fbpx
Connect with us

Boston Celtics

Power Ranking

Fullcourts første Power Ranking er landet. Efter halvanden måned af verdens basketballliga er vi allerede blevet forkælet med overraskelser, skuffelser, højdepunkter og alt andet, som definerer NBA. Her kommer redaktionens Power Ranking.

1. Milwaukee Bucks – Record 20-3

Milwaukee Bucks og Giannis Antetokounmpo har fortsat, hvor de slap i sidste sæsons grundspil, og endda været endnu mere overbevisende. “The Greek Freak” fortsætter sin dominans i ligaen og er i øjeblikket på vej mod sin anden MVP-titel i træk, hvis Giannis altså kan holde pusten oppe. Med en rekord på 20 sejre og 3 nederlag, og en sejrsstime på 14 kampe er der ingen tvivl om at “Cream City” må være det bedste grundspilshold i NBA. De nærmer sig i hastige skridt franchise-rekorden på 20 sejre i træk som blev sat i 1970-71, hvor Milwaukee vandt deres hidtil eneste NBA-mesterskab i samme sæson anført af ingen andre end NBA-legenden Kareem Abdul-Jabbar. De fører samtidig ligaen i point per kamp med et gennemsnit på 121,1, samt flest rebounds per kamp.

Selvom Khris Middelton var ude i en kort periode, viste Bucks at Middletons fravær ikke var en stopklods for deres succes og gik 7-0 igennem den periode. Dette viser også at bredden på Bucks-holdet er fortrinlig, når de kan gå ubesejret gennem 7 kampe uden deres næstmest scorende spiller

Mike Budenholzer har fundet opskriften til et succesfuldt grundspilshold anført af Giannis Antetokounmpo med vigtige rollespillere som Khris Middleton og Eric Bledsoe, men Budenholzer vil uden tvivl blive bedømt på hvor langt holdet kan nå i slutspillet, da alt andet end en plads i finalen vil være en skuffelse.

2. Los Angeles Lakers – Record 20-3

Los Angeles Lakers er tilbage i toppen og de ser rigtigt stærke ud. LeBron James og Anthony Davis er en duo, som de fleste ikke kan matche. Davis’ dominans under kurven og guardlignende handles og skud gør ham umulig at dække. Og når man har generationens bedste basketballspiller til at fordele bolden, så er det svært at hamle op med. Lakers’ hold er i år bygget op, som det også burde have været sidste år. Gode rollespillere og vigtigst af alt; skytter. Skytter, som LeBron kan fodre med afleveringer, når doubleteamet kommer, eller når den 34. årige forward kolapser forsvaret. Med ligaens tredje bedste forsvar ser det rigtigt fornuftigt ud for The Lakeshow, da netop dette var en stor bekymring før sæsonen. De har i øvrigt også ligaens andenbedste Net Rating på +9.

3. Los Angeles Clippers Record 16-7

Los Angeles Clippers har startet “stille” ud i forhold til det, som måske var forventet. Clippers’ ubestridte superstjerner Paul George og Kawhi Leonard har nærmest ikke været på banen sammen, da de to two-way spillere har døjet med skader til start. Clippers er stadigvæk 16-7 og ligger solidt med en Net Rating på +6 på fjerdepladsen i Western Conference. Clippers har to af spillets bedste forsvarsspillere, som samtidigt er to af spillets bedste offensive spillere i Paul George og Kawhi Leonard. De har ikke endnu vist sin fulde form, men sendte dog et skræmmende billede til resten af ligaen, da de for anden gang i sæsonen scorede 150 point eller mere.

Med skader og load management må vi måske vente til slutspillet med at se, hvor gode Clippers egentligt er, men der er ingen tvivl om, at de er blandt favoritterne til mesterskabet i år. De har et enormt defensivt potentiale og en uhyre dyb trup, som kan tage over i alle kampe.

4. Dallas Mavericks – Record 15-6

Dallas Mavericks er sammen med Miami Heat den største positive overraskelse hidtil i denne sæson. 20 årige Luka Doncic spiller ikke bare som en all-star, han spiller som en reel MVP-aspirant og har den bedste Sophomore-sæson set siden selveste Michael Jordan. Han er her og der og alle vegne, og han skal tilskrives meget af æren for Mavericks’ succes. De ligger i øjeblikket på andenpladsen i Western Conference med en 15-6 record, en placering de færreste nok havde forventet inden sæsonstart, men intet tyder på, at Luka og resten af mandskabet har tænkt sig at stoppe lige foreløbigt.

