fbpx
Connect with us

LA Clippers

Spillerprofil: Kawhi Leonard

Kawhi Anthony Leonard er en af ligaens bedste allround spillere, og har været det de seneste år. På banen er han kendt for at være en af de allerbedste forsvarsspillere samtidig med, at han hvert år har udviklet sit offensive spil, så han nu kan kalde sig NBA’s måske bedste tovejsspiller. Uden for banen er han kendt for at være utrolig stille og sjældent sætte sig selv i rampelyset, hvilket til tider nærmest har skabt mystik omkring hans person.

Kawhi Leonard blev født d. 29. juni 1991 i Los Angeles, Californien, som den yngste af 5 børn. Han er 2,01 meter høj, vejer 102 kilo og spiller Small Forward for Los Angeles Clippers.

High School

I sine to første år i high school gik Kawhi på Canyon Springs High School, der ikke er en af de større sportsskoler. I sit tredje år skiftede han til Martin Luther King High School for at udvikle sit basketalent. Her spillede han sammen med en anden NBA spiller, Tony Snell, hvor de sammen ledte holdet til en 30-3 record i deres sidste år i high school. Kawhi havde i gennemsnit 22,6 point, 13,1 rebounds, 3,9 assists og 3 blocks pr kamp, og blev kåret til den bedste high school spiller i Californien.

College

Kawhi spilled to år i college, hvor begge år var for San Diego State Aztecs. Begge år vandt de deres division og kvalificerede sig til NCAA-turneringen. Første år røg de ud i første runde, mens de i det andet år tabte i ”sweet 16” til de senere vindere fra UCoon. I hans sidste år havde Kawhi i gennemsnit 15,5 point, 10,6 rebounds og 2,5 assists. Han var mest kendt for sit defensive spil, og der var bekymring blandt NBA-holdende omkring hans skud. Han endte med at blive valgt med nummer 15 af Indiana Pacers, der byttede ham på draft-aftenen til San Antonio Spurs sammen med Erazem Lorbek og Davis Bertans til gengæld for George Hill.

San Antonio Spurs

Kawhi havde en fin start på sin NBA-karriere, men han var ikke meget mere end en rollespiller på et rigtig stærkt Spurs mandskab. Han havde kun i gennemsnit 7,9 og 11,9 point pr kamp i sine to første sæsoner. Spurs kom dog stadig i finalerne i 2013, hvor de tabte til Heat, men det var primært båret af den gamle trekløver med Duncan, Parker og Ginobli. I sin tredje sæson trådte Kawhi for alvor ind på scenen, da Spurs endnu engang kvalificerede dig til finalerne. Han havde ikke været en All-Star i den regulære sæson, men i finalerne havde han i gennemsnit 17,8 point, 6,4 rebounds, 2 assists, 1,6 steals og 1,2 blocks pr kamp. Det gav ham titlen som Finals MVP, efter Spurs slog Heat i fem kampe.

De efterfølgende to år fortsatte Kawhi sin udvikling, hvilket blandt andet betød, at han blev kåret til Defensive Player of The Year i begge sæsoner. I 15/16 sæsonen kom han også for første gang over 20 point pr kamp i gennemsnit, og førte Spurs til deres bedste record nogensinde på 67-15. Begge år blev det dog til tidlige nederlag i playoff.

Både i 16/17 sæsonen og 17/18 sæsonen blev skader den største historie for Kawhi. I playoffs mod Warriors i 2017 blev Kawhi skadet i en kamp, hvor Spurs ellers var oppe med 25 point, men endte med at tabe efter Kawhi måtte gå ud. I 17/18 sæsonen blev det kun til ni kampe for Kawhi, der sad ude med en mystisk skade, hvor holdets læger sagde, at han godt kunne spille, mens Kawhi’s egne læger sagte, at han ikke kunne. Det skabte problemer mellem Kawhi og Spurs, der til sidste endte med, at Kawhi forlangte en trade.

Toronto Raptors

Den 18. juli 2018 blev Kawhi Leonard, sammen med Danny Green, tradet til Toronto Raptors i bytte for Jakob Pöltl, DeMar DeRozan og et førsterundevalg. For Toronto havde Kawhi sin statistik bedste sæson i sin karriere med 26,6 point, 7,3 rebounds og 3,3 assists. Han første Toronto til en 58-24 record, hvilket var nok til en andenplads i Eastern Conference. I anden-runde af slutspillet scorede Kawhi Leonard NBA’s første kamp 7 buzzer beater – game winner nogensinde. Det skete efter et vildt skud, der hoppede på ringen fire gange, inden den endelig gik i kurven, og gav Raptors en 92-90 sejr. I finalerne slog Raptors Golden State Warriors i seks kampe, og Kawhi vandt sin anden Finals MVP i karrieren.

Efter sæsonen løb Kawhi’s kontrakt ud, og han valgte at skrive en ny kontrakt med Los Angeles Clippers. Her han dannede en fremragende duo med Paul George, hvor de var en af favoritterne til mesterskabet, inden sæsonen blev sat på pause.

Udvalgte rekorder og stats

  • 2x NBA-mesterskaber
  • 2x Finals MVP
  • 2x Defensive Player of the Year
  • 4x All-Star
  • 2x All-NBA First Team
  • Eneste spiller til at blive Finals MVP med et hold fra hver konference.
  • En af tre spillere til at vinde både Finals MVP og DPOY (Michael Jordan og Hakeem Olajuwon)

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Jeg er Fullcourts Basketligaredaktør og har været det siden starten af 2020. Jeg brænder for basketball og bidrager til både NBA og Basketliga delen af siden.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in LA Clippers