fbpx
Connect with us

NBA

Optakt: NBA All-Star weekenden

NBA All-Star weekenden d.14-17 februar 2020 byder på tre nætter med underholdning i form af seks events: Celebrity Game, Team US Vs. World, Skills Challenge, 3-Pointskonkurrence, Slam Dunk-konkurrence & All-Star kampen. Vi tager et kig på, hvad du kan opleve og glæde dig til.

Foto: Arkiv

NBA All-Star 2020 bliver i år afholdt i Chicago og er et højdepunkt i NBA sæsonen både for spillerne, fans og folk omkring ligaen. Vi forventer på Fullcourtredaktionen intet mindre end en begivenhedsrig weekend, hvor de største stjerner i ligaen rumler sammen i konkurrencer og kulminer i en vaskeægte blærerøvskamp med vilde dunks, sjove match-ups og skud sendt af sted fra logoet.

Fredag – Celebrity Game & Rising Stars: Team US Vs. Team World

Klokken 01.00 natten til lørdag skal kendiser, rappere og andre godtfolk spille en underholdningskamp, hvor ESPN kommentatoren Michael Wilbon er træner for det ene hold og Stephen A. Smith på det andet.

Team Michael Wilbon: Common, Bad Bunny, Hannibal Buress, Kane Brown, Jon Batiste, Alex Moffat, Chef Jose Andres, Famous Los, Jidenna, Chelsea Gray and Quentin Richardson

Team Stephen A. Smith: Chance The Rapper, Quavo, Taylor Bennett, LaRoyce Hawkins, Spice Adams, Marc Lasry, Ronnie 2K, Kately Ohashi, Lil Rel Howery, A’ja Wilson and Darius Miles.

Der altså lagt op til en kendisspækket affære, hvor vi kan forvente sjove dueller og sekvenser imellem de store personligheder, hvor for eksempel rapperen Quavo har spillet pick-up kampe over sommeren med blandt andet James Harden, og vi kan forvente, han kommer for at vinde med entusiasme.

Team US vs. Team World

Der er de senere år blevet indført dette format, hvor man sætter nye unge talenter i ligaen op mod hinanden i en duel. Tidligere var det førsteårsspillere mod andenårs-, men de seneste par år har man lavet formatet om til at være USA mod resten af verden.

Vi har sidste års rookie Luka Doncic med i opgøret, hvilket allerede på papiret lægger op til en underholdende kamp. For lige at spice det mere op har vi blandt andet på Team US; Ja Morant, Zion Williamson and Trae Young, hvilket altså betyder HIGHLIGHTS. De to hold ser således ud:

USA: Miles Bridges, Wendell Carter Jr., Devone’ Graham, Tyler Herro, Jaren Jackson Jr., Ja Morant, Kendrick Nunn, Eric Paschall, P.J. Washington, Zion Williamson and Trae Young.

Verden: Nickeil Alexander-Walker, Deandre Ayton, R.J. Barrett, Brandon Clarke, Luka Doncic, Shai Gilgeous-Alexander, Rui Hachimura, Svi Mykhailiuk, Josh Okogie and Moritz Wagner.

Tidspunkt: 03.00 natten til lørdag.

Lørdag – Skills Challenge, 3-Point Contest & Slam Dunk Contest

Hvem har de bedste all-around skills? Det skal afgøres i den altid underholdende Skills Challenge, hvor deltagerne testes i afleveringer, handles, skudpræcision og tempo. I år har vi en spændende line-up med både “små” hurtige guards og større til dels kluntede centerspillere. De deltagende i konkurrencen er:

Bam Adebayo, Patrick Beverley, Spencer Dinwiddie, Shai Gilgeous-Alexander, Khris Middleton, Domantas Sabonis, Pascal Siakam and Jayson Tatum.

3-Point Contest

Den ikoniske 3-Pointskonkurrence løber selvfølgelig ogå af stablen i år og med et stærkt felt af skarpskytter. Damian Lillard skulle havde været med, men efter han pådrog sig en lyskenskade natten til torsdag, er han meldt ude af All-Star weekenden.

Hans erstatning bliver i stedet Devin Booker, der har rekorden fra 2018 på 28-point i konkurrencen. Det bliver spændende og ikke mindst en svær opgave for de andre at slå, der stiller op:

Davis Bertans, Devonte’ Graham, Joe Harris, Buddy Hield, Zach LaVine, Damian Lillard, Duncan Robinson and Trae Young.

Slam Dunk Contest

Denne konkurrence, som må siges at være lørdagens højdepunkt for de fleste, har budt på både skuffelser og sensationer over de senere år. Det er blandt andet, fordi at det efterhånden er blevet en udfordring at være kreativ, da de fleste ting mere eller mindre er set før.