Inden for den seneste uge, har de udraderet både Los Angeles Lakers og Houston Rockets på udebane, hvilket gør, at de er et hold som absolut må tages seriøst denne sæson. På papiret ligner de ikke en trup, der burde være med i snakken blandt de bedste hold i NBA, men når de spiller som de gør i øjeblikket, er de umulige at komme udenom. Derudover skal det nævnes, at de har den bedste offensive rating i NBA’s historie i øjeblikket på 116 point scoret pr. 100 boldbesiddelser.

5. Toronto Raptors – Record 15-6

Efter Toronto mistede Kawhi Leonard i sommers, var der ikke mange, der troede, at de forsvarende NBA-mestre kunne fortsætte sidste års spil. Indtil videre har de dog set utrolig stærke ud. De er anført af Pascal Siakam og Fred VanVleet, som begge har hævet deres spil fra deres allerede gode sæson sidste år. Raptors har en record på 15-6, og inden Miami slog dem d. 4. december, havde de vundet syv kampe i streg. Toronto har vist, at de kan spille op med de bedste i år, da de har slået hold som Los Angeles Lakers, Philadelphia 76’er og Utah Jazz.

Pascal Siakam har været den nye superstjerne i Toronto, og denne sæson har han leveret 25,1 point, 8,6 rebounds og 3,9 assist per kamp. Samtidig skyder han med 38% bag trepointslinjen. Sidste års Most Improved Player har efter sit gode spil en reel chance for at genvinde den titel.

En af Raptors store styrker er deres bænk. Der sidder spillere som Serge Ibaka, Norman Powell og Rondae Hollis-Jefferson, som alle har haft en god start på sæsonen. Kyle Lowry har været ude med en skade, men vendte tilbage i kampen mod Miami.

6. Denver Nuggets – Record 14-6

I denne sæson har Denver Nuggets rigtig høje forventninger til dem selv, eftersom de sluttede på en anden plads i vest sidste sæson. De har tilføjet Jerami Grant til holdet, som sidste år spillede i Oklahoma City Thunder. Han har allerede vist sig at være en vigtig brik, som sjette mand fra bænken. Samtidig med det, så har Will Barton løftet sit spil gevaldigt i denne sæson, hvor han skyder de bedste procenter for hans karrierer indtil videre.

For at Denver Nuggets skal kunne løfte deres spil endnu mere, betyder det at deres store superstjerne Nikola Jokic skal komme tilbage i den MVP form, han var i sidste sæson. Nuggets mangler også at få gang i deres bedste forsvarsspiller og skytte Gary Harris, som har været meget svingende fra sæson til sæson. Det mest imponerende ved Denver Nuggets i denne sæson er, at de har vundet kampe, selvom de ligger nummer 21 i angreb for hele ligaen. De har simpelthen vundet deres kampe med ekstremt godt holdforsvar, som lige nu er det bedste i ligaen.

7. Boston Celtics – Record 16-5

Efter en skuffende sæson sidste år, har Boston Celtics skulle rejse sig fra tabet af 2 store spiller i Kyrie Irving og Al Horford. Derimod har skrevet en max kontrakt med Kemba Walker, som trængte til noget nyt efter otte, ikke så vellykkede sæsoner i Charlotte. Det ser ud til at være et rigtig godt fit med Kemba Walker og Boston Celtics, som har overrasket alle med flot angrebs spil og stabilt forsvarsspil. De ligger nemlig lige nu i top 10 i både angreb og forsvar i ligaen.

Meget af æren skyldes Boston Celtics fremragende træner Brad Stevens som har formået at have den anden bedste record i øst, med en spillertrup bestående af; Syv rookies, seks spillere med 1-3 års erfaring også fire spillere med 5+ års erfaring. Alt rosen skal dog ikke kun gå til Brad Stevens. Jaylen Brown og Jayson Tatum har virkelig løftet deres spil og været rigtig stabile for Boston Celtics. De snitter begge 20 point pr. kamp.

Boston Celtics er helt klart blevet et hold man skal holde øje med, hvis man vil se god basketball, hvor bolden gør arbejdet, og holdet arbejder for hinanden i forsvaret. Der er to spillere man skal holde ekstra øje med på Celtics mandskab og det er Robert Williams III, som kan springe ud af bygningen, samt Tacko Fall, som lige nu er ligaens højeste spiller og publikumsfavoritten.

