Find os her

Mareridtet startede da man tilbage i 2012 skilte veje med James Harden. Siden da, er utallige spillere gået ind ad dørene ved Chesapeake Energy Arena og efterfølgende blevet bærende kræfter for organisationer udenfor The Big Friendly.

Men hvem skal de blå- og orange klædte være mest triste over at have mistet?

Her på redaktionen har vi kigget nærmere på det store udvalg, og udarbejdet en top 5 over de bedste spillere Thunder har givet slip på siden den skæbnesvangre sommer i 2012.

1. Kevin Durant

Det kan ikke komme som nogen overraskelse, at der må herske en ærgrelse uden lige, over at miste en af spillets mest dominerende small forwards nogensinde. Det må selv hans falske twitterkonti være enige i.

Durantula, Slim Reaper, Judas, kald ham hvad du vil, han var højtelsket i Oklahoma. Han var deres frelser. Det var ham der skulle bringe det første mesterskab til organisationen siden 1979. Men sådan skulle det ikke gå, og efter flere forgæves forsøg drog Kevin Durant videre. Westbrook & Durant-æraen var slut. Otte år sammen og ingen titler til at bevise det.

Ind kommer Steve Kerr. Cheftræner for Golden State Warriors. Bosiddende ved Amerikas vestkyst. Sol året rundt, og mesterskaber på stribe. Han har taget sine sønner med sig. Splash Brothers og DrayMagic. Alle klar til at lede i fordærv.
Det er mildest talt et tilbud man ikke kan modstå, når Don Kerr Corleone spiller med musklerne.

Et sted ude i det fjerne landskab kan du stadig høre flere Thunder-fans citere Ray Cash i ”Walk The line”:

”The devil did this. He took the wrong son!”

2. James Harden

Han forlod Oklahoma, allerede før det blev mode at forlade Oklahoma. Man kan lokkes til at sige, at han startede trenden. Men i modsætning til Kevin Durant var det ikke Hardens eget valg at forlade OKC. Han ville gerne være blevet og han har efterfølgende udtalt, at han var chokeret over at blive tradet.

Oklahoma skilte veje med James Harden, efter man havde tabt finalen til Miami Heat og deres Big 3. Man kan argumentere for, at havde Oklahoma holdt på The Beard et år eller to mere, ville Heats Big 3, nok ikke have set så store ude sammenlignet med den OKC selv kunne stille. Men det er der heldigvis ingen der spekulerer i længere.

For man valgte dengang at beholde Ibaka, i stedet for deres Sixth man of the year. Han var vigtigere på sigt og skulle sammen med Durant og Westbrook bringe mange mesterskaber til klubben.

3. Serge Ibaka

Men sådan gik det ikke.

Ibaka blev hurtigt kendt som Iblocka og anset som et defensivt monster. I finale-sæsonen i 2011-2012, snittede Iblocka 3.65 blocks pr. Kamp. Det er et vanvittigt snit, kun overgået af to spillere siden årtusindeskiftet (Theo Ratliff, 3.74 og Hassan Whiteside, 3.68).

Iblocka var god. Rigtig god. Han var et fænomen og havde man beholdt Harden, havde man kun kunne drømme om hvad de fantastiske fire kunne have udrettet sammen.
Men da han blev tradet, fik Ibaka et større offensivt ansvar og med sit fokus rettet mod det, blev de defensive forpligtelser væk i glemslen.

Efter flere svingende sæsoner i streg, valgte man at trade Ibaka til Orlando. Fuldt berettiget og utvivlsomt det rigtige valg, taget udbyttet i betragtning.

4. Victor Oladipo

I Oklahoma fik man rookien Domantas Sabonis, den erfarne Ersan Ilyasova og det tidligere nr. 2 valg i draften, Victor Oladipo.

Oladipo havde vist utallige eksempler på hans potentiale i Orlando, men virkede til at være gået i stå med sin udvikling. Det eneste, der ikke må ske for en spiller i hans alder.

Det virkede derfor oplagt at give ham en ny chance i Oklahoma, hvor han kunne tage ved lære af Russell Westbrook og få masser af spilletid.

Der var blot ét problem. Russell Westbrook ejer bolden i Oklahoma, og det har han gjort siden Durant tog sine talenter til Golden State. Ingen skal komme i vejen for Westbrooks enmandshær og ligegyldigt, hvem du er eller hvad du hedder, så bliver du maksimalt en rollespiller ved siden af den forsvarende MVP.

Nu er det så Paul Georges tur til at agere rollespiller (og snart til at være den næste tidligere Oklahoma-spiller.)
Oladipo er kommet hjem til Indiana, hvor han også spillede i college.
Det har i den grad klædt den unge guard. Han har forbedret samtlige aspekter af sit spil, efter han er kommet til Pacers og sluppet væk fra Westbrooks skygge.

Oladipos stats i OKC sammenlignet med IND

 

Han er dominerende og afgørende, og ligner en all-star når han tager holdet på sine skuldre og vinder kampene på egen hånd. Men i modsætning til Westbrooks diktatur, så får Oladipo samtidig det bedste frem i sine medspillere, og Indiana ligner et playoff-hold, selvom der ikke var mange, der havde regnet med det inden sæsonen.

5. Spillerne står i kø for at få deres navn på listen, over spillere, der ikke lykkedes i Oklahoma, men har fundet spillelysten og formen andetsteds. Derfor har vi samlet de sidste værdige kandidater her til sidst:

5.1 Reggie Jackson er startende point guard i Detroit, og er en vigtig del af Van Gundys projekt efter han kom i overskud tilbage i 2015.
5.2 Enes Kanter, som var en del af Carmelo-tradet, har kæmpet sig til en startende rolle i New York, hvor han er vellidt og blevet en frontfigur for organisationen.
5.3 Doug McDermott spiller flere minutter og har forbedret sit snit markant siden han kom til The Big Apple i ledtog med Kanter.
5.4 Domantas Sabonis har sammen med Oladipo, taget Indiana med storm efter en noget mislykket rookie-sæson, hvor han aldrig fik chancen i Oklahoma.
5.5 Dion Waiters kom til Miami for to sæsoner siden, hvor han scorer 6 point mere pr. Kamp i snit.
5.6 Til sidst, men ikke mindst, Jeremy lamb, som i dag er fast inventar i Charlotte, efter tre år i OKC, hvor han heller aldrig blev givet chancen for at vise sit værd.

 

 

Tag med på Fullcourts NBA-rejse til New York - Læs mere her

Kasper er redaktør for NBA på Fullcourt.dk - Han dækker desuden også Bakkens kampe og har en forkærlighed for Chicago Bulls.

Mere fra Charlotte Hornets