fbpx
Connect with us

Golden State Warriors

NBA sæsonen 18/19 i overskrifter: Playoff

NBAs slutsspil er sæsonen, hvor historierne eksploderer, ofte har de imidlertid en levetid som en døgnflue. Husker du de største historier i sidste års playoffs?

Foto: Flickr - Michael

Om kun fire dage starter NBA-sæsonen igen. Her på redaktionen kunne vi ikke glæde os mere. Dunks, buzzer beaters, ankle breakers, og alt det andet vi elsker på en basketbane er tilbage i verdens bedste liga. Men noget som vi glæder os endnu mere til, er alt det der sker uden for banen. Historierne.

De historier, som får Twitter til at eksplodere. De historier, der skaber drama mellem spillere og hold, og bringer dramaet ind på banen. De historier, som man et år senere ikke helt kan tro, nogensinde var sande. Vi har derfor taget et kig tilbage og et lille kig frem.

I tirsdags tog vi et kig tilbage på sidste års regulære sæson. I dag vil vi fokusere på sidste års playoffs, nåede I ikke at læse om den regulære sæsons største historier, kan I gøre det her.

Nyt ansigt – samme Raptors

Toronto Raptors tabte deres første playoffs kamp mod Orlando Magic. Det har længe været en næsten hellig tradition, at det canadiske hold skal tabe deres første kamp i slutspillet. Selvom DeRozan var blevet byttet ud med en yngre og bedre model i Kawhi Leonard formåede holdet ikke bryde traditionen.

Nederlaget førte straks til forventningen om, at dette Raptors hold, ikke var betydningsfuldt anderledes end de tidligere sæsoner. Vi blev klogere.

 

Der er en ny sherif i byen

Derrick White var et navn, de færreste fans havde hørt før sidste års playoffs. San Antonio Spurs landede på syvendepladsen og skulle møde Denver Nuggets. Selvom Nuggets var favoritter vandt Spurs den første kamp og serien var straks spændende.

Efter to fornuftige kampe eksploderede White i kamp på tre. Han sluttede kampen med 36 point, fem rebounds, fem assists og tre steals. Efter den præstation var alle enige om, at Spurs igen havde fundet sig en usleben diamant (White blev valgt som nummer 29 i 2017), og at Spurs burde slå de uerfarne guldklumper fra Denver.

White sluttede imidlertid serien af med 8, 12, 13 og blot fire point i den afgørende kamp syv.

 

Clippers presser Warriors

Siden Kevin Durant tog sine talenter til San Francisco er der kun t0 hold, som har vundet to kampe mod Golden State Warriors i en playoffs serie. Houston Rockets i 2018 og L.A Clippers i 2019. Forskellen var bare, at Houston var udset som Golden States ligemænd og havde sæsonens MVP på holdet, mens Clippers havde… Patrick Beverly? Montrezl Harrell? Landry Shamets?

Lillebroren i L.As bedste spiller var Lou Williams eller Danilo Galinari. Ikke ligefrem navne som burde indgyde frygt i mestrene fra Golden State. Alligevel måtte Steph Curry og co. se sig hårdt spændt for at vinde første runde.

 

Kevin Durant og ingen over

Efter at havde delt de to første kampe i Oracle Arena, vandt Golden State tre af de næste fire kampe. Kevin Durant var manden, som tog det tunge slæb, og da serien var omme, havde han endelig kæmpet sig til pladsen, som verdens bedste basketballspiller.

Durant var brandvarm de sidste fire kamp, som han sluttede med følgende pointtal: 38, 33, 45, 50. Han ramte over 53% i alle kampe og over 40% fra treeren i de sidste tre. Lebron James var endelig ude af mediernes bevidsthed og Durant var klar til at cementere sin plads på toppen.

 

Nu er det Houstons tur…

Houston Rockets og Golden State Warriors delte de første fire kampe i anden runde af playoffs. Durant havde igen holdt de forsvarende mestre oven vande med et snit på 36 point i de første fire kampe. På trods af hans dominerende stats var der begyndt en hvisken i de mørkeste kroge af NBA-internettet. Denne hvisken mente, at Durants spillestil faktisk trak holdets niveau ned.

Da Durant udgik i femte kamp med en forstrukket lægmuskel, var den overvældende holdning nu engang, at Houston Rockets endelig fik deres chance. Et Golden State hold uden deres store stjerne, var Rockets bedste chance for en finaleplads. Nu skulle de bare vinde kamp fem, hvilket var meget muligt, da Golden State kun havde en trepointsføring. Og så ville de vende hjem til Houston, hvor de endnu ikke havde tabt i slutsspillet.

Steph Curry og co. ville det imidlertid anderledes. De holdte Houston stangen i sidste periode af kamp fem og tog en 104-99 sejr. I sjette kamp vandt Warriors sidste periode 36-26 og kampen 118-113. Rockets måtte igen se sig overgået af stjernerne fra San Francisco.

 

Kawhi not?!

 

Giannis vs. Kawhi

I Eastern Conference Finals tog Milwaukee Bucks imod Toronto Raptors. Antetokounmpo (24-14-6 og 30-17-5) og Leonard (31-9 og 31-8) dominerede i de første tog kampe, som begge endte med Milwaukee sejre. Et nederlag i dobbelt overtid i kamp tre ændrede imidlertid alt.

Med deres sæson på linjen blev The Klaw sat på Antetokounmpo og som, han har gjort det så mange gange før, lukkede Leonard en af NBA største stjerne ned. Antetokounmpo scorede aldrig over 25 point igen i serien og Raptors løb af sted med fire sejre i træk.

Larry O’brien rejser til Canada

Finaleserien mellem Golden State Warriors og Toronto Raptors bød på mere spænding, end vi har set i et par år. Ikke nok med at kampene var velspillede og overraskende, historierne uden for banen holdte vores opmærksomhed fangen dagene i mellem kampene.

Der var stor diskussion om, hvornår Kevin Durant ville være klar. Ligeså stor snak var der om, han overhovedet burde spille, hvis han blev klar. Han fik sin start i femte kamp, da Golden State havde ryggen mod muren efter at have tabt tre af de første fire kampe.

11 point på 12 minutter, tre af tre fra distancen – Kevin Durant var tilbage og alle der havde afskrevet Golden State var idioter. Eller det var ihvertfald lige indtil Durants akillesene sprang. Så væltede folk over hinanden for at kritisere Warriors træner- og lægestab. De forsvarende mestre formåede dog at hive sejren hjem og sendte serien tilbage til Oakland.

I sjette kamp vendte Warriors sig mod Klay Thompson. Thompson som tidligere havde reddet (båret) dem i en kamp seks. Og Thompson skuffede, da heller ikke. Han. Var. Brandvarm. Otte af 12 ramte skud, fire af seks fra treeren, ti af ti fra straffe, 30 point. Det var godt på vej til at blive en af de helt store Thompson-kampe. Men så var uheldet igen ude, og det var ikke nok bare at ødelægge Golden States mesterskabsdrømme. Klay Thompson pådrog sig en meniskskade og vil også sidde det meste af den kommende sæson ude.

Kawhi Leonard, Kyle Lowry, Marc Gasol og co. udnyttede situationen og vandt kampen 114-110. Mesterskabet var deres. Masai Ujiris sats bar frugt og Toronto Raptors blev mestre for første gang i holdets historie.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Golden State Warriors