fbpx
Find os her

Hørsholm 79ers har haft for vane at bruge unge spillere i Basketligaen, som derefter skal ud og afprøve sig selv, og tårnhøje Asbjørn Midtgaard er bestemt ingen undtagelse. Den 210 centimeter høje center meddelte allerede i 2016, at han fra sommeren 2017 skulle på Wichita University, et af de bedre colleges i USA. Her har han nu været i knap et halvt år, og selvom hverdagen ser noget anderledes ud end i Danmark, så er det en fortrøstningsfuld og forventningsfuld Asbjørn Midtgaard, vi har fanget.

“Jeg har jo snart været her i et halvt år, og jeg må sige, det har været en mindre omvæltning, end jeg troede, det ville være. Måske minder Kansas bare lidt om Danmark, det ved jeg ikke, men basketmæssigt hedder det træning, træning og så lidt mere træning. Det har været rigtig hårdt de første måneder, men nu hvor jeg er kommet ind i rutinen med 2-3 timers baskettræning hver dag plus en times styrketræning, så kan jeg godt følge med. Jeg havde egentligt ikke nogen forventninger til nogen eller noget, inden jeg tog afsted. Jeg havde kun forventninger til mig selv om at træne så meget som muligt, og det gør jeg skam også. Jeg tager ned i hallen for mig selv hver aften og arbejder på de ting, min træner fortæller mig, at jeg skal.”

I sin sidste sæson i Hørsholm havde Asbjørn Midtgaard langsomt arbejdet sig op til at være helt tæt på startopstillingen, hvor han snittede næsten 20 minutter og 8.6 point per kamp. På college er Asbjørn Midtgaard startet helt fra bunden igen, hvor de fleste på freshman year skal indstille sig på et begrænset antal minutter.

“Det er lidt som at starte forfra igen. Jeg er freshman, så jeg har ikke så meget at skulle have sagt lige nu. Men jeg er hårdtarbejdende og viser, hvad jeg kan på banen. Jeg har en højde og drøjde, som er sjældent set, og jeg kan bruge det! Jeg er oppe imod to seniorer, som efter min mening er to af landets bedste, så jeg får en masse erfaring bare af at træne mod dem. Min chance kommer næste år, hvor jeg er den eneste big guy, som vender tilbage, så der kommer jeg nok til at se et kæmpe spring i mine minutter.”

Historien giver optimisme
Wichita University er et af NCAA’s bedre colleges, hvor man så sent som i 2013 var i Final Four. Shockers, som basketballholdet kaldes, har produceret flere spillere, der har ramt NBA. Senest er Ron Baker og Fred VanVleet gradueret, der nu spiller for henholdsvis New York Knicks og Toronto Raptors.

“Vi er et hold, som kæmper om den nationale titel. Vi vil kæmpe til det sidste! Det er et rigtig godt hold, så jeg kommer ikke til at se de store minutter, men minutter kommer der. Angående vores træner Gregg Marshall, så er han fantastisk! Det er nok den mest intense træner, jeg nogensinde har haft, men samtidig passioneret og ekstrem dygtig til sit arbejde! Han forventer, jeg arbejder hårdt og er klar, når han siger mit navn!”

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Mere fra Hørsholm 79ers