fbpx
Find os her

Top 5: Ugens vindere

1. Russell Westbrook snitter en triple double FOR ANDEN SÆSON I STREG

Lad os lige dvæle ved det et sekund. Eventuelt tage hatten af for den 29-årige point guard, og så omfavne den varme følelse der strømmer igennem kroppen, ved tanken om, at vi får lov til at opleve noget så specielt, som fænomenet ‘Russell Westbrook’.

Westbrook har denne sæson snittet 25,4 point. Det er vældig imponerende i sig selv. Dertil har han også snittet 10,1 rebounds per kamp. ‘Wow, en double-double per kamp,’ tænker du. Men som om det ikke var nok, har han derudover også snittet 10,3 assists per kamp.

Nej, det er ikke den første april eller en joke, så saml du blot din kæbe op igen, og gnid dig godt og grundigt i øjnene, for Russell er ikke færdig endnu.

Det her, er anden sæson i streg, hvor han leverer den slags præstationer!!!!

Sidste år snittede Russ 31,6 point, 10,7 rebounds og 10,4 assists for sæsonen. Det var en sæson, hvor Thunder kun lige nøjagtigt kom med i slutspillet, og hvor hver kamp var centreret om Westbrooks individuelle præstationer. Det var omdrejningspunktet fremfor holdets kollektive succes. På trods af det, var det stadig en så speciel handling fra Russells side, at han blev belønnet med en titel som ligaens MVP.

Men i år har han skullet dele bolden med prominente navne som Carmelo Anthony og Paul George. Han har skullet acceptere, at det ikke længere blot var ham selv og hans stats, der betød noget. Oklahoma skulle vinde igen, og det skulle være nu.

Derfor er det blot endnu mere imponerende, at han endnu en gang opnår de stats. Oklahoma er i slutspillet med et fjerde seed, og Westbrook fik sin triple-double for sæsonen.

Man skal være lavet af noget specielt, for at have gåpåmodet til at opnå dette. Ens attitude og mindset skal være on point, hver eneste kamp, hver eneste træning, hvert eneste spil.

Lige præcis den vinder-attitude har Westbrook, og ingen kan tage den fra ham. Som han siger i interviewet her under:

“Jeg tager bolden hurtigere end andre. Det er sådan det er. Hvis ikke du vil have den, så tager jeg den. Så simpelt er det.”

Westbrook vil vinde, og til tider vil han også vinde mere end det fleste. Alt er en konkurrence for den mand, og det bærer frugt for Oklahomas stjerne.

2. Timberwolves er med i slutspillet efter 14 års tørke

Der var mange, der tvivlede på Tom Thibodeau inden sæsonen, da han valgte at hente Taj Gibson til klubben. Her, små ni måneder efter, er det nok glemt, og Gibson anses som en udbredt succes for dette års Minnesota hold.

Han viste sig som værende en afgørende faktor i den sidste kamp mod Denver, og sæsonen igennem har han ført an, når spillere som Jimmy Butler, ikke har været i stand til det. Han var den veteran, Wolves manglede. Den perfekte soldat i Thibodeau’s hær.

For første gang i 14 år skal Minnesota altså spille slutspilsbasket. Det var indtil nu den fjerde længste slutspilstørke i de fire store sportsgrene i USA. Kun Seattle Mariners (MLB), Cleveland Browns (NFL) og Miami Marlins (MLB) var i færd med en længere tørke, og derfor var det naturligvis en kæmpe forløsning, da det endelig lykkedes for Timberwolves at slutte den tørke.

Flere store spillere har også forsøgt at gøre netop det, men uden held. Kevin Garnett’s Minnesota startede tørken, og i mens har blandt andre Kevin Love, Ricky Rubio og Al Jefferson forsøgt sig.

I sidste ende var det altså holdet med Jimmy Butler og Karl-Anthony Towns, der kunne sætte en stopper for tørken, og bringe glæde tilbage til The Land of 10.000 Lakes.

Nu venter Houston Rockets i første runde. Den første kamp i den serie spilles i nat klokken 03.

3. Anthony Davis vinder sin første slutspilskamp

“Nu er det overstået, og så vil vi have endnu en sejr på tirsdag. Det er vores mindset. Men det føles godt, at få den første sejr.”

Sådan lød det, ifølge ESPN.com, efter kampen mellem New Orleans Pelicans og Portland Trail Blazers, da en tydeligt lettet Anthony Davis endelig kunne glæde sig over en slutspilssejr.

