fbpx
Connect with us

Hvem savner ikke allerede Tim Hardaway Jr.’s umådeligt humørsvingende spil eller Dirk Nowitzkis dødbringende step-back? Måske endda synet af Andre Drummonds uforståeligt behårede skuldre?

Når man byder slutspillet velkommen, må man samtidig sige ‘på gensyn’ til den regulære sæson, og derved også 14 NBA-hold og et hav af underholdende spillere og personligheder.

Derfor har vi taget et nærmere kig på de fem spillere, der fortjener lidt ekstra opmærksomhed, inden vi får dem at se igen til oktober.

(Spillere der er ude for sæsonen er ikke med i denne artikel (Porzingis, Conley) – det samme gælder for spillere, der af mærkværdige årsager ikke gider at spille basketball i denne sæson (Leonard)).

5. Jamal Murray

Murray sluttede, ligesom resten af Nuggets-mandskabet, sæsonen af på et eminent niveau. Han var underholdende, uforudsigelig og bragte en x-faktor til Denver, som de levede højt på.

Der var noget dyrisk vildskab over den 21-årige guard. Noget ungdom og arrogance. Det var som om, det endnu ikke helt var gået op for Murray, at han spillede i NBA. Som om han behandlede kampene som var det pick-up-basket i Canadas gader.

Der er noget underholdende over de spillere, der ikke er bange for nogen. De spillere, der har selvtilliden og troen på dem selv, til at matche up med hvem som helst.

Dét er Jamal Murray, og for dét kommer vi til at savne ham i slutspillet. #MurrayHoopz

4. Kemba Walker

Kemba Walker nåede en imponerende milepæl denne sæson for Charlotte Hornets. Han scorede sit point nummer 9841, og overgik dermed Dell Curry, som klubbens mest scorende nogensinde.

I alt har Walker scoret 9907 point igennem sin karriere for Hornets, men det stopper tilsyneladende der.

Det lader til at være en offentlig hemmelighed, at Walker ikke er at finde i Hornets efter sommeren, og at de med garanti vil forsøge at shoppe deres point guard.

Efter syv sæsoner i North Carolina ser det dermed ud til at være slut for den æra. På godt og ondt. Nok mest ondt. Meget (grænsende til ‘voldsomt’) svingende i hvert fald, men han gjorde Hornets underholdende, i en tid, hvor der ikke var meget underholdning for Charlotte’s fans.

3. Blake Griffin

Om han havde været i Clips eller Motor City, havde nok ikke gjort den store forskel. Det lå ikke i kortene, at Griffin skulle nå slutspillet denne sæson.

Om det sker næste sæson, er der også grund til at så tvivl om. Detroit er blot ét af en lang række hold, der muligvis vælger at sprænge holdet til atomer, og starte forfra (Den lange række: Charlotte, Orlando, Clippers, Memphis).

De skal finde startkablerne frem i motown og på udkig efter nogle nye reservedele. Ingen kan føle sig sikre på et hold, der ikke udfylder deres nyerhvervede stadium, ingen picks har og ikke er i slutspillet.

Men lad os nu ikke dvæle ved det (Medmindre man er Detroit-fan eller GM i klubben, så burde man ikke foretage sig andet!), og lad os i stedet begræde tanken om et slutspil uden faderen af Lob City.

De vilde dunks og umulige post-ups. Slutspillet er ikke det samme uden den tidligere Rookie of the Year.

2. Devin Booker

Det er mindre end en måned siden, at der blev afholdt international årsdag for Devin Bookers 70-pointskamp. Mere specifikt var det den 24 marts (Det er rigtigt, der blev skrevet bundseriøse artikler (Pluralis) om denne begivenhed). Det fortæller lidt om størrelsen på denne fremtidige All Star, der desværre er fanget i en håbløs situation i The Grand Canyon State.

At vi undgår at skulle kløjes i et ubarmhjertigt ringe Phoenix-hold er nok for vores alles bedste, men at vi misser denne unge stjerne, er bestemt ikke noget at glædes over.

Devin booker er en scorer, der kan brænde varm når som helst, og hvor som helst. Han kan score fra alle positioner og ved altid, hvad han skal gøre med bolden, når han får den. Han har et uforløst talent, som i den rette situation kunne blive til noget helt specielt.

Derfor må man blot ærgre sig over Suns’ nuværende situation, for de har noget specielt i form af Booker, som blot kræver noget talent omkring sig. Han skal omringes af det, så noget af presset forsvinder fra den 21-åriges skuldre.

Der kan dog ikke herske nogen tvivl om, at vi på sigt kommer til at se meget mere til Booker. Det er blot at have tålmodighed, og enten sætte sin lid til ledelsen i Suns eller vente til sommeren 2020, hvor hans nuværende kontrakt udløber, og han kan slippe fri af det cirkus, de kalder en NBA organisation.

1. Nikola Jokic

The Joker, The Serbian Baller eller min personlige favorit, Big Honey. Jokic har mange kælenavne og ifølge et gammel ordsprog er det yderst positivt.

Han har skabt sig en fanskare udover det sædvanlige med sit alsidige og dominerende spil, hvor han nærmest på egen hånd har ledt Denver Nuggets til slutspillet (Om ikke andet, så så tæt på som fysisk muligt).

Han er utvivlsomt det vigtigste, såvel som farligste, våben den organisation har, og burde betragtes som værende i samme del af fødekæden som andre surrealistisk atletiske, store fyre som Embiid, Giannis og Porzingis. En sand enhjørning, der endnu ikke har fundet enden af regnbuen, og den respekt han fortjener.

Det lyder skørt at sammenligne ham med nogle af de mest omtalte, populære og prominente navne i NBA. Navne af The Greek Freak-kaliber, men det er deroppe Jokic er. Næste skridt er blot, at han også skal overbevise resten af omverdenen om det.

Tror du ikke på det? Så se blot denne video. Big Honey leverede tidligere på sæsonen, den hurtigste triple-double i over 20 sæsoner!

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Kasper er tidligere redaktør for NBA på Fullcourt.dk - Han dækker desuden også Bakkens kampe og har en forkærlighed for Chicago Bulls.

More in Charlotte Hornets