fbpx
Connect with us

Bakken Bears

Bakken Bears fortsætter sejrstime i FIBA Europe Cup

Tyske Medi Bayreuth gæstede onsdag aften Bakken Bears i FIBA Europe Cup, men gæsterne måtte rejse hjem til Tyskland tomhændet. Bakken beskyttede hjemmebanen og kunne fortsætte deres sejrsstime som nu er på 12 kampe.

Arkivfoto: FIBA Europe Cup

Onsdag aften indledte Bakken Bears deres andet gruppespil i FIBA Europe Cup, hvor tyske Medi Bayreuth gæstede de forsvarende danske mestre, Bakken Bears. Aarhusianerne gik ind til kampen ovenpå det  indledende gruppespil, som de formåede at vinde.

Bakkens modstandere i det andet gruppespil i FIBA Europe Cup er: SL Benfica (Portugal), Spirou Charleroi (Belgien) og Medi Bayreuth (Tyskland). Sidstnævnte hold regnes af mange som gruppefavoritten, hvorfor bjørnene starter hårdt ud i anden fase af FIBA Europe Cup.

Bears kan gå ind til åbningskampen i det andet gruppespil med masser af selvtillid og momentum. I Basketligaen er de stadig ubesejret, og vi skal helt tilbage til oktober for at finde Bakkens seneste nederlag – som desuden var Bakkens eneste nederlag i det indledende gruppespil.

Bjørnene bedst fra start

Opgøret fik sig en rodet start der var præget af adskillige fejl og turnovers hos begge mandskaber. Men i takt med at begge hold kom i gang, lavede de to hold færre og færre fejl. Bakken tog tidligt i kampen teten og viste de tyske gæster, hvem der hører hjemme i Vejlby-Risskov Hallen.

Ryan Evans spillede en stærk første periode, hvor han både ramte sine skud og leverede blocks i den anden ende. Bakken spillede generelt en sublim første periode, hvor de især havde stor succes med at penetrere mod kurven.

Bakken var foran med 25-16 efter en stærk første periode, hvor de aarhusianske bjørne formåede at få kampen spillet på deres præmisser.

Bakken dominansen fortsatte

Medi Bayreuth kom bedre ud til anden periode, men der gik ikke længe før, at bjørnene igen fik styr på tyskerne. Herfra trykkede Bakken speederen i bund, og pludseligt var anden periode akkurat ligesom første periode. Bakken spillede sublimt basketball og formåede at udbygge deres føring yderligere. Det var takket være blandt andet Tylor Ongwae og Ryan Evans, som leverede i begge ender.

Bakken havde ingen problemer med at få nettet til at blafre, men det havde udebaneholdet. De forsvarende danske mestre kvalte gæsternes angreb, og holdte dem fra at sænke et eneste skud i fire minutter lige indtil, at Lucky Jones ramte et skud fra trepointsland. I mellemtiden havde Bakken lavet fem scoringer.

Første halvleg sluttede 56-37 i Bakkens favør.

Tekniske problemer

I tredje periode gav Bayreuth danskerne mere modstand. Dog ikke nok til at indhente Bakken, men nok til at barbere tre point af deres forspring. Inden der blev taget hul på kampens sidste ti minutter var Bakken foran med 16 point.

Alt Bakken skulle gøre i fjerde periode, var at køre sejren hjem – og det gjorde de også i sidste ende. Men undervejs var der problemer med scoringstavlen i Vejlby-Risskov Hallen som endte ud i flere spilstop.

På et tidspunkt begyndte det at blive farligt for Bears. Medi Bayreuths Bryce Alford var varm bag treeren og sænkede det ene skud efter det andet. Det var tydeligt, at de havde fået blod på tanden, men Bakken endte med at kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret.

Bakken Bears vandt kampen med cifrene 110-92 og fik derfor en perfekt start på det andet gruppespil i FIBA Europe Cup. Kampens topscorer var Bakkens Ryan Evans med 26 point. Ydermere tog han 13 rebounds.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

19-årig skribent bosat i Aarhus. Jeg dækker både NBA og Basketligaen og kan ofte findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

More in Bakken Bears