fbpx
Find os her

NBA

Skæbnens år for Kemba Walker

Kemba Walker har de seneste år for alvor slået sit navn fast. Han har de forgange to år været All Star og har været den klart bedste spiller i Charlotte. I år har Walker så taget endnu et skridt fremad og ligner en af de bedste point guards i ligaen.

Foto: Keith Allison - Flickr.com

Indtil videre har Walker leveret sin career high i point, assists, plus/minus og PER i denne sæson. PER er en beregning af en spillers effektivitet, hvor Walker i øjeblikket befinder sig som nummer 23 i ligaen med en PER på 23. Dette bekræfter hans konstante udvikling, der resulterer i nogle rigtig flotte individuelle milepæle. 

Hans exceptionelle spil ses ikke kun på hans individuelle statistikker, men også på ligaens. Walker er den ottende mest scorende spiller i ligaen med 26,5 point per kamp. Højere end spillere som Kyrie Irving og Kawhi Leonard. Desuden rangerer han i toppen af ligaen i mere avancerede statistikker som Real Plus Minus (RPM) og Offensive Real Plus Minus (ORPM). Meget forenklet, så beregner Real plus minus en spillers indflydelse på banen per 100 offensive og defensive boldbesiddelse. Offensive Real Plus minus medregner kun offensive boldbesiddelser.

Walker befinder sig på en enormt flot tredjeplads i ORPM kun overgået af All-NBA guards James Harden og Damian Lillard. Et selskab der viser, hvor god Walker har været i år. Desværre er Walker en relativt dårlig forsvarsspiller, hvilket resulterer i en, stadigvæk flot, 18. plads i RPM.

Dette viser noget om, hvor effektiv Walker har været i år. Især i den offensive ende har Walkers indflydelse på spillet, været altafgørende for Charlotte. Med de flotte tal har Walker for alvor taget skridtet mod den lille gruppe af elite point guards.

Men Walker har også bemærket sig på et historisk plan. Efter han scorede 60 point mod Philadelphia og fulgte det op med 43 i næste kamp, skrev Walker sig ind i en lille gruppe af spillere, der har scoret mindst 103 point over to kampe. En gruppe med spillere som Wilt Chamberlain, Michael Jordan og Kobe Bryant. Hans 60 pointskamp er i øvrigt sæsonens rekord og sammen med Klay Thompson og James Harden’s 60 point kampe den højeste scoringspræstation siden Devin Booker scorede 70 point mod Boston i marts 2017.

 

Walker har udviklet sig utroligt meget siden 2011, hvor Charlotte draftede ham som nummer ni. Han er gået fra at være en under middel point guard til en ligaens bedste scorere på sin position. Især hans skud er blevet forbedret fra hans første sæsoner, hvor han i tre af de første fire skød under 40 procent fra gulvet. Han skyder nu 44 procent fra gulvet og 36 procent fra 3’eren.

Hans udvikling har været lineær og er blevet taget til nye højder denne sæson. Faktisk så meget, at han ligner en tidlig bejler til et All-NBA hold. Og netop dette kan være en forklaring på, hvorfor han i år spiller så godt. Hvis Walker vælges til et All-NBA hold i år, vil han kunne skrive en Supermax kontrakt med Charlotte til sommer.

Free Agency

Til sommer er Walker unrestricted free agent, hvilket vil sige at han kan skrive kontrakt med alle hold i ligaen. Dog kan Charlotte måske tilbyde flere penge end de 29 resterende hold. Hvis Walker vælges til et All-NBA hold, kan Charlotte tilbyde ham en supermax kontrakt på $220 millioner over fem sæsoner. Et svimlende beløb der vil udgøre 35 procent af Charlottes lønbudget de næste fem år. Men kommer dette bud på bordet? og vil Walker tage det?

Lad os starte med Charlotte

Charlotte har været fanget i middelmådighed i mange sæsoner. Middelmådighed imellem slutspillet og høje draftpicks. Lige hvor ingen ønsker at være. Til trods for Walkers gode spil, har Charlotte ikke formået at samle et hold omkring ham. Selvom det er mange penge at give til en spiller, der vil være 34 år gammel på sit sidste kontraktår, så er alternativet måske værre endnu.

Med Walker har du en spiller, du netop håber på at kunne få igennem draften.

Så det er måske ikke værd at tage chancen i draften, da mange hold bliver fanget i deres forsøg på at drafte sig til et godt hold, og sæson efter sæson ligger i bunden af tabellen.
Derfor virker det usandsynligt, at Charlotte ikke tilbyder deres klart bedste spiller supermax’en eller i hvertfald en lignende kontrakt. 

Walker har tilbragt de første otte år af sin karriere i Charlotte og har altid været begejstret for klubben. Han har været engageret i klubbens fans og har også rost klubben offentligt.
I et interview udtalte han, at han var ligeglad med store markeder, og at han ville sætte Charlotte på kortet. En kraftig hentydning til sommerens forhandlinger.

Men hvis vi kort antager, at han bliver træt af midten af tabellen og vil teste free agency, så er der nogle ganske interessante muligheder for Walker.

Selvom Walker ikke siger det, så har de fleste svært ved at sige nej til New York. Resultaterne har i lang tid manglet i New York men de er altid i spil, når det gælder store spillere. Det kan de meget vel være igen til sommer. New York har et stort lønbudget og vil kunne tilbyde Walker en max kontrakt over fire år.
Med unge byggesten, en unik spiller i Kristaps Porzingis og et formodet højt draftpick til sommer, kan der langt om længe være udsigt til sportslig fremgang i New York.
Slå disse faktorer sammen, og håb at Walker vil overveje New York til sommer.

Indiana Pacers kunne også være en mulighed. De viste sidste år gode takter i slutspillet, da de tog LeBron James og Cleveland Cavaliers til en kamp syv i første runde. Med solide unge spillere såsom Victor Oladipo, Myles Turner og Domantas Sabonis ligner Indiana kun et hold, der er på vej op ad.

Hvis Indiana bruger deres rådige lønbudget tiL Walker, vil de få den sidste brik og ville for alvor kunne melde sig ind i den meget tætte top i Eastern Conference. En erfaren og dygtig Point Guard der kan styre angrebet, ville gavne dem utroligt meget. Især i slutspillet.

Om Walker vil overveje et andet lille marked er svært at sige. Men med Walker og Oladipo i deres backcourt, ville Indiana for alvor kunne melde sig ind i toppen. 

Nyt NBA-gear? Tjek - NordicBasketball.com ud her.

Bosat i Århus og skribent på NBA og Bakken Bears. Har en stor kærlighed til Los Angeles Lakers.

Mere fra Charlotte Hornets