fbpx
Find os her

NBA’s sæsonen 2017-2018 er ved at gå på hæld, og inden for den kommende uge kender vi også årets to finalister. Det har været en begivenhedsrig sæson med masser af højdepunkter og historier.

I lige netop det henseende, har vi her på redaktionen valgt at se på de spillere, der aldrig nåede at blive historier eller højdepunkter i mediernes øjne. Dem der ikke blev talt om eller fik nok opmærksomhed.

Vi skal se på sæsonens mest undervurderede spillere. Dem som ikke fik nok omtale, på trods af deres flotte sæsoner. Her taler vi ikke om Toronto’s bænk, der gik fra at være stærkt undervurderet til at være grænsende til overvurderet. Det samme kan siges i dette slutspil, hvor hele Bostons hold praktisk talt er blevet kaldt ‘undervurderet’ af så mange, at det ikke længere holder vand. Det er blevet en trend at se Al Horford og Brad Stevens brillere, men de kan simpelthen ikke længere kaldes ‘undervurderet’. Deres præstationer er blevet for markante og går ikke længere under radaren.

Det gør de tre spillere vi skal kigge på nu tilgengæld. I hvert fald indtil dette sekund, hvor de får den anerkendelse de fortjener.

3. Spencer Dinwiddie, Brooklyn Nets

Er du Spencer Vanwiddie han har været god, og fortjener langt mere ros og anerkendelse end han har fået.

Han har, for første gang i sin fire-årige NBA-karriere, fået en plads som starter, og han har grebet den med begge hænder.

Den pessimistiske NBA-seer vil argumentere for, at det trods alt ‘bare’ er for Brooklyn Nets, og at alle ville kunne starte der. Men bare fordi han spiller for en af ligaens mest frustrerende organisationer, som har smidt alle fremtidsudsigter væk, så er det stadig NBA-mandskaber han brillerer imod.

Han har snittet 12,8 point per kamp, 3,2 rebounds og 6,6 assists. Det er flere assists per kamp end prominente navne som Kemba Walker og Kyrie Irving.

Derudover så skal det tages in mente, at Dinwiddie, egenhændigt fristes man til at sige, sikrede, at der var syv hold, der denne sæson var dårligere end Nets. Syv hold der var dårligere end den New York-baseret organisation, hvis største stjerne er Jeremy Lin.

2. Jamal Murray, Denver Nuggets

Hvis der var én spiller, vi savnede i slutspillet, så var det nok Porzingis. Derefter var det nok Nikola Jokic eller Dirk Nowitzki eller en helt tredje. Men efter alle dem, så kunne man ikke andet end at savne Jamal Murray fra Denver Nuggets.

Jamal Murray har haft sin gennembrudssæson for Mile High-mandskabet og har næsten fordoblet alle sine statistikker denne sæson. 16,7 point, 3,4 assists og så skyder han langt bedre procenter denne sæson, end den forrige.

Men statistikker er én ting, og så er der fornøjelsen ved at se denne vidunderligt humørsvingende fryd, der svæver rundt på en basketballbane og ligner en blanding af Kyrie Irving og Russell Westbrook, velvidende at han kan sprænge på et, hvilket som helst tidspunkt. Eksplodere ud af den blå luft, og tage den til kurven.

Sammen med Nikola Jokic har Murray bragt håb tilbage til højderne, som går en spændende fremtid i møde med den duo på banen.

1. Khris Middleton, Milwaukee Bucks

Der har ikke været meget ‘middle’ over Khris Middleton denne sæson, hvor han i den grad har været overmiddel.

Han har scoret over 20 point per kamp, og været den eneste anden streng Bucks har kunnet spille på denne sæson, når Giannis Antetokounmpo har været fraværende.

Netop Giannis, er også grunden til at Khris Middleton er at finde på denne liste. Giannis’ atletiske kunnen og indiskutable basketballtalent overskygger alt inden for en radius af 100 meter. Sker det ske, at folk ser Bucks’ kampe, er det for at se Giannis, og ikke for at se spillere som Bledsoe eller Middleton. Men det er en fejl. Okay, Bledsoe kan man undgå med god samvittighed, men Middleton er en anden sag!

Se blot Bucks’ syv-kampsserie mod Boston Celtics. Han var formidabel. Som Boston fan var man til tider mere nervøs, når Middleton havde bolden end The Greek Freak. Brad Stevens havde store problemer med at lukke ned for Bucks’ swingman, og han er altså en mand, der kan lukke ned for en damptromle, hvis han forsøgte.

Khris Middleton var clutch, energisk og målrettet. Han skulle mod kurven, og det kunne kun gå for langsomt. I serien mod Boston snittede han 24,7 point, 5,1 rebounds, 3,1 assists og skød 59% fra gulvet af. Hvis ikke du stoppede op, og tænkte, ‘kan det virkelig passe?’, så får du den lige igen; 59%!

Er du faldet ned igen? Godt, for det bliver vildere. Nok skød han 59% fra gulvet af, men bag 3’eren var han 25 fra 41. Det betyder, at han sænkede 61% af alle de 3-pointsskud han fyrede afsted over syv kampe. Dét er clutch.

Sammen med Giannis, kan Jabari Middleton og Bucks gå en utroligt spændende sæson i møde!

Nyt NBA-gear? Tjek - NordicBasketball.com ud her.

Kasper er redaktør for NBA på Fullcourt.dk - Han dækker desuden også Bakkens kampe og har en forkærlighed for Chicago Bulls.

Mere fra Brooklyn Nets