Før i nat havde han befundet sig i slutspillet en enkelt gang, og vundet nul kampe. Et rungende hult ‘nul kampe’.

Det blev nemlig til en syngende lussing på fire nederlag tilbage i 2015, da man røg ud til et historisk godt Warriors-mandskab i Davis’ hidtil eneste slutspilsdeltagelse.

Anthony Davis bliver af mange betragtet som en af de bedste spillere i ligaen, og anses som en af de spillere med det allerstørste potentiale.

Han kan overtage en kamp med hans lange lemmer, og eminente evne til at komme til kurven. Hans vingefang gør ham til en sublim shot-blocker, hvilket han udnytter til fulde. Men det er ikke blot under kurven The Brow brillerer. Han fungerer også bag 3’eren, hvor hans evne til at strække gulvet, har vist sig at være et dødsens farligt våben for ham selv og resten af Pelicans’ offensiv.

For at gøre en lang historie kort, så er Davis komplet i alle facetter af spillet, og lidt af et atletisk vidunder.

(Det er dog NBA og enkelte spillere er bare større end alle andre. Det er en kendsgerning som selv The Brow må erkende.)

Hans manglende slutspilsoptrædener har været hans evige akilleshæl. Det har været det evige argument i mod, at Anthony Davis var en af de bedste.

Men med den første sejr ude af verden, kan Davis nu koncentrere sig om, at nå videre fra første runde, som naturligvis er næste skridt på vejen mod historie for den store forward.

Davis og resten af Pels skal i aktion igen, tirsdag nat klokken 04:30.

4. Markelle Fultz bliver den yngste spiller nogensinde til at levere en triple-double

Der var ikke mange der havde troet, at sagaen om førsteårsspilleren, der på mystisk vis havde mistet evnen til at skyde, ville ende med at blive en sand solskinshistorie, men det ser det alligevel ud til at ende med.

Markelle Fultz har været en sand fornøjelse at følge, siden han den 26. marts igen var at finde på banen for 76’ers, og spillet fra den blot 19-årige guard er kun blevet bedre fra siden da.

Det resulterede i, at han efter sæsonens sidste grundspilskamp kunne kalde sig den yngste spiller i NBA’s historie til at levere en triple-double. 13-10-10 på 25 minutter, og jublen ville ingen ende tage for Philadelphia-holdet, der virkelig ser ud til at nyde livet i verdens bedste basketballliga.

5. Toronto Raptors vinder for første gang i 10 år en kamp 1 i slutspillet

I nat startede slutspillet og her gemte der sig noget af et spøgelse, som Toronto skulle håndtere. Raptors har nemlig tabt hver eneste kamp 1 de har været i involveret i, siden organisationen blev grundlagt i 1995.

I nat kunne de dog slutte den stime, da man med en sejr på 114-106, slog Washington Wizards.

Takket være en storspillende Serge Ibaka og Delon Wright fra bænken, kunne Dwayne Casey se sit mandskab hive sejren hjem til Air Canada Centre.

Ugens taber: Denver Nuggets

Det virker muligvis en smule unfair at kalde Denver Nuggets ugens tabere. De vandt trods alt seks kampe i streg, for at nå til den afgørende kamp 82, hvor Minnesota ventede. Det var ‘alt eller intet’ for Mile High-mandskabet.

Nikola Jokic og Jamal Murray, der ellers havde brilleret hen mod slutningen af sæsonen, havde altså en sidste kamp til at vise prøver på deres talent, inden slutspillet startede.

Jimmy Butler og co. viste sig dog, som en for stor mundfuld for guldgraverne, og efter fem minutters overtid kunne Thibs række hænderne i vejret, og lade sin hæse røst bryde løs. Minnesota endte som vindere, og det unge Denver-mandskab fik en plads i lotteriet.

Der er dog stadig grund til optimisme i Denver, for Jokic og Murray i særdeleshed, så utroligt spændende ud, og virkede til tider decideret dominerende på deres positioner.

Ugens kamp: Minnesota Timberwolves vs Denver Nuggets

Denne kamp kræver ikke den helt store salgstale eller overbevisning. Det var en kamp 82. Hele sæsonen, kogt ned til en enkelt kamp for disse to mandskaber.

I sidste ende trak Minnesota Timberwolves det længste strå, efter Taj Gibson viste stor heroisme.

Tag med på Fullcourts NBA-rejse til New York - Læs mere her

Kasper er redaktør for NBA på Fullcourt.dk - Han dækker desuden også Bakkens kampe og har en forkærlighed for Chicago Bulls.

Mere fra Denver Nuggets