fbpx
Connect with us

Atlanta Hawks

New Orleans Pelicans vandt lotteriet

Der var store overraskelser i nattens lotteri, hvor New Orleans Pelicans landede førstevalget.

Foto: Flickr - Paul Benn

Det blev en vild nat for fremtiden i NBA, da Draft Lotteriet fandt sted. Det første lotteri efter, at reglerne var blevet ændret. Ændringerne betød, at de tre dårligste hold i denne sæson alle havde 14% chance for at vinde førstevalget. Samtidig fik holdene i bunden af lotteriet forhøjet deres odds.

Og resultatet var mildest talt overraskende; kun ét af de fire dårligste hold skal vælge i top fire. Inden vi snakker lidt om konsekvenserne lad os starte med at se, hvordan lotteriet endte:

 1. New Orleans Pelicans
 2. Memphis Grizzlies
 3. New York Knicks
 4. Los Angeles Lakers
 5. Cleveland Cavaliers
 6. Phoenix Suns
 7. Chicago Bulls
 8. Atlanta Hawks
 9. Washington Wizards
 10. Atlanta Hawks (Fra Dallas)
 11. Minnesota Timberwolves
 12. Charlotte Hornets
 13. Miami Heat
 14. Boston Celtics (Fra Sacramento via Philadelphia)

Vinderne

Lad os starte fra toppen. New Orleans havde kun 6% chance for at vinde førstevalget. Pelicans har nu muligheden for at vælge Zion Williamson, som er det forventede førstevalg. Pelicans havde længe været sat i forbindelse med Williamson, men kun i forbindelse med en handel med Anthony Davis for den kommende rookie. Nu har Alvin Gentry og David Griffin fået det bedste fra to verdener. Kan man redde forholdet med Davis har holdet et fremragende fundament for fremtiden. Vil Davis stadig væk, kan han byttes for unge spillere, som kan vokse med Zion Williamson.

Memphis Grizzlies havde samme odds som Pelicans, men måtte altså nøjes andenvalget. Men mon ikke de er rimelig tilfredse med det. Grizzlies valgte sidste år den talentfulde Jaren Jackson Jr, som i perioder i år lignede den bedste rookie. Desværre betød en skade, at han sad ude det meste af sæsonen. Nu har Memphis chancen for at finde en ung makker til deres store talent. Mon Mike Conley har spillet sin sidste kamp i Memphis?

Los Angeles Lakers havde de fjerdedårligste odds, men landede alligevel fjerdevalget i årets draft. Om det bliver til en spiller eller brugt i en handel vil tiden vise, men Lebron James har historisk set fået sine hold til at bytte høje draft-valg væk for spillere, som kan hjælpe ham her og nu. Det store spørgsmål er, om fjerdevalget kan få Lakers ind i Davis-handelskrigen igen.

Taberne

New York Knicks’ drømme om en trio bestående af Kevin Durant, Kyrie Irving og Anthony Davis/Zion Williams er forsvundet som dug for solen. Deres valg kommer nu til at stå mellem R.J Barrett eller Ja Morant, som begge kommer med flere spørgsmål end Williamson. Det er imidlertid stadig sandsynligt, at Knicks ender med Durant og Irving – eller en anden stjerne – så fremtiden ser stadig lysere ud, end den har gjort længe.

Zion Williamson – og de almene NBA-fans – må også inkluderes blandt aftenens store tabere. New Orleans vandt Anthony Davis i 2012 og mens han udviklede sig til et af de største talenter i historien, var holdet ikke ansvaret voksen. Det lykkedes dem aldrig at få samlet et godt hold omkring ham. I hans syv sæsoner kvalificerede Pelicans sig blot to gange til playoffs. Nu får de så muligheden for at have den mest hypede spillere siden Lebron James. For alles skyld, må vi håbe, at holdet har vendt et nyt blad med ansættelsen af David Griffin. Det ville være katastrofalt for NBA, hvis Williamson skal spille det meste af sin karriere i en halvtom hjemmebanearena.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

More in Atlanta Hawks