fbpx
Find os her

“Golden State Warriors er for suveræne, og LeBrons hold stinker”!

Der har været en form for vakuum efter både Cleveland og Golden State kvalificerede sig til årets finaler i NBA. Det var tydeligt, at der lå et ønske om at se nyt blod i slutkampene gemt hos en del medier og fans. Sådan gik det dog ikke. Efter syv kampe står de to hold nu over for hinanden for fjerde gang i træk, hvilket aldrig før er sket i nordamerikansk sport.

I stedet for at glædes over to fortjente finalehold – for resultatet lyver vel aldrig – så har begge hold haft deres at slås med i forhold til den generelle meningsdannelse.

Warriors mange All Stars

Noget af det, som både medier og fans harcelerer over, er Golden States pakkede stjernebesætning. At klubben råder over hele fire All Stars har fået fråden til at skumme omkring munden på en del fans, og medier brokker sig generelt over uligheden i fordelingen.

Men Warriors har ikke købt sig til succes. Korrekt – man hentede Durant for to år siden på free agent. Men ellers har man draftet og udviklet succesfuldt.

Curry blev draftet som nr. 7 i første runde i 2009, Klay Thompson blev valgt som nr. 11 i første runde 2 år efter og Draymond Green blev hevet op af hatten som nr. 35 i anden runde i 2012.

Disse tre spillere var ikke stjerner fra start, men de har udviklet sig i Golden State. Warriors var inden Durant et hold, der sprættede de andre op, og allerede der var man udsat for kritik. Trepointsspillet og den uselviske tilgang gjorde pludselig op med individualisten som hovedinstrumentet i en liga, der altid har hyldet sine lone-ranger-helte.

San Antonio havde årene inden fået lidt samme tur. De var blot kedelige med deres holdbasket! Man savnede tilsyneladende eneren, der bar holdet på sine skuldre.

Men Golden State bør ikke mødes med denne disrespekt. Forhåbentlig får man med tiden øje på, hvor specielt det var, at disse spillere fandt sammen, og hvilket kick de gav ligaen. Et hold, der ændrede selve spillet, må have en smule i banken i forhold til anerkendelse. Man valgte stærkt tre gange i draften på fire år, og fik så tilbudt Durant. Et vanskeligt tilbud at afslå.

Warriors dominans er blevet LeBrons redning

Har Warriors så ødelagt ligaen?

Nej!

Golden State Warriors har sammen med LeBron James, Russell Westbrook, James Harden, Kyrie Irving m.fl. skabt en liga med et unikt produkt til verden. Eksponeringen boomer kloden rundt, og NBA har sjældent stået stærkere.

Warriors får så hårde ord med på vejen, at man ind imellem må undre sig over, hvad der generer folk så voldsomt. For blot år tilbage var det LeBron, der havde denne rolle. Hans ageren på banen samt hans attitude overfor medier og holdkammerater var kluntet, og han havde vanskeligt ved at finde sin plads i historien, som han så brændende ønskede sig.

Golden States dominans er på en måde blevet hans redning, for nu graver medier og fans igen ønsket om enerens kamp mod hæren frem som et nyt helte-begreb, der hæftes på årets finaler.

I en tid hvor snapchat, instagram, twitter, facebook samt andre sociale medier hærger, er det måske heller ikke så underligt, at brugeren kaster sig over individets fremme fremfor fællesskabet, for narcissismen trives disse år, og vi dyrker selvbilledet og selviscenesættelsen.

Derfor er det måske så svært at se det smukke i et uselvisk hold, der deler bolden og bomber de andre til smithereens.

Set i bakspejlet har Jordans Bulls og Kobes Lakers også været suveræne i perioder. Mange håbede på Malone og Stocktons Utah kunne vippe Bulls af pinden, og senere heppede man på Barkley. Kobe og Shaq leverede også en nærmest uovervindelig periode, hvor flere også savnede spænding i finalerne.

Det er vel også det, der er på spil.

Respekten og anerkendelsen skal nok komme for Warriors, men retorikken hænger trods det et sted, hvor den i disse dage ikke hører hjemme.

LeBron er alene

En anden historie fra finalerne er den, at LeBron er alene. Hans hold har fået så mange verbale online tæsk, allerede inden finalerne er gået i gang.

Det sker grundet en blanding af superstjernens storspil i playoff indtil videre og ønsket om ikonisering af manden – nu og her!

LeBron har været blændende i slutspillet. Intet mindre!

Men man har en tendens til at overeksponere historierne i medierne gang på gang. Flere var fremme med “Greatest of all times”-titlen efter hans præstationer mod Indiana Pacers i første runde. Buzzerbeaters og fremragende stats banede bl.a. vejen for sejr i syv kampe over Oladipo og co., men at diskussionen skulle hives på GOAT-niveau virkede uforståeligt.

James tiltrækker sig al opmærksomhed, uanset hvad han gør, og det forbander hans hold en smule. Flere medier – inklusive et par danske desværre – lod sig forblænde af LeBron James hukommelse efter første kamp mod Boston, hvor han beskrev præcis, hvordan hans hold blev udspillet af Tatum og co. Flere medier faldt i svime over James evner, og ord som “Unbelievable” og “Unreal” blev hæftet på ytringerne fra pressekonferencen. Firkantet set blev James overanerkendt for at huske, hvordan han blev kørt rundt i fjerde periode og derefter tabte kampen!

Ønsker man at fokusere skarpt i en retning, så kan medierne nemt skabe deres eget narrativ. James fortjener al ros i verden for sit spil og sin evne til at sætte holdet op. Men ind imellem overbegejstres fans og medier, og detaljer om eneren stjæler reelt og kvalificeret fokus på holdet.

For så dårligt et hold har Cleveland heller ikke!

LeBron James er stjernen, og han er verdens bedste lige nu. Han spiller på et absurd højt niveau, men det er vel ikke grund nok til at destruere holdet verbalt uge efter uge.

Kevin Love, JR Smith, Tristan Thompson osv. er stadig spillere, der sammen med James har bragt Cleveland i endnu en finale. De udstilles uge efter uge som det rene affald, og det er ikke en sandhed, man som basketfan bør tage for gode varer.

Disse spillere har ydet ved siden af deres superstjerne, og de har gennemført kampe, hvor selv mægtige og overloadede Golden State blev mødt flot defensivt.

Det her hold er i finalen, og de kan spille basket!

Man bør respektere enhver NBA spiller, der står i en finale, for selvom LeBron spiller uvirkelig godt, så vinder holdet og ikke stjernen alene.

 

Foto: Youtube Screenshot

Tag med på Fullcourts NBA-rejse til New York - Læs mere her

Mere fra Cleveland Cavaliers