fbpx
Connect with us

NBA

Spillerprofil: Joel Embiid

Joel Hans Embiid er en af de bedste center-spillere i NBA. Han er en af de spillere, der fylder mest i ligaen grundet hans kæmpe personlighed. Han har været i strid med modspillere både på banen og på de sociale medier efter kampene. Han har navngivet sig selv ”The Process”, efter 76ers motto med, at man skulle ”stole på processen”, da man flere år i træk havde historisk dårlige præstationer. På banen er han en spiller, der kan overmande de fleste fysisk, men samtidig har han også rigtig gode skills for en center og et udmærket skud udefra.

Joel Embiid blev født d. 16. marts 1994 i Yaounde i Cameroon og var den ældste af tre børn. Hans lillebror, Arthur, døde dog på tragisk vis i et biluheld i 2014, hvilket var tæt på at få Embiid til at stoppe karrieren, før den overhovedet var begyndt. Embiid er 2,13 meter høj, vejer 127 kilo og spiller center for Philadelphia 76ers.

High School

Embiid ville oprindeligt være professionel volleyballspiller, men begyndte at spille basket som 15-årig. Da han var 16 deltog han i en basketballcamp i Cameroon arrangeret af NBA-spilleren Luc Mbah a Moute. Mbah a Moute var så imponeret, at han tog Embiid med til USA, hvor han spillede sin første sæson for Montverde Academy. Herefter skiftede han til The Rock School, grundet mangel på spilletid. I sin sidste sæson førte han dem til et statsmesterskab i Florida med gennemsnit på 13 point, 9,7 rebounds og 1,9 blocks pr kamp.

College

Embiid spillede et enkelt år i college for University of Kansas, hvor han blandt andet spillede sammen med Andrew Wiggins. Her havde han i gemmesnit 11,2 point, 8,1 rebounds og 2,6 blocks pr kamp, Kansas gik 25-10 og han blev kåret til årets forsvarsspiller i Big 12 divisionen. Han missede dog NCAA-turneringen grundet en skade i hans ryg.

Efter sæsonen blev han opereret for en brækket knogle i foden, men 76ers tog stadig chancen på Embiid og valgte ham som nummer 3 i draften. Han blev den blot tredje spiller fra Cameroun til at spille i NBA.

Philadelphia 76ers

Skaden i Embiids fod viste sig værre end først antaget, hvilket betød, at han endte med at misse hele sin første sæson. Inden hans anden sæson skulle begynde, kom det så frem, at foden stadig ikke var helet, som den skulle, og han måtte opereres endnu engang. Han missede derfor også hele sin anden sæson for 76ers. Der begyndte hurtigt at sprede uro i fanbassen – og NBA – om Joel Embiid og overhovedet ville kunne spille igen.

I sit tredje år kom Embiid endelig på banen. Han blev dog passet godt på af 76ers, der ikke ville risikere end ny skade til deres unge stjerne. I februar fik Embiid desværre endnu engang skadet, denne gang i hans knæ. Skaden endte med at holde ham ude resten af sæsonen, og han nåede dermed kun at spille 31 kampe. Han havde dog vist glimt af sit talent med over 20 point, 7 rebounds og 2 blocks pr kamp i gennemsnit.

I 17/18 så vi endelig en næsten hel sæson for Embiid, og han viste med det samme, hvilken stjernespiller han er. Han blev den første 76ers spiller siden Allen Iverson til at blive All-Star starter. Embiid missede slutningen af sæsonen med en skade i øjet, men 76ers kvalificerede sig alligevel til deres første playoff siden 2012. Her tabte de i anden runde til Boston Celtics i fem kampe.

Sæsonen 18/19 blev Joel Embiids indtil videre bedste sæson. Han havde over sæsonen i gennemsnit 27,5 point, 11,1 rebounds og 3,7 assists, og havde udviklet sig til en af NBA’s mest dominerende spillere. Det blev endnu engang til et exit i anden runde af slutspillet, denne gang til de senere mestre i Toronto Raptors. Det skete efter et hjerteskærende nederlag i syv kampe, hvor Kawhi Leonard scorede en afgørende buzzerbeater, der hoppede på ringen intet mindre end fire gange.

Udvalgte rekorder og stats

  • 3x All-Star
  • 2x All-NBA Second Team
  • 2x All-Defensive Second Team

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Jeg er Fullcourts Basketligaredaktør og har været det siden starten af 2020. Jeg brænder for basketball og bidrager til både NBA og Basketliga delen af siden.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in NBA