fbpx
Find os her

I åbningscenen af Westworlds anden sæson stiller Dolores et simpelt formuleret, men uhyre kompliceret spørgsmål til Bernard/Arnold: ”What is real?” Ligesom Dolores er forvirret over sin virkelighed, er det forvirrende at finde mening i Eastern Conference finalerne i NBA.

Boston Celtics vandt de første to kampe med 38 point i alt, mens Cleveland Cavaliers med sejren i nat vandt kamp tre og fire med sammenlagt 39 point. ”What is real?”

Nattens kamp startede som en fortsættelse af kamp tre; Tristan Thompson havde styr på Al Horford, Cavaliers ramte 3’ere og LeBron James var aktiv i forsvaret. Resultatet var en 16-points føring efter første periode (34-18). Boston vandt faktisk de tre resterende perioder, men kom aldrig rigtig tæt på.

Hver gang Boston så ud til at kunne komme tilbage, fandt Cavaliers et svar; LeBron James. Celtics havde en klar strategi om at bytte på alle screeninger, men det havde ikke den ønskede effekt. James jagtede den rigtige match-up igen og igen, og endte ofte med Terry Rozier på sig i low-posten. Hvilket førte til lette skud for James og hans holdkammerater.

James scorede 44 point, hvilket var hans sjette kamp med mere end 40 point i dette års playoffs. Det er efterhånden blevet normalt, at James slår historiske rekorder hver kamp, og denne var da heller ikke en undtagelse. Han er nu den spiller med flest scoringer i playoffs. Tidligere indehaver af rekorden var Kareem Abdul-Jabbar.

Hjemmebanefordelen er seriens kerne

Tilbage til Dolores’ spørgsmål. Det lette svar til hende – og os – er, at hjemmebanefordelen har den største betydning for denne serie. Alt det karakteristiske gør sig gældende; hjemmeholdet skyder bedre fra 3’eren og rollespillerne er bedre. Boston har ikke tabt på hjemmebane endnu i playoffs, og Cavaliers har vundet de sidste syv kampe i Cleveland.

I kamp fire blev det imidlertid Boston som ramte flest 3’ere, og de havde fire spillere, som scorede flere point end nogen Cavalier ikke kaldet The King. Boston rejser hjem uden momentum og med brug for en ny forsvarsfilosofi. Mon det lykkes Brad Stevens at finde en bedre strategi mod James?

Bernard/Arnolds svar til Dolores i Westworld var: ”Det som er uerstatteligt.” Vi har ikke en mere uerstattelig spiller i NBA end LeBron James. Han rejser tilbage til Boston med det mål for øje at blive det blot 20. hold (ud af 300) nogensinde til at vinde en serie efter at være bagud 0-2. Lykkedes det ham, skriver han igen historie, da det så ville være tredje gang, han har gjort netop dét.

Nyt NBA-gear? Tjek - NordicBasketball.com ud her.

Mere fra Boston Celtics