fbpx
Find os her
Forrige1 af 4Næste
Brug ← → piletaster for at skifte

En del unge danskere har taget den lange tur over Atlanterhavet for at få oplevelsen at kunne gå på et amerikansk college og få lov til at spille på deres baskethold. Den tidligere SISU-guard, Nicklas Jønsson, tog valget om at drage til staterne i sommers, hvor han valgte, at turen skulle gå til Lander University.

Nicklas Jønsson, Hjemly, SISU

Nicklas Jønsson i hans unge dage på Hjemly Efterskole

De unge år
Det har været en stor omvæltning for den unge mand, for hvem basketball altid har fyldt meget. Som 10-årig startede han med at spille i SISU, men det
var ikke kun her, han slog sine folder, når spillet skulle forbedres.

“I 6. klasse ansøgte jeg om at komme ind på Københavns Idrætsskole, hvor man fra 7-9 klasse havde morgentræning før skole. Dengang var det med Jesper Krone som træner. Tiden på Københavns Idrætsskole var rigtig god for min tidlige udvikling, da jeg kom ind i et miljø, hvor sporten var lige så vigtig som skolen. Efter 9. klasse var jeg et år på Hjemly Idrætsefterskole, der på det tidspunkt blev coachet af Jim Kelly og Tommy Tomsic. Jeg opnåede meget på det ene år, og det var også der, jeg for alvor begyndte at se store fremskridt. Mine trænere det år var en stor inspiration for mig, og de havde en stor indflydelse på den spiller, jeg er i dag.”

Nicklas Jønsson, Virum, SISU

Nicklas Jønsson i aktion for Virum Vipers

Debut på senior-niveau
Efter året på Hjemly Idrætsefterskole skiftede Nicklas SISU ud med Virum Vipers. Det skete, da han blev tilbudt at træne og spille med herreholdet, der lå i 1. division, mens han stadig fik lov til at være en del af holdet i U18-rækken.

“Dette var virkelig med til at skubbe mig, og det gav en masse god erfaring på et højere niveau end ungdomsbasket. Jeg blev to år i Virum, hvor vi det første år vandt danmarksmesterskabet i U18-rækken og i vores andet år gentog succesen i U19-rækken. Denne gang også med personlig succes, da jeg fik tildelt MVP Award i finaleserien. Det efterfølgende år blev jeg tilbudt at komme tilbage til min barndomsklub, SISU og få et år i Basketligaen, inden jeg blev færdig med gymnasiet. Det var perfekt for mig, da jeg følte at Basketligaen ville være god forberedelse til college niveauet.”

Forrige1 af 4Næste
Brug ← → piletaster for at skifte

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Mere fra NCAA