fbpx
Connect with us

Nyhedsoversigt

Boston Celtics – Miami Heat

Opdateret søndag 18:00

Stilling efter opgør: Miami Heat 2 – 1 Boston Celtics

Resultat kamp 2: Miami Heat 106 – 117 Boston Celtics

Resumé: 

Boston Celtics slog Miami Heat i kamp-tre i Eastern Conference Finals og reducerede dermed til 2-1 samlet. Kampen var ikke nær så tæt som de tidligere to opgør, og det skyldtes især Celtics unge duo Jaylen Brown og Jason Tatum.

Normalt ville en 2-0 føring være helt normalt i en slutspilsserie, hvor det førende hold havde haft glæden er hjemmebanefordelen. Men intet er normalt i “boblen”, og hjemmebanefordelen er ikke eksisterende.

Derfor var det næsten endnu vigtigere for Celtics at hive en sejr hjem i nattens opgør.

Celtics så da også ud til at være tændt fra kampens start, da de allerede i første periode bragte sig foran med 31-22, og både Jason Tatum og Jaylen Brown viste tænder. I anden periode udbyggede de forspringet med yderligere fire point, og Celtics lignede den bedste version af dem selv.

Tatum og Brown var deres bedste i nat med henholdsvis 25 og 26 point. Jaylen Brown scorede 15 af sine 26 i en første halvleg og skød 65 % i kampen. Interessant er det at bemærke, at Celtics er 15-1 i kampe, hvor Jaylen Brown scorer 25 eller flere point, og kampen i nat var ingen undtagelse.

I anden halvleg blev det aldrig helt spændende, Heat bed aldrig fra sig for alvor, og Celtics så ud til at være opsatte på ikke at smide deres forspring over styr – endnu en gang.

Med et minut igen var kampen dog lige ved at blive spændende, da Duncan Robinson scorede en clutch trepointsscoring og reducerede til stillingen 109-101. I næste angreb lavede Brown så en klodset angrebsfejl på Robinson, der resulterede i en flagrant 1 fejl og dermed sendte Robinson på linjen med to straffe og bolden i siden.

Han ramte det ene af de to, og i angrebet efter modtog Bam Adabayo bolden på toppen, hvor han tog den til kurven, lagde to point i kurven og bragte Heat på 109-104.

Men mere spændende blev det ikke, da Marcus Smart efterfølgende bliver fejlet i den anden ende og scorer sine to straffe, og Robinson spæner ned i den anden ende og skyder en fæl air-ball fra treeren.

Boston vinder kampen 106-117 og bringer stillingen på 3-1.

Højdepunkter fra nattens opgør:

Stilling efter opgør: Miami Heat 2 – 0 Boston Celtics

Resultat kamp 2: Miami Heat 106 – 101 Boston Celtics

Resumé:

Heat tog anden sejr i træk i Eastern Conference Finals serien mod Boston Celtics. Det var et tæt spillet opgør, men Heat viste sig som det bedste hold i anden halvleg.

Kampen startede tæt ud, hvor begge mandskaber var godt kørende offensivt. Det fortsatte hele første quarter, hvor begge hold, der ellers er kendt for deres defensiv, skiftes til at spille sig til frie skud.

I andet quarter forsatte Celtics det gode offensive spil, mens de også fik styr på defensiven. Heat forsøgte sig med zone-forsvar, som de ellers ikke har brugt i slutspillet før denne serie. Det gav Celtics masser af frie midrange skud, som de ramte på virkelig høje procenter. Heat havde samtidig problemer med at få tingene til at hænge sammen offensivt, hvor de ofte blev presset til meget svære skud. Det gav Celtics en føring på 17 point på sit højeste, og ved pausen var stillingen 47-60 til Celtics.

Tredje quarter blev intet mindre end et mareridt for Celtics. Heat udspillede dem på alle parametre, og vandt perioden med 20 point. De kunne ikke stoppe Bam Adebayo defensivt, og offensivt havde de store problemer med Heats zone-forsvar, da de ikke længere kunne ramme deres midrange skud.

Celtics var dog ikke færdig i kampen. De fik spillet sig ind i kampen igen og med 2:30 tilbage af kampen var stillingen helt lige 95-95. Herfra viste Heat sig som det mest rutinerede hold. Alle Celtics skud de sidste 2:30 var 3’ere, der ikke var spillet helt fri. Heat spillede derimod flot holdbasket, hvor de fik spillet sig frem til frie skud samtidig med, at Butler havde to rigtig store steals. Det endte dermed med en 106-101 sejr til Heat, der nu fører 2-0 i serien.

Du kan se highlights fra kampen her:

Næste kamp i serien er natten til søndag kl. 02:30 dansk tid.

