Find os her

Ugens Hold: Toronto Raptors

Toronto spillede sig i denne uge op på første pladsen i Eastern Conference, og har derfor fortjent prisen som ugens hold.

Med tre sejre i tre kampe har de gjort rent bord for ugen, hvor den ene var over divisionsrivalerne fra Boston. En direkte kamp om første pladsen, som Toronto, med stor hjælp fra deres bænk, trak sig sejrsrigt ud af.

Bænken har gjort forskellen sæsonen igennem for Toronto. Spillere som Fred VanVleet, Jakob Poeltl, Pascal Siakam og Delon Wright er ikke nødvendigvis velkendte navne i de danske hjem, men de har været forskellen for Dwayne Casey’s mandskab denne sæson og i særdeleshed denne uge.

I løbet af ugens tre sejre har bænken scoret 172 ud af 325 point. Det er over halvdelen af Raptors’ point, der er kommet fra bænken af!

Ugens Taber: New York Knicks

New York Knicks overraskede alt og alle med deres hæsblæsende start. Porzingis havde taget holdet under sine vinger, og i løbet af få kampe havde fansene glemt alt om Carmelo Anthony.

The Latvian Gangbanger startede som lyn og torden. Efter den første måned snittede han knap 30 point pr. Kamp, og Knicks kunne mod alt forventning kigge opad i tabellen og have playoff-forhåbninger.

De drømme bristede tirsdag nat, da et overrevet korsbånd nu holder holdets europæiske stjerne ude for resten af sæsonen.

”Det er hårdt. Vi er på 11.pladsen. Jeg stopper nok med at kigge på tabellen nu, for det gør ondt ikke at se os i top otte. Så jeg stopper bare med at kigge fra nu af,” sagde Knicks’ center, Enes Kanter efter torsdagens nederlag til Toronto ifølge The New York Post.

Det virker som om at Knicks selv har kastet håndklædet i ringen, og det alene, gør dem fortjent til en pris som ugens taber.

Ugens Spiller: James Harden

For anden uge i træk er James Harden ugens bedste spiller i NBA.

Læn dig tilbage, snup en kop kaffe og bliv overbevist.
Houston Rockets har vundet tre ud af tre kampe i denne uge. James Harden har været holdets topscorer i samtlige kampe, med et snit på 35 point pr. Kamp. Han kan yderligere lægge 7,3 assists til det snit. Når james Harden er på banen, samtidig med Chris Paul og Clint Capela, er Houston Rockets 24-1. (24-1!!)

James Harden virker ikke til at lade sig distrahere denne sæson, og virker mere fokuseret end nogensinde på at hive MVP-trofæet hjem familien Beard.

Ugens Kamp: Cleveland Cavaliers – Minnesota Timberwolves

LeBron James vs. Jimmy Butler.

Det var kampen kogt ind til benene. Skal vi komme endnu nærmere essensen af kampen, kan man vælge at udelade Jimmy Butler.
LeBron James var overalt. Han afgjorde det nærmest på egen hånd.

Han scorede 37 point, lavede 15 assists og hev 10 rebounds ned. En triple-double krydret med et kampvindende block og en buzzer beater. En efterhånden sjælden, men vigtig sejr for King James og hans flok.

Kampen i sig selv måtte i OT for at blive afgjort, efter James havde misset chancen for at afgøre kampen i de sidste sekunder af den ordinære spilletid.

Som om den intense spænding til sidst ikke var nok, bød opgøret også på et hav af dunks og dybe 3’ere. Der blev ramt 40 af slagsen, for at være mere præcis. En NBA-rekord, for flest 3’ere i en kamp.

Forkæl dig selv med højdepunkterne fra det tempofyldte opgør i videoen herunder:

https://www.youtube.com/watch?v=3j49riAqEr0

Ugens Historier:

Og derfra gik det stærkt.

Cleveland fik renset luften. De fik ryddet ud i nogle af sommerens fadæser og tilført noget nyt blod.

Ind kom Jordan Clarkson, Larry Nance Jr., George Hill og Rodney Hood. Ud gik Isaiah Thomas, Dwayne Wade, Derrick Rose, Jae Crowder, Iman Shumpert og Channing Frye.

Både Clarkson og Hood er to af ligaens mest humørsvingende spillere, som kan ligne en G-league spiller den ene dag og en All Star den næste. Hill er lidt af samme skuffe, bare uden at ramme dagene, hvor han ligner en All Star. Larry Nance er mere stabil i sit spil, og bliver nok Clevelands bedste mulighed for at vinde et trofæ i år. Der er trods alt kun fire deltagere til dette års Verizon Slam Dunk Contest.

Men Koby Altman skal have ros. Det kræver mod (Og en voldsom mistillid til sin trup), at splitte hele sit hold ad midtvejs i sæsonen. Især når ens erklæret mål, er at vinde ligaen.

Foruden denne voldsomt omdiskuterede dag for Cavaliers, så var der også andre spillere der blev sendt afsted, på Stor byttedag.

Joe Johnson blev sendt til Sacramento, hvor man frigav ham med det samme. Det fortæller nok mest om Joe Johnson’s karriere, når ikke engang Sacramento har plads til ham.

Han har dog allerede fundet et nyt hjem, hvor han skal agere swingman for mesterskabsaspiranterne fra Houston.

Emmanuel Mudiay blev tradet til New York Knicks.
I New York rådede man ellers allerede over den unge point guard, Frank Ntilikina, men Jeff Hornacek har tydeligvis ment, at det var på tide at prøve noget nyt. Derfor hentede han Frank Ntilikina 2.0 ind fra Denver Nuggets.

Af nævneværdige handler blev Elfrid Payton også sendt til Phoenix Suns i bytte for et 2.runde valg. Her er han udset til at lukke det hul, som Eric Bledsoe skabte, da han tidligere på sæsonen blev tradet til Milwaukee Bucks.

Doug McDermott er desuden også skiftet til Dallas Mavericks. (Der tages forbehold for pludselige ændringer, eftersom McDermott’s nomadetilværelse i NBA formentligt allerede har sendt ham videre igen)

Tag med på Fullcourts NBA-rejse til New York - Læs mere her

Kasper er redaktør for NBA på Fullcourt.dk - Han dækker desuden også Bakkens kampe og har en forkærlighed for Chicago Bulls.

Mere fra Boston Celtics