fbpx
Find os her

NBA

NBA Rising Stars – Team USA fik revanche

Vi fik i nat taget hul på årets NBA All Star-weekend med Rising Stars-kampen. Team USA vandt kampen på overbevisende vis, 144-161. Kampens MVP var Kyle Kuzma.

Foto: Philliesfans136, Flickr.com

Weekenden NBA-fans tålmodigt har ventet på i månedsvis, startede natten til lørdag med den årlige Rising Stars-kamp, hvor ligaens bedste rookies og andenårs-spillere var samlet. På den ene side havde vi Team USA, mens vi på den anden side havde Team World, med første- og andenårsspillere fra resten af verden

All Star-weekenden byder derudover på en skills challenge, trepointskonkurrence, en dunkkonkurrence, og sidst men ikke mindst den stjernespækkede All Star-kamp, hvor de bedste af de bedste i NBA, er samlet på samme bane. Du kan se deltagerne i disse konkurrencer, samt All Star-kampen her.

Aktiviteterne foregår i Spectrum Center, som er Charlotte Hornets´hjemmebane. Traditionen tro forventes der i denne weekend en masse højdepunkter, som man for evigt vil huske NBA All Star-Weekend 2019 i Charlotte, North Carolina, for.

All Star-weekenden i 2018 foregik i Los Angeles, hvor Team World løb med en storsejr mod Team USA, hvorfor, at det i nat var revanchens tid for Team USA.

Ikke nok med, at både Team World og Team USA var to stjernespækkede mandskaber, var der også to helt store NBA-stjerner ude på sidelinjen, som agerede assistenttrænere for de to hold. Team Worlds assistenttræner var ingen andre end den tyske NBA-legende, Dirk Nowitzki, mens at Team USAs assistenttræner var Kyrie Irving.

De unge NBA-stjerner indtager Charlotte

Forventningerne til fremtidens NBA-stjerner var høje, men især den talentfulde slovenske guard, Luka Dončić, var en af de spillere, som mange så meget frem til at se kæmpe mod de øvrige første- og andenårsspillere i ligaen.

Dončić er i øjeblikket igang med sin debutsæson hos Dallas Mavericks, og har været en af sæsonens helt store oplevelser. Man kunne derfor heller ikke undgå, at holde øje med den 19-årige slovener fra kampens start.

Team USA indledte kampen med tre ubesvarede scoringer. Forsvar var der ikke meget af, men Team USA lavede det ene dunk efter det andet dunk. Det samme udspillede sig i den anden ende, hvor der ligeledes var mangel på forsvarsarbejde. Men produktionen af højdepunkter var i top i begge ender.

Den unge Los Angeles Lakers forward, Kyle Kuzma var fra kampens start brandvarm. Kuzma var også med i sidste års Rising Stars-kamp, og kunne denne gang nyde sin sidste Rising Stars-kamp til fulde.

Selvom at første periode ikke var præget af meget forsvarsarbejde, så man stadigvæk nogle enkelte blocks i løbet af kampens første ti minutter.

Team USA var i front efter de første ti minutter med cifrene 30-40.

Efter kampens første ti minutter var Luka Dončić endnu ikke kommet på scoringstavlen, men i mellemtiden havde hans holdkammerat for en aften, Ben Simmons, leveret 12 point.

Highlights-rig periode

Det manglende forsvarsarbejde er altid et emne, der diskuteres i denne kamps anledning. Team World assistenttræneren, Dirk Nowitzki, udtalte i pausen mellem første og anden periode, at han ikke var tilfreds med det forsvarsarbejde, han havde set i første periode. Især tilbageløbene var et punkt han i særdeleshed var utilfreds med.

Mens at Team USA startede første periode bedst ud, overtog Team World i anden periode. Højdepunkter var der stadig masser af, og især Team USA’s John Collins leverede et par fede dunks i anden periode. John Collins kommer vi i øvrigt til at se mere til i denne weekend, da han også deltager i dunkkonkurrencen lørdag nat.

I anden periode var spillet også mere tempofyldt, hvor bolden blev afleveret hurtigere rundt. Der var også plads til et par sekvenser, hvor der blev spillet forsvar, men det var ikke ligefrem prangende forsvarspil, man fik at se.

Jayson Tatum fortsatte, hvor fra hans holdkammerat, Kyle Kuzma slap i første periode. Tatum ramte fire treere i streg uden at misse, og kunne derfor stå for 16 af amerikanernes 83 point i første halvleg. Amerikanernes topscorer i halvlegen var Kuzma med 23 point.

Team USA var stadigvæk i front ved halvlegen, på trods af en stærkt start på perioden fra Team World. Stillingen var 71-83.

Team USA vinder Rising Stars Challenge 2019

Jayson Tatum og Ben Simmons blev i halvlegspausen spurgt ind til, om hvem der ville løbe med titlen som Rising Stars-MVP. Både amerikanske Tatum og australske Simmons pegede på sig selv som den kommende ejer af denne titel, og der var lagt op til en kamp om MVP-titlen mellem de to andenårsspillere.

John Collins, der til dagligt spiller for Atlanta Hawks brillerede med et utal af utrolige dunks. Han imponerede i første halvleg med massevis af dunks, og han imponerede så sandelig også i anden halvleg med hans dunke-evner.

Verdensholdet dominerede i tredje periode, og kunne halvere amerikanernes 12-points føring.

Intensiteten steg så småt hen mod kampens slutning, hvor der også blev spillet mere og mere forsvar. Verdensholdet lavede et par double teams i et forsøg på, at indhente amerikanernes forspring, men de var, halvvejs inde i fjerde periode, stadig foran, og havde fået udbygget deres føring yderligere med syv point.

Med 30 sekunder tilbage af kampen var den endeligt afgjort, og så var der en lille dunkekonkurrence igang midt i selve kampen. Der blev dunket i begge ender, og spillerne endte med at aflevere til hinanden på tværs af holdene for, at teste hinandens dunks af.

Team World fik aldrig indhentet amerikanerne, og Team USA kunne derfor trække sig sejrrigt ud af årets Rising Stars-kamp. Team USA vandt kampen med cifrene 144-161, og fik dermed sin revanche mod verdensholdet.

Kampens MVP blev Kyle Kuzma fra Team USA. Kuzma scorede 35 point, tog seks rebounds og leverede to assists.

Du kan se højdepunkter fra kampen i videoen her under:

Nyt NBA-gear? Tjek - NordicBasketball.com ud her.

18-årig skribent bosat i Aarhus. Jeg dækker både NBA og Basketligaen, og kan ofte findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Mere fra Atlanta Hawks