Stilling efter opgør: Miami Heat  1 – 0 Boston Celtics

Resultat: Miami Heat 117 – 114 Boston Celtics.

Resumé: 

Det var nok de færreste, der med hånden på hjertet havde forudset, at Eastern Conference Finals ville blive et opgør mellem Boston Celtics og Miami Heat. Ikke desto mindre var det præcis det, der var på menuen natten mellem tirsdag og onsdag klokken 00:30 dansk tid.

Hvem der går med den endelige sejr og billet til NBA-finalen er endnu uvist, men i nat tog de hul på den første ud af potentielt syv kampe. Kunne Miami fortsætte stimen efter at have besejret forhåndsfavoritterne Milwaukee Bucks, eller var det Boston, der netop har besejret de regerende mestre, der skulle løbe med sejren?

En periode til hver

Boston kom bedst fra start, og bragte sig efter kort tid foran 12-3 mod et nervøst spillende Miami-mandskab, der mildest talt var dårligt skydende. Første periode endte 26-18 i Celtics favør, og stillingen afspejlede da også en første periode, hvor “hjemmebaneholdet” så bedst ud.

Anført af Goran Dragic kæmpede Heat-mandskabet sig tilbage og efter at have været bagud med ni point, da de udlignede til stillingen 42-42. Igen viste den slovenske europamester, at han ikke er fortid i NBA, og at han spiller en væsentlig rolle på et bredt Heat-mandskab.

Dragic var bedste mand ved halvleg med 17 point på 10 skud. Jason Tatum var Celtics bedste med en flot statline – 15 point, 6 rebounds og fire assists. Marcus Smart, som ligesom Dragic har spillet et fremragende slutspil, havde også en flot periode med 13 point og flere gode forsvarsaktioner. Efter to perioder med høj intensitet og slutspils-stemning for alle pengene (publikum undtaget) var stillingen 55-55.

Spænding for alle pengene

I tredje periode fulgtes holdene ad og skiftedes til at være i front. Men med to minutter tilbage af perioden fik Boston via et par gode forsvarsaktioner lavet et 13-2 run og bragt sig foran med 83-71, da tredje periode sluttede. Heat-spillerne slækkede på kræfterne eller var ukoncentrerede i et øjeblik, og det straffede Celtics med det samme.

Marcus smart og Jason Tatum var ved halvleg de bedste spillere på et hold, der fungerede godt som et kollektiv. Kollektivet er også nøgleordet hos Heat, og netop den del svigtede i de sidste minutter af tredje periode. Heat kæmpede sig stille og roligt tilbage i kampen, og halvvejs i fjerde periode, var stillingen blot 94-90 i Celtics favør.

Heat får yderligere spist sig ind på Celtics og med 40 sekunder tilbage af kampen smed Kemba Walker bolden væk og kunne se Jimmy Butler score en trepointsscoring fra hjørnet, der bragte Heat foran for første gang siden tredje periode med stillingen 105-106.

Celtics kunne med 22 sekunder tilbage afgøre kampen og tage det sidste skud, men inden bolden blev indboundet, blev Marcus Smart fejlet. Det gav ét gratis straffe, som Jason Tatum satte stensikkert. Han fik derfor muligheden for at afgøre kampen, men hans dybe trepointsskud tager det forreste af ringen.

Forsvar afgør kampen til sidst

Boston kom hurtigt foran 111-106 i overtiden, men da Daniel Theis fik sin sjette fejl og røg ud af kampen, kom Heat straks tilbage, og kampen var helt tæt, da Kemba Walker scorede en af sine velkendte eksplosive jump shots og bragte Celtics foran 114-113.

I den anden ende tog Jimmy Butler straks sagerne i egne hænder, da han udfordrede Jason Tatum, som ender med at fejle Butler, da han lægger bolden i kurven. Butler satte sit straffe og Miami førte 114-116 med 12 sekunder tilbage. Boston bold.

Jason Tatum fik igen chancen for at afgøre, men da han tager den til kurven, møder han Bam Adabayo, der på mest overbevisende vis blokerer ham ved ringen, da han forsøger at dunke. En blokering der står tilbage som kampens absolutte højdepunkt, og som bringer Miami Heat foran 1-0 i kampe i en serie, der på alle måder tegner til at blive spændende.

Kampen ender 114 – 117 til Miami Heat.

 

Højdepunkter fra nattens opgør:

Optakt

I nat, kl. 00:30 dansk tid, tørner Boston Celtics og Miami Heat sammen i det første opgør i Eastern Conference Finals. Begge hold går indtil opgøret efter at have vundet deres foregående runde som underdogs.

