tørner Boston Celtics og Miami Heat sammen i det første opgør i Eastern Conference Finals. Begge hold går indtil opgøret efter at have vundet deres foregående runde som underdogs.

Miami Heat

Skader:
Ude: Gabe Vincent, Chris Silva

Miami Heat har været dette års slutspils store overraskelse. Over deres to første runder mod Indiana Pacers og Milwaukee Bucks har de blot tabt en enkelt kamp. En 4-0 sejr over Pacers blev fulgt op af en flot 4-1 sejr over første seed Bucks.

Især sejren over Bucks kom som en stor overraskelse for mange. Bucks var storfavoritter til at gå i finalerne i år, men Heat slog dem overbevisende. Flere eksperter havde advaret om på forhånd, at Heat var som bygget til at slå Bucks, men få havde set en så sikker sejr komme.

Heats store styrke ligger i holdspillet. De har ikke en udpræget superstjerne (nogen vil måske mene Jimmy Butler er en – ham vender vi tilbage til), men i stedet et stærkt kollektiv, hvor det er svært at få øje på nogen svage led. Dragic, Butler og Crowder er veteran kræfterne, mens de også har unge stjerner i Adebayo, Herro og Robinson. Der er ingen der scorer 30 point pr kamp, men de har til gengæld et hold, der er sat op om at skabe lige muligheder for alle i offensiven, og så have en jern defensiv.

Erik Spoelstra er en af de bedste head coaches i NBA, og dette års Heat er bare endnu et bevis på dette. Spillerne har alle udpeget roller, som de opfylder perfekt. Defensiven er disciplineret, og de har nogle af de bedste forsvarspillere i ligaen i Butler, Adebayo og Iguodala.

Jimmy Butler er holdets største profil, og han har i dette års slutspil taget skridtet op som en decideret superstjerne. Han vandt på nærmest egen hånd to af kampene i serien mod Bucks, og hans midrange skud er et af de mest sikre i ligaen, når vi nærmer os slutningen af kampene.

Hvis Heat skal gå videre, så skal de holde niveauet fra resten af slutspillet. Jimmy Butler skal afgøre de tætte kampe, spillere som Herro og Robinson skal ramme deres 3’ere og så skal Dragic være lige så god, som han har været hidtil.

Boston Celtics

Skader: 
Tvivlsom: Jaylen Brown
Ude: Gordon Hayward, Javonte Green, Vincent Poirier

Boston Celtics tog en sikker sejr i førsterunde, hvor de vandt 4-0 over 76’ers. 76’ers var godt nok skadesplaget, men ikke desto mindre, så var det en sand magtdemonstration af Celtics, der leverede en lektion i holdspil.

I andenrunde stod de overfor Toronto Raptors, hvor der på forhånd var lagt op til en tæt serie. På trods af, at Celtics lignede det bedste hold i de fleste kampe, så lykkedes det Raptors at presse serien ud i syv kampe, hvor Boston dog viste sig for gode. Der skulle også både en buzzerbeater 3’ere fra Anunoby i en kamp og en dobbelt overtime i anden kamp til at holde Raptors inde i serien i første omgang, hvor det ellers lignede, at Boston var det bedste hold.

Mange af de samme ting, der er sagt om Heat, kan også siges om Celtics. Celtics er et rigtig godt sammenspillet hold, der er bygget op om lige muligheder i angrebet og en stærk defensiv. De er ligeledes anført af en af ligaens bedste head coaches i Brad Stevens.

Jayson Tatum har i den sidste halvdel af denne sæson udviklet sig til en superstjerne, og han bliver afgørende for, om Celtics kommer i finalerne i år. Har har indtil videre i slutspillet haft 25 point, 10 rebounds og 4 assists i gennemsnit pr kamp.

Selvom 4 assists måske ikke lyder af meget, så har det i sær været Tatums overblik, der har overrasket i år. Han er blevet bedre til at finde de rigtige løsninger, når han bliver dobbeltteamet, hvilket skaber gode muligheder for holdkammerarterne.

Kemba Walker har været afgørende for Bostons holdkemi i denne sæson. Der har været en tydelig forskel med ham som leder i forhold til Kyrie Irving i sidste sæson. Kemba Walker og Jaylen Brown har været perfekte anden og tredje muligheder i angrebet, hvor det bliver svært for modstanderne at lukke ned for alle Bostons muligheder.

Marcus Smart har været Bostons x-factor i slutspillet indtil videre. Han kan være død irriterende at kigge på for både modspillere og fans, men han er en type, der bidrager til sejre. Han gør alt det beskidte arbejde og gør alt for at komme i modstandernes hoveder. Han spiller altid godt i forsvaret, men når han også rammer sine 3’ere i offensiven, så bliver Boston virkelig svære at stoppe.

Hvis Celtics skal gå videre, så skal de lukke ned for Butler, Tatum skal spille en brand serie og Smart skal kunne bidrage i begge ender af banen.

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

Chicago Bulls

30-årige Otto Porter Jr. har meddelt, at han har valgt at indstille sin karriere efter 11 sæsoner i NBA.

NBA

Morten Stig Jensen er klar med sin første klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert mener, vi skal blive bedre til at snakke om...

Brooklyn Nets

Ben Simmons kommer ikke i kamp igen for Brooklyn Nets i denne sæson på grund af rygproblemer, skriver den amerikanske journalist Ian Begley.

Analyser

En af Danmarks mest kompetente NBA-eksperter, Morten Stig Jensen, bliver ny klummeskribent på Fullcourt.dk.

Golden State Warriors

Trods kontraktudløb med Golden State Warriors til sommer, regner Steve Kerr med at blive enig med klubben om en ny aftale og fortsætte i...

Internationalt

Det tidligere Miami Heat-forsvarses Hassan Whiteside har besluttet at indstille karrieren i en alder af 34 år.

NBA

Det franske fænomen Victor Wembanyama havde mandag aften en historisk kamp i sejren over Toronto Raptors. Han sluttede kampen af med en triple-double, der...

Chicago Bulls

Chicago Bulls må undvære Zach Lavine resten af sæsonen, da han i den kommende uge skal opereres for en skade i sin højre fod.