8. Houston Rockets – Record 14-7

”Live and die by the three”. Det er om noget en sætning der er sigende for Houston Rockets spil, ikke kun i denne sæson, men i det hele taget i årene under træner Mike D’Antoni. Når de spiller godt og rammer deres treere, ser de ustoppelige ud. Ligeså elegant det ser ud, når det går godt, ligeså miserabelt ser det ud, når det ikke gør. Det er resultatet af Mike D’Antoni’s syv sekunders angreb. Forsvaret ser absolut ikke prangende ud, men det er heller ikke det, de bygger deres fundament på.

Mange NBA-fans var skeptiske i sommers, da Rockets tradede sig til Russell Westbrook og dermed forenede to af de mest bolddominerende spillere i ham og James Harden. Indtil videre ligner det ikke et ”match made in heaven”, men det lader til, at de faktisk godt kan spille sammen, og som man har set før, kan det tage lidt tid at lære at fungere sammen som en enhed. Dog befinder Rockets sig i øjeblikket på femtepladsen i Western Conference med en 14-7 record, takket være Harden som igen i år er umulig at stoppe. Han snitter 38,9 point pr. kamp, hvilket er det højeste pointgennemsnit i nyere tid, og han ligner ikke en mand, der har tænkt sig at skrue ned for blusset foreløbigt. 

9. Miami Heat – Record 16-6

Heat har været en positiv overraskelse i denne sæson. Med tilgangen af Jimmy Butler, har holdet endelig fået en stjerne med speciale i at afgøre og styre kampene. Butler er brikken, som Miami Heat har manglet siden LeBron James.

Middelmådigheden har været en forbandelse siden The big three (LeBron James, Chris Bosh og Dwyane Wade), og Heat har befundet sig i limbo land, hvor hverken mesterskaber eller høje draftpicks har været en relevant strategi.

De har således ikke vundet over 50 kampe siden trioen huserede i Miami. Den statistik kan meget vel være fortid, når vi kigger tilbage på denne sæson. I skrivende stund har de hentet 15 sejre ud af 21 mulige, hvoraf det er blevet til otte sejre ud otte mulige på hjemmebane. Deres pointdifference er plus 18,1 på hjemmebane, med sejrer over blandt andet Milwaukee Bucks og Toronto Raptors.

Er du nysgerrig på at vide mere om baggrunden for Heats succes, har vi på Fullcourt skrevet en mere dybdegående artikel om netop Heat. Den er kun en uge gammel, og derfor stadig super aktuel for den nuværende form.

10. Philadelphia 76’ers – Record 15-7

76’ers er den sovende kæmpe, som endnu ikke har formået at vågne fra dens dvale. Forventningerne har været høje til 76’ers i denne sæson, men til trods for en record på 15-7 er det som om at potentialet stadig mangler at blive forløst.

Forsvaret er lige nu det tredje bedste i ligaen, med en defensive rating på 102,6 (antal point tilladt per 100 boldbesiddelser), anført af duoen Joel Embiid og Ben Simmons, som henholdsvis bidrager med 1,4 blocks per kamp og 2,4 steals per kamp (bedst i ligaen).

Samtidig tillader 76’ers meget få offensive rebounds imod sig, en direkte effekt af deres overlegne størrelse når de startende fem er på banen. Alt i alt lander 78,8 % af modstandernes missede forsøg i hænderne på en 76’ers spiller, over to procentpoint mere end Milwaukee Bucks på anden pladsen (takket være Giannis).

Det uforløste potentiale er primært henvendt til angrebet, hvor problemerne har været tydelige. De rangerer som det 17. bedste angreb, hvilket er under middel sammenlignet med resten af ligaen. Meget af angrebet er baseret på at komme så tæt på ringen, og dermed udnytte deres størrelse.

Det har medført at holdet tager relativ få trepointsskud – i gennemsnit 29,5 per kamp – sammenlignet med resten af ligaen. Umiddelbart virker det som et bevidst valg, selvom forklaringen kan skyldes konsekvensen af manglende evner bag trepointslinjen hos de to bærende kræfter, Embiid og Simmons.

Heldigvis har 76’ers stadig størstedelen af den regulære sæson tilbage til at udarbejde en taktik, hvorpå de kan lokke kæmpen ud af drømmeland. Om en måneds tid kunne vi meget vel se dem blandt de stærkeste mandskaber, men lige nu, befinder de sig i bunden af denne power ranking.

Skal du med på Fullcourts NBA rejse til Florida til marts? Læs mere her.

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

More in Boston Celtics