fbpx
Connect with us

Golden State Warriors

Stærke Raptors kørte Warriors over i 2. halvleg

Med et nederlag hjemme i Oracle Arena forleden var Golden State Warriors inden nattens kamp bagud 2-1 i årets finale. Endnu et nederlag ville derfor sende dem langt væk fra endnu et mesterskab. Desværre for Warriors var det, hvad der skete, da Raptors i nat vandt med 105-92.

FOTO: Adam Bailey- Flickr

Forud for nattens kamp var der gode nyheder for hjemmeholdet, da Klay Thompson blev meldt klar efter at have siddet ude i kamp tre. Også Kevon Looney var højest overraskende tilbage på banen.

Hjemmeholdet var skarpest i uskøn første halvleg

Hvis der skulle gives stil-point for de to holds spil i første halvleg, ville de begge noget nær dumpe. Et hav af personlige fejl og sløje afslutninger prægede især første periode. Det var Raptors, som havde sværrest ved at få spillet til at hænge sammen.  Havde det ikke været for en fantastisk spillende Kawhi Leonard, havde Warriors ført med mere end blot 23-17 efter første periode. I netop denne periode scorede Leonard 14 ud af Raptors 17 point, og holdt dem på den måde ene og alene inde i kampen.

Hjemmeholdet var presset for at få en sejr, hvilket en nervøs første periode bar præg af. Midt i første halvleg var det dog som om, at der blev løsnet en del op for nerverne. Afleveringerne begyndte at flyde, som man kender det fra Warriors, og selvom de canadiske gæster fulgte fint med, var det med hjemmeholdet som det kontrollerende hold. Pausestillingen lød på 46-42 til Warriors.

Et sjældent kollaps i Warriors-systemet

Der er et utal af eksempler på, hvad en halvleg kan gøre ved et hold, ikke kun i basketball, men i sport generelt. At snakke tingene igennem i omklædningsrummet kan give fornyet tro på tingene. Alt dette var Raptors’ anden halvleg et pragteksemplar på.

Leonard og resten af holdet blev bedre og bedre, som kampen skred frem, og i takt med dette blev Warriors-mandskabet tydeligt mere og mere frustreret. Specielt Draymond Green som ellers i en længere periode har været anderledes moden i sin optræden, tabte flere gange hovedet i voldsomme udbrud mod kampens dommere. Det kastede en enkelt teknisk fejl af sig. Det var dog som sagt en kollektiv frustration, man kunne spore hos værterne. Selv Curry og Thompson pegede fingre af hinanden efter en fejlopdækning, som resulterede i en Danny Green 3’er. Udover Leonard spillede spanske Serge Ibaka også en flot kamp fra bænken med 20 point og en imponerende skudprocent på 75 procent (9-12).

Det spillede for engang skyld ikke helt for Stephen Curry, som blot ramte to ud af ni 3’ere, og selvom Draymond Green var én rebound fra endnu en triple-double, var han heller ikke så dominerende som normalt. Klay Thompson gjorde hvad han kunne med seks ramte treere ud af ti. De to Splash brothers endte på 27 og 28 point.

Natten til tirsdag venter en skæbnekamp fem for Warriors. En kamp der skal vindes, hvis de skal have en mulighed for at genvinde titlen som NBA mestre.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

More in Golden State Warriors