fbpx
Connect with us

Denver Nuggets

Spillerprofil: Nikola Jokic

Nikola Jokic er en af de største stjerner på center-positionen i NBA. Han er kendt for at være den måske bedste center til at aflevere bolden nogensinde. Han har et overnaturligt overblik, der gør, at spillet ofte kommer til at køre igennem ham, på trods af at han spiller inde under kurven. Han er også kendetegnet ved ikke at være lige så toptrænet som sine medspillere, men i stedet have lidt mere fedt på kroppen. Han er en del af den unge gruppe af europæiske stjerner i det moderne NBA.

Nikola Jokic blev født d. 19. februar 1995 i Sombor, Serbien (dengang Jugoslavien) og er en del af en brødreflok på tre. Jokic er 2,13 meter høj, vejer 129 kilo og spiller center for Denver Nuggets.

Mega Basket

Jokic startede sin professionelle karriere, da han i 2012, i en alder af bare 17, skrev under på en kontrakt med Mega Basket, der spiller i den bedste serbiske liga. Efter at have vist lovende takter i sine to første sæsoner, så tog Denver Nuggets chancen og draftede ham som nummer 41 i NBA-draften i 2014. Jokic skulle dog stadig spille en sæson mere i Europa, inden han tog turen til Denver.

I sin sidste sæson for Mega Basket havde Jokic i gennemsnit 15,4 point, 9,3 rebounds og 3,5 assists pr kamp i Adriactic League (en liga for flere af de baltiske lande). Han blev kåret til MVP i den regulære sæson, på trods af at holdet kun fik en 10. plads i ligaen. I den serbiske liga nåede Mega Basket til semifinalen og efter nederlaget, så tog Jokic turen over for at spille NBA.

Denver Nuggets

Nikola Jokic fik en begrænset rolle for Nuggets i sin første sæson, hvor han lige skulle vænne sig til NBA. Han viste dog lovende takter, og potentialet var tydeligt.

Jokic brugte de efterfølgende to år på at udvikle sig mere og mere. 17/18 sæsonen sluttede trist for Jokic og Nuggets, da man i den sidste kamp, skulle have en direkte duel om en slutspilsplads mod Minnesota Timberwolves. Her tabte man efter overtid selvom, at Jokic havde en fremragende kamp med 35 point og 10 rebounds.

18/19 sæsonen blev den indtil videre kulmination på Jokics NBA-karriere. Han havde i gennemsnit 20,1 point, 10,8 rebounds og 7,3 assists pr kamp, og førte Nuggets til deres første slutspilsplads i seks år. Jokic blev også valgt til All-NBA First Team efter en sæson, hvor han var bredt betragtet som den bedste center i ligaen. Det blev dog til et hjerteskærende nederlag i syv kampe til Portland Trail Blazers i anderunde af slutspillet.

Udvalgte rekorder og stats

  • 1x All-NBA First Team
  • 2x All-Star
  • 1x Adriactic League MVP
  • 1x Serbian Player of the Year
  • 3. Flest assists pr kamp i en sæson af en center med 7,3 (Kun Wilt Chamberlain har haft flere)

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Jeg er Fullcourts Basketligaredaktør og har været det siden starten af 2020. Jeg brænder for basketball og bidrager til både NBA og Basketliga delen af siden.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Denver Nuggets