fbpx
Connect with us

Charlotte Hornets

NBA’s nye “Baby-Faced Assassin”

Devonte’ Graham er blomstret op på et stjerne-fattigt Charlotte Hornets mandskab.

Foto: YouTube

I 2009 blev en hvis herre ved navn Steph Curry draftet som nr. 9 af Golden State Warriors. Curry fik hurtig øgenavnet “Baby-Faced Assassin” på grund af hans dødelige skud fra distancen samt hans såkaldte “baby-face”, og siden da er det blevet til to MVP-titler, seks All-Star optrædener og tre mesterskabsringe. Der er ingen tvivl om, at alle vil tale om Curry som den bedste skytte i NBA’s historie, når han engang træder ud af NBA’s lyskegle.

I øjeblikket er vi måske ved at se en ny “Baby-Faced Assassin”, ti år efter den første så morgendagens lys tilbage i 2009. Et sted i The Queen City bedre kendt som Charlotte dribbler en ung mand ved navn Devonte’ Graham rundt og leverer præstationer som ingen havde forventet.

Walker og Parker som inspiration

Graham blev født i North Carolina for 24 år siden, og han har taget en vej til NBA som ingen vil beskrive som den mest glamourøse og velansete. Efter en urolig high school tid, fandt Graham sit es i Kansas hos The Jayhawks. Graham forblev i college i hele fire år, hvor de fleste NBA-spillere spenderer ét eller to år i college. Dette betød at Graham blev en del af 2018-draften som 23-årig. I anden runde af draften blev han valgt som nr. 34 af Atlanta Hawks, hvorefter han blev tradet til sit hjemstavnshold Charlotte Hornets.

Grahams rookie-sæson bød på begrænset spilletid og mange ture til Hornets’ G-League hold Greensboro Swarm. Sæsonen var dog ikke forgæves, da Hornets havde to prominente point-guards i deres roster. Kemba Walker og Tony Parker. Walker havde været i Hornets siden han blev draftet i 2011 og er franchisens mest scorende spiller nogensinde. Samtidig var Parker kommet til efter 17 år hos San Antonio Spurs, som blandt andet havde budt på fire mesterskaber og én Finals MVP for den franske veteran. Her havde Graham to af ligaens bedste læremestre i sit første år.

Graham viser sit værd på den store scene

Da denne sæson startede var Walker blevet sendt til Boston Celtics, og Tony Parker havde sat basketskoene på hylden. I retur for Walker var Terry Rozier III kommet til og var den forventede startende point-guard, da sæsonen blev skudt i gang. Hornets blev spået til en bundplacering og blev af mange eksperter kaldt ligaens klart dårligste hold.

Efter 23 kampe er Hornets blot det 9. bedste mandskab i Eastern Conference med en rekord på 9 sejre og 14 nederlag. Dette kan i høj grad tilskrives Devonte’ Graham som har fået en suveræn start på sæsonen. Graham viser Curry-lignende tendenser ved at ramme næstflest 3’ere i ligaen kun overgået af James Harden. Samtidig leverer han utrolig mange assists og har tredjeflest assists i ligaen kun overgået af LeBron James og Luka Dončić. Graham startede sæsonen ud med to kampe i træk med 6 3’ere, hvor han skød med hhv. 85,7% og 66,7% bag 3-point-linjen. Graham scorede 35 point hjemme mod Idiana Pacers, hvilket var hans højeste pointantal i karrieren. Derudover ramte Graham 9 3’ere ude mod New York Knicks og senest 10 3’ere mod Golden State Warriors i en kamp, hvor Graham endte med 33 point.

Den unge point-guard er kommet susende ud til denne sæson og ligner en anden Steph Curry når han skyder bolden afsted langt bag 3-point-linjen. Samtidig har han er godt overblik, og det er tydeligt at se inspirationen fra både Kemba Walker og Tony Parker, når Graham tørner ud for de blåklædte Hornets. Der er ingen tvivl om at dette er en unge mand, som man skal holde øje med i fremtiden.

Se Grahams instinktive overblik og vanvittige 10 3’ere mod Golden State herunder.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

20 år og boende i England samt skribent på NBA. Har en forkærlighed for OKC Thunder.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Charlotte Hornets