fbpx
Find os her

NBA

Spurs besejrer Thunder på rekordernes aften

Spurs vandt i nat 154-147 over Thunder, efter et dramatisk opgør der både måtte i overtid og indholdte et hav af højdepunkter.

Flickr - Keith Allison
Foto: Keith Allison - Flickr.com

Vi skulle igennem et hav af slået rekorder og et dobbelt overtidsdrama, inden vi fandt en vinder af nattens højintense opgør mellem de to konkurrenter fra Western Conference.

San Antonio slog gæsterne fra Oklahoma City med 154-147. Det højeste antal point i en NBA-kamp siden 2006, hvor Suns slog Nets med cifrene 161-157.

LaMarcus Aldridge var især i hopla, og bidrog med hele 56 point for hjemmeholdet. Gregg Popovich var efter kampen også svært begejstret for sin funklende stjerne.

“Altså, han har været et bæst hele sæsonen. Han står ved roret både defensivt og offenstivt. Han har været fantastisk, og han havde tydeligvis en alle tiders aften,” sagde Popovich.

Aldridge’s 56 point var samtidig hans højeste antal point nogensinde i NBA, og den personlige bedrift var han ikke den eneste, som opnåede i nat. Derrick White satte også en ny career high med sine 23 point, imens OKC’s Jerami Grant diskede op med 25 point, og dermed også en personlig point-rekord for ham.

Russell Westbrook ville også lege med, og han satte en ny career high i assists. Han leverede 24 af slagsen, kombineret med 24 point og 13 rebounds. En triple double, som blot er kreeret en gang før. Den gang var det Isiah Thomas fra Detroit Pistons, også i en dobbelt overtidskamp. Westbrook mangler nu kun en kamp mere med minimum 20 point, ti rebounds og 20 assists, for at tangere Oscar Robertson og Magic Johnsons tre gange med en sådan statline.

Som om disse vilde statistikker ikke var nok, leverede kampen endnu flere voldsomme rekorder.

San Antonio Spurs startede kampen ud med, at ramme deres første 14 trepointsskud. 14 trepointsskud i træk. San Antonio Spurs, der er det hold i ligaen, som skyder færrest 3’ere per kamp, men samtidig rammer flest taget antallet af forsøg i betragtning, ramte de første 14 i nat. Det er flest vellykket 3’ere til at starte en kamp nogensinde.

Spurs endte med at være 16 fra 19 fra distancen, hvilket også er en ny rekord. Den tidligere rekord for den højeste trepointsprocent ved mere end 15 forsøg, havde Chicago Bulls-holdet fra 2005. De skød dengang 82,5 procent, men i nat ramte Spurs altså 84,2 procent af deres skud fra 3’eren.

I sandhed en vidunderlig kamp i rekordernes tegn, som mange NBA-fans allerede har dømt som sæsonens bedste.

Du kan se højdepunkter fra nattens kamp i videoen herunder:

Nyt NBA-gear? Tjek - NordicBasketball.com ud her.

Kasper er redaktør for NBA på Fullcourt.dk - Han dækker desuden også Bakkens kampe og har en forkærlighed for Chicago Bulls.

Mere fra NBA