fbpx
Connect with us

NBA

Ny træner i New Orleans Pelicans

New Orleans Pelicans har tegnet en fireårig kontrakt med den rutinerede NBA-træner Stan Van Gundy.

Stan Van Gundy - Keith Allison - Flickr.com

Stan Van Gundy er ny cheftræner i New Orleans Pelicans efter at have tegnet en fire årig kontrakt med sydstatsklubben melder adskillige nyhedsmedier. Det er første gensyn med træneren siden han forlod Detroit Pistons i 2017-18 sæsonen, men nu skal han altså træne et ungt stjernespækket hold anført af Zion Williamson og (måske) Brandon Ingram.

Han erstatter daværende cheftræner Alvin Gentry efter fem år, som blev fyret efter fem år på vagten. Det skete i kølvandet på en skuffende præstation i boblen, og måske fordi ledelsen ønskede en ny start med deres nye unge flok.

I hvert fald er Stan Van Gundy kendt for et solidt forsvar, som er noget Pelicans har manglet de seneste år. Sidste sæson indkasserede de niendedårligst i NBA 111,8 point per kamp og kunne godt ligne et hold, der havde brug for noget ny energi i forsvarsenden. Måske skal den hjælp komme fra trænerbænken, og måske er svaret Stan Van Gundy.

Selv virker han spændt og opsat på muligheden, og for kort tid siden skrev han på sin twitterkonto, at han ser frem til samarbejdet.

Han huskes nok bedst for sin tid i Orlando Magic, som han tog hele vejen i finalerne i 2008-09 sæsonen, hvor han dog måtte se slået af et stærkt Los Angeles Lakers mandskab med Kobe Bryant i spidsen. Han anses som en dygtig træner, og i sin tid i Orlando vandt han 50 kampe eller mere i den regulære sæson.

Foruden Detroit og Orlando har Van Gundy også været træner for Miami Heat fra 2003-05, og han har samlet set en positiv 523-384 sejrsbalance i bagagen.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

25 årig skribent bosat i Århus. Følger NBA på tæt hold, og har altid været stor Los Angeles Lakers fan.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in NBA