I nyere tid var duellen mellem Zach Lavine og Aaron Gordon i 2016 en af de mere sensationelle af slagsen. Der var skruet op for kvaliteten, og de to herrer leverede varen. I år får vi også Aaron Gordon at se i selvskab med Pat Connaughton, Dwight Howard og Derrick Jones Jr.

Jones Jr. har i den grad vist i denne sæson, at han befinder sig i de høje luftlag, hvor han har lavet vilde highlights med alley-oop dunks og dunks over forsvarsspillere lige til plakaten. Howard der i 2008 vandt konkurrencen med blandt andet sit ikoniske Supermand-dunk er tilbage. Det bliver spændende at se, hvad han hiver ud af ærmet i år.

Tidspunkt: Hele eventet starter klokken 03.00 natten til søndag

All Star kampen + draften

Traditionen tro spilles den store All-Star kamp til slut, hvor vi får superstjernerne i aktion. Der er dog et nyt tiltag i form af ændring af kampformatet, hvilket har ændret forventningerne til kampen.

Den sjette februar draftede de to holdkaptajner for andet år i træk deres hold til dette års All-Star. Fra West er LeBron James kaptajn (Team LeBron) og fra East Giannis Antetokounmpo (Team Giannis). Spørgmålet er hvem, der har sluppet bedst fra draften på papiret? Umiddelbart vil man kunne pege på James’, men det må den enkelte vurdere. Damian Lillard er som tidligere nævnt meldt ude og har selv foreslået Devin Booker som erstatning for ham i All-Star kampen, hvilket også blev en realitet.

                                                                                                                                                                                                                                                  Kilde: Wikipedia

Vi har i de startende fem på begge hold utroligt kreative spillere på banen, som på alle måder kommer til at skabe underholdning for tilskuere og seerne til kampen. James Harden og Luka Doncic har begge vilde kvaliteter bag halvcirklen og finurlige måder at komme til afslutning ved ringen på, hvor James kan fodre Davis og de andre holdkamerater med sublime afleveringer.

Kemba Walker og Trae Young er to hurtige guards, som kan kreere utrolige skud på samme vis og kan med deres hurtighed sætte spillere af og kaste alley-oops til det græske vanvid, Antetokounmpo. Joel Embiid og Pascal Siakam kommer til at udfordre West-holdet med deres størrelse og kreativitet til at få bolden i ringen.

På bænken er kvaliteten af atleternes evner også i top. Blot for at nævne er par stykker har Donovan Michell været intet mindre end brandvarm, hvor i den anden lejr, har Jayson Tatum været i hopla for Celtics.

Nyt format

I kølvandet på tragedien, hvor Kobe Bryant, hans datter og syv andre personer døde i et helikopterstyrt, har man i NBA valgt at lave om på dette års All-Star kampformat, som blandt andet også Chris Paul har været med til at få i værk, som præsident for ‘spiller-unionen’ i NBA.

Det kommer til at fungere på den måde, at de tre første perioder i kampen vil være separate små kampe, hvor vinderholdet af hver enkel periode får 100.000 dollars eller 50.000 til hvert hold ved uafgjort, som skal doneres til velgørenhed. Ved halvleg nulstilles pointene på tavlen, hvorefter tredje periodes resultat vil være afsæt for, hvad man spiller til i fjerde periode.

For at ære Kobe Bryant sætter man 24-point til det førende holds antal point fra tredje periode. Hvis det eksempelvis står 45-55 i tredje periode, vil det betyde, at det hold som kommer først til 79 point i fjerde har vundet. Her er præmiebeløbet til velgørenhed på 200.000 dollars.

I tilfælde af, at dét samme hold skulle gå hen og vinde alle fire perioder, vil de modtage 500.000 dollars, og taberholdet 100.000, som doneres til velgørenhed.

Hmm, hvad skal man synes om det?

Det nye format har spredt vandene og virker på mange måder en smule indviklet og som en kejtet ændring af All-Star kampen. Det for at hylde Kobe Bryant, der bestemt fortjener hyldest, men har man trukket den for langt nok her i forhold til at ændre formatet? Uanset hvad, vil der også komme til at være andre former for hyldester af Bryant i løbet af All-Star weekenden, omend ikke også i løbet af topkampen.

Set med de positive briller kan man modsat de tidligere All-Star kampe -måske- forvente, at der bliver gået til den på banen fra start, da der er flere ting på spil med det nye format modsat de andre år, hvor det ‘kun’ har været en show-off kamp, hvor atleterne først går til den i fjerde periode.

Der ligger grund til motivation for at finde det høje niveau frem hos atleterne og gå efter sejren med øje for disse donationer til velgørenheden, og ikke mindst for at hylde Kobe og hans Mamba mentalitet. Lad os håbe på, at det bliver succes med det nye format, og at vi får lækkert og smagsfuldt basketball i topklasse og altså én på opleveren.

Kampen spilles søndag (natten til mandag) klokken 02.00.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in NBA