Miami Heat

Skader:
Ude: Gabe Vincent, Chris Silva

Miami Heat har været dette års slutspils store overraskelse. Over deres to første runder mod Indiana Pacers og Milwaukee Bucks har de blot tabt en enkelt kamp. En 4-0 sejr over Pacers blev fulgt op af en flot 4-1 sejr over første seed Bucks.

Især sejren over Bucks kom som en stor overraskelse for mange. Bucks var storfavoritter til at gå i finalerne i år, men Heat slog dem overbevisende. Flere eksperter havde advaret om på forhånd, at Heat var som bygget til at slå Bucks, men få havde set en så sikker sejr komme.

Heats store styrke ligger i holdspillet. De har ikke en udpræget superstjerne (nogen vil måske mene Jimmy Butler er en – ham vender vi tilbage til), men i stedet et stærkt kollektiv, hvor det er svært at få øje på nogen svage led. Dragic, Butler og Crowder er veteran kræfterne, mens de også har unge stjerner i Adebayo, Herro og Robinson. Der er ingen der scorer 30 point pr kamp, men de har til gengæld et hold, der er sat op om at skabe lige muligheder for alle i offensiven, og så have en jern defensiv.

Erik Spoelstra er en af de bedste head coaches i NBA, og dette års Heat er bare endnu et bevis på dette. Spillerne har alle udpeget roller, som de opfylder perfekt. Defensiven er disciplineret, og de har nogle af de bedste forsvarspillere i ligaen i Butler, Adebayo og Iguodala.

Jimmy Butler er holdets største profil, og han har i dette års slutspil taget skridtet op som en decideret superstjerne. Han vandt på nærmest egen hånd to af kampene i serien mod Bucks, og hans midrange skud er et af de mest sikre i ligaen, når vi nærmer os slutningen af kampene.

Hvis Heat skal gå videre, så skal de holde niveauet fra resten af slutspillet. Jimmy Butler skal afgøre de tætte kampe, spillere som Herro og Robinson skal ramme deres 3’ere og så skal Dragic være lige så god, som han har været hidtil.

Boston Celtics

Skader: 
Tvivlsom: Jaylen Brown
Ude: Gordon Hayward, Javonte Green, Vincent Poirier

Boston Celtics tog en sikker sejr i førsterunde, hvor de vandt 4-0 over 76’ers. 76’ers var godt nok skadesplaget, men ikke desto mindre, så var det en sand magtdemonstration af Celtics, der leverede en lektion i holdspil.

I andenrunde stod de overfor Toronto Raptors, hvor der på forhånd var lagt op til en tæt serie. På trods af, at Celtics lignede det bedste hold i de fleste kampe, så lykkedes det Raptors at presse serien ud i syv kampe, hvor Boston dog viste sig for gode. Der skulle også både en buzzerbeater 3’ere fra Anunoby i en kamp og en dobbelt overtime i anden kamp til at holde Raptors inde i serien i første omgang, hvor det ellers lignede, at Boston var det bedste hold.

Mange af de samme ting, der er sagt om Heat, kan også siges om Celtics. Celtics er et rigtig godt sammenspillet hold, der er bygget op om lige muligheder i angrebet og en stærk defensiv. De er ligeledes anført af en af ligaens bedste head coaches i Brad Stevens.

Jayson Tatum har i den sidste halvdel af denne sæson udviklet sig til en superstjerne, og han bliver afgørende for, om Celtics kommer i finalerne i år. Har har indtil videre i slutspillet haft 25 point, 10 rebounds og 4 assists i gennemsnit pr kamp.

Selvom 4 assists måske ikke lyder af meget, så har det i sær været Tatums overblik, der har overrasket i år. Han er blevet bedre til at finde de rigtige løsninger, når han bliver dobbeltteamet, hvilket skaber gode muligheder for holdkammerarterne.

Kemba Walker har været afgørende for Bostons holdkemi i denne sæson. Der har været en tydelig forskel med ham som leder i forhold til Kyrie Irving i sidste sæson. Kemba Walker og Jaylen Brown har været perfekte anden og tredje muligheder i angrebet, hvor det bliver svært for modstanderne at lukke ned for alle Bostons muligheder.

Marcus Smart har været Bostons x-factor i slutspillet indtil videre. Han kan være død irriterende at kigge på for både modspillere og fans, men han er en type, der bidrager til sejre. Han gør alt det beskidte arbejde og gør alt for at komme i modstandernes hoveder. Han spiller altid godt i forsvaret, men når han også rammer sine 3’ere i offensiven, så bliver Boston virkelig svære at stoppe.

Hvis Celtics skal gå videre, så skal de lukke ned for Butler, Tatum skal spille en brand serie og Smart skal kunne bidrage i begge ender af banen.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Nyhedsoversigt