fbpx
Find os her

NBA

Power Tanking: November

Vi vil de følgende måneder holde øje med, hvilke hold, som gør sig mest bemærket i dette ræs. Hold, som åbenlyst spiller for at vinde lotteribolde. Hold, som burde forsøge at tabe. Hold, som taber uforståeligt, vil få deres plads i solen i vores månedlige Power Tanking.

Den nye sæson er godt og vel 25 procent færdig. Golden State er stadig – på trods af de sidste uger – favoritter til  igen at vinde mesterskabet. Men Larry O’Brien trofæet er ikke det eneste, som der kæmpes om. En anden næsten ligeså hæsblæsende konkurrence er så småt ved at gå i gang: Kampen om førstevalget til NBA Draften 2019.

Nye regler for lotteriet træder i kraft i denne sæson. Det betyder, at de tre dårligste hold har 14 procent chance for at vinde lotteriet og muligheden for at vælge Zion Williamson. Det betyder, at der måske ikke vil være en så heftig kamp om den dårligste record, men der vil stadig være kamp om at ende blandt de tre dårligste.

Hold, som burde tanke

Cleveland Cavaliers

Efter LeBron James forlod holdet, forlængede Cleveland med Kevin Love, og regnede med, at de stadig kunne spille med om playoffpladser i den svage Eastern Conference. Love nåede dog kun fire kampe – alle nederlag – inden han blev skadet. Efter seks nederlag i træk besluttede Koby Altman og Dan Gilbert at fyre træneren, Tyronn Lue. Angiveligt fordi Lue hellere ville spille veteranerne på holdet end de unge spillere.

Hvis det er gået op for ejeren og Front Office, at holdet var dårligere end ventet, er der kun én ting, man ikke vil: At tabe, mens de unge talenter sidder på bænken. Efter Lues fyring har holdet fundet lidt vilje og har nu ligeså mange sejre som Chicago og Atlanta.

Cleveland ligger i perfekt position til at tanke efter de nye regler; de kan påstå, at de prøver at vinde kampe. Ved at give Collin Sexton og Cedi Osman mange minutter nu, vil de være i stand til at hjælpe holdet, når grundstenen, Kevin Love, kommer tilbage. Man holder på den måde en lille dør åben for, at playoffs ikke er umuligt, men kommer man længere bagud, kan de altid forsvare sig: Vi prøver faktisk!

Deres seneste trade, hvor Kyle Korver blev sendt til Utah for Alec Burks og et draftpick, er et klassisk trade for hold, som gerne vil tanke i det skjulte. De får en ung spiller, med uindfriet potentiale, som enten vil udvikle sig eller være skyld i nederlag – og endnu vigtigere fik man muligheden for at vælge endnu en spiller i draften.

Chicago Bulls

Hvad er det lige Bulls laver? Fred Hoiberg er fortid i den legandariske klub efter, at holdet har klaret sig omtrent så godt, som rationelle mennesker ville have forventet. Lauri Markkanen har været ude det meste af sæsonen, Jabari Parker vil ikke spille forsvar og efter Zach Lavines varme start, er han faldet tilbage til rollen som en good-stats-on-a-bad-team spiller.

Bulls har to stjernefrø på holdet allerede: Wendell Carter og Lauri Markkanen. Med endnu et højt draftpick i 2019 ville de kunne indtage tronen, som holdet med den mest interessante unge kerne. Alt de skulle gøre var at følge stien, som Hoiberg har lagt – tabe kampe. Nu skal en ny træner også have løn, og samtidig vil man nok se, det typiske boost efter en trænerfyring, hvor holdet vil vinde kampe, som de burde tabe. Hvad end John Paxson og Gar Forman tænker, så burde holdet tanke og hellere begynde tidligere fremfor senere.

New York Knicks

Knickerbockerne havde våde drømme efter at have set Kevin Knox i året summerleague. Tanken om ham sammen med Kristaps Porzingis gav endelig New Yorkerne følelsen af håb. Håbet forsvandt dog ligeså hurtigt, som det var kommet, da Porzingis blev meldt ude det meste af den nuværende sæson.

Kevin Knox viser potientale og Allonzo Trier scorer point. Samtidig forsøger mange medier at tale Kevin Durant og/eller Kyrie Irving til New York. Det må få mange Knicks-fans til at savle, når de forestiller sig Durant, Porzingis, Knox og RJ Barrett eller Zion Williamson på banen sammen til næste år.

Et højt draftpick kan være det sidste sandkorn på vægtskålen, som får Kevin Durant til at skifte vestkysten ud med østkysten. Og hvis han ikke vil spille med et ungt talent, så er der ikke noget, der er lettere at bytte en utilfreds stjerne for end et højt førsterundevalg.

Knicks har på nuværende tidspunkt et forsping på tre sejre ned til Bulls, Cavaliers og Hawks.

Der burde ikke gå længe før Tim Hardaway Jr. og Enes Kanter forstrækker nogle lårmuskler, så de tre sejre kan blive reduceret til nul.

Vi tanker ikke! Vi er bare dårlige

Phoenix Suns

Phoenix Suns havde uden tvivl regnet med, at dette var året, de ville kravle op ad kælderen i Western Conference. Trevor Ariza blev bragt ind for at lære de unge sole, hvordan man vinder i NBA. Ryan Andersons skud skulle hjælpe med at vinde kampe ved siden af en dominerende center i Deandre Ayton og en fantastisk scorer i Devin Booker.

Efter 23 kampe har Suns færrest sejre af alle i NBA. De har alle de unge talenter, som de kunne drømme om, og behøver derfor ikke jagte endnu et højt førsterundevalg, men de kan åbenbart ikke lade være. Suns skal snart tage endnu et valg: vil det næste draftpick få os tilbage på den gode side af NBA, eller skal vi bygge rundt om Ayton og Booker og se, hvilke spillere vi kan få for vores unge talenter.

På nuværende tidspunkt er det svært at se en vej for holdet, som ikke fører til en af de tre Duke-spillere (Williamson, Barrett og Cam Redish). Men der er jo altid et John Wall-trade, som kunne ryste posen lidt. Hvis nogen kunne finde på at tage Wall og hans kæmpe kontrakt, så er det Phoenix Suns.

Jo flere kampe vi taber, jo bedre!

Atlanta Hawks

Atlanta er holdet, som mange forventede ville ende som nummer sjok i årets NBA. At de lige nu har vundet flere kampe end Phoenix, siger mest om Phoenix. Atlantas ‘mesterskab’ ville være at få årets førstevalg. Og lige nu går det strygende for dem.

Ikke nok med, at de taber næsten 80 procent af deres kampe, samtidig giver de Trae Young muligheden for at samle ‘Rookie of the Year’-lignende stats.

Selvom Hawks taber mange kampe, spiller holdet hårdt og er godt coachet. I kampen mod Golden State så man flere eksempler på, at Taurean Prince kendte Warriors’ plays og vidste, hvordan han skulle kæmpe sig igennem screeninger for at stoppe det. Den styr på detaljer og villighed til at spille forsvar, ser man ikke hos alle hold.

Atlanta er i gang med at gøre alt det rigtige: Tabe en masse kampe, give de unge talenter masser af spilletid og muligheder og samtidig sørge for, at de er godt coachet og lærer livet som professionel spiller.

Nyt NBA-gear? Tjek - NordicBasketball.com ud her.

Mere fra Atlanta Hawks