fbpx
Connect with us

Chicago Bulls

Spillerprofil: Scottie Pippen

Scotty Maurice Pippen (normalt stavet Scottie) er bedst kendt som Michael Jordans side kick, da Chicago Bulls dominerede NBA i 90’erne. Det ville dog være at undervurdere Pippen, hvis man kun husker ham som en anden violin. Han er en af de bedste forsvarsspillere i ligaens historie, mens han i angrebet primært brugte sine atletiske evner til at komme forbi sin modstander. Hans største svaghed var nok hans jump shot.

Scottie Pippen blev født d. 25. september 1965 i Hamburg, Arkansas, som den yngste af hele 12 børn. Han har været gift to gange og har i alt selv fem børn. Som spiller var Pippen 2,03 meter høj, vejede 102 kilo og spillede small forward.

High school

Pippen gik på Hamburg High School, hvor han spillede point guard og ledte sit hold til statsslutspillet. Han blev dog ikke tilbudt noget scholarship, da han simpelthen havde spillede på for lavt niveau, og var anset for at være for lille til at kunne blive til noget. Hans high school træner troede dog på Pippen, og han ringede derfor til en ven fra University of Central Arkansas, der gik med til at give Pippen muligheden for at spille sig på holdet.

College

I løbet af sin collegetid voksede Pippen over 17 centimeter, og udviklede sig til en forward i stedet for guard. Han blev en af holdets bedste spillere, og havde i sin sidste sæson i gennemsnit 23,6 point, 10,1 rebounds og 4,3 assists pr kamp.

Arkansas var dog ikke noget stort college indenfor basketball, og Pippen blev derfor stadig ikke set som en fremtidig NBA-profil. Det ændrede sig dog ved et college all-star event, hvor Pippen spillede fremragende.

Ved NBA draften i 1987 blev Pippen valgt som nummer fem af Seattle SuperSonics. Bulls var dog opsatte på at få ham, så de byttede Olden Polynice og et andenrunde valg for at få fat i Pippen.

Chicago Bulls

Scottie Pippen brugte sit første år som bænkspiller, men udviklede sig hurtigt til at blive startende small forward for holdet. Han brugte mange timer med Michael Jordan på at udvikle sine offensive og defensive evner. Bulls var på dette tidspunkt et af de mest talentfulde unge hold, men i både 89 og 90 blev det til nederlag i konferencefinalen til Detroit Pistons. Pippen havde også stigende individuel succes, og han fik sin første All-Star plads i 1990.

Fra 90/91 sæsonen overtog Bulls pladsen som ligaens bedste hold. De gik hele vejen til finalen, hvor de stod overfor Los Angeles Lakers med Magic Johnson i spidsen. Det blev til en sikker sejr i fem kampe, hvor især Michael Jordan dominerede. Pippen var dog den primære forsvarsspiller på Magic, som han formåede at holde godt nede.

Både i 92 og 93 blev det også til mesterskaber, da man slog henholdsvis Portland Trail Blazers og Phoenix Suns i finalerne i seks kampe. I sommeren 92 var Pippen også en del af det såkaldte ”Dream Team”, der vandt OL guld.

Før 93/94 sæsonen gik der et chok igennem NBA, da Michael Jordan gik på pension for at udleve sin baseball drøm. Det efterlod Pippen som Bulls største stjerne, og i den efterfølgende sæson havde han sin statistiske bedste sæson med 22 point, 8,7 rebounds, 5,6 assists og 2,9 steals pr kamp.

Begge år uden Jordan kom Bulls ikke længere end andenrunde slutspillet, og der var på dette tidspunkt seriøse rygter om, at Pippen skulle trades. Da det blev annonceret, at Jordan ville komme tilbage i slutningen af 94/95 sæsonen, så valgte Pippen dog at blive.

Fra 95/96 så var Bulls tilbage på toppen med Jordan i en hel sæson, og tilgangen af Dennis Rodman. De fik den på det tidspunkt bedste record i grundspillet nogensinde, da de gik 72-10. Der var heller ikke de store problemer i slutspillet, hvor man til sidst vandt 4-2 over Seattle SuperSonics i finalerne.

I 1997 kom de igen i finalerne, hvor de stod overfor Utah Jazz, der var anført af Karl Malone og John Stockton. I en tæt kamp et leverede Pippen et af de mest ikoniske øjeblikke i basketball. Med 9 sekunder tilbage og stillingen 82-82, så fik Karl Malone to straffekast. Her stillede Pippen sig op til Malone og sagde ”Just remember, the mailman doesn’t deliver on Sundays, Karl”, hvorefter Malone missede begge skud, og Jordan kunne sikre Bulls sejren. (Karl Malones kælenavn var ”The Mailman”). Bulls endte med at tage mesterskabet efter en 4-2 sejr i kampe.

Året efter vandt Pippen sit sjette og sidste mesterskab med endnu en 4-2 sejr over Jazz.

Houston Rockets

Efter mesterskabet I 1998, så gik Jordan endnu engang på pension, og Pippen blev tradet til Houston Rockets i bytte for Roy Rogers og et andenrunde valg. På papiret kom han til at danne en fremragende trio med Charles Barkley og Hakeem Olajuwon, men der var problemer med kemien på holdet, hvilket betød at de røg ud allerede i førsterunde af slutspillet.

Efter bare en sæson, så bad Pippen om at blive tradet, hvor han blandt andet nævnte sin utilfredshed med Charles Barkley som en af årsagerne.

Portland Trail Blazers

I 1999 blev Pippen så tradet til Portland Trail Blazers i bytte for Stacey Augmon, Kelvin Cato, Ed Gray, Carlos Rogers, Brian Shaw og Walt Williams.

I det første år nåede Trail Blazers til konferencefinalen, hvor de pressede Los Angeles Lakers helt ud i syv kampe, men til sidste måtte se sig slået.

Efter dette nåede hverken Pippen eller Trail Blazers samme niveau igen, hvilket betød tre exits i førsterunde af slutspillet i træk.

Chicago Bulls

Pippen kom tilbage til Bulls for at spille sin sidste sæson. Det blev dog ikke nogen stor succes, da han var skadet det meste af sæson på et ringe Bulls hold. Det blev også første og eneste gang i karrieren, at Pippen ikke kom i slutspillet.

5. oktober 2004 annoncerede Scottie Pippen, at han gik på pension.

Udvalgte rekorder og stats

  • 6x NBA-mesterskaber
  • 3x All-NBA First Team
  • 7x All-Star
  • 8x All-Defensive First Team
  • 1x Steals leader
  • 2x OL guld
  • Trøje nummer 33 pensioneret af Chicago Bulls

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Jeg er Fullcourts Basketligaredaktør og har været det siden starten af 2020. Jeg brænder for basketball og bidrager til både NBA og Basketliga delen af siden.

More in Chicago Bulls