fbpx
Find os her

NBA

NBA Power Ranking: Januar

Så er januar måneds Power Ranking landet, hvor der er blevet plads til et nyt hold på førstepladsen!

16. Indiana Pacers (December: 07)

Indiana Pacers lider et drastisk fald i denne måneds Power Ranking. Det skyldes ene og alene tabet af deres guard, deres playmaker, deres leder, deres lys i mørket.

Victor Oladipo er rude for sæsonen, og siden da har Indiana ikke været det samme optimistiske og opportunistiske hold, som besad en ekstrem tro på, at de kunne slå alt og alle.

De er gået 2-4 siden tabet, hvor deres to sejrr er kommet mod et ligeså forstyrret Miami Heat-hold og et Davis-løst Pelicans-hold.

Pacers er samtidig faldet fra tredje til femte pladsen i East, og selvom de har et godt hul ned til Brooklyn og muligvis holder fast i slutspilspladsen, ryger de unægteligt ud i første runde.

15. Brooklyn Nets (December: –)

Hvilken forvandling Kenny Atkinson har taget denne organisation igennem, der inden hans tiltrædelse var strippet for håb og drømme for fremtiden.

Nu ligner de et slutspilshold. De har en ung stamme, spiller seværdigt basketball og besidder endda en All Star i form af D’Angelo Russell. Han snittede 23,8 point, 3,9 rebounds, 7,3 assists og 1,3 steals i løbet af januar. En voldsomt habil måned for den tidligere Laker og en kæmpe grund til, at Nets har grund til få kriblen i fingrene ved tanken om fremtiden.

14. Los Angeles Lakers (December: 11)

LeBron James var tilbage på januars sidste spilledag, hvor det blev til en tæt sejr over lillebroren, Los Angeles Clippers. Her var LeBron blot en enkelt assist fra en triple-double med 24 point, 14 rebounds og ni assists. Det var hans første kamp siden den 25. december, hvor han udgik med en skade. Siden da har Lakers vundet seks kampe og tabt 12. De er halvanden kampe uden for slutspillet, og i nat spillede de endnu engang uden LeBron James, der denne gang måtte sidde over grundet ømhed.

Lakers har behov for at verdens bedste basketballspiller er være på banen, for uden ham mangler de en til at vise dem vej. Ingram, Ball, Kuzma og Hart er alle gode unge spillere med masser af talent, men de er endnu ikke i stand til selv at styre et hold. Især ikke i en Western Conference, hvor det er påkrævet, at man har en record over .500 for at ramme slutspillet.

13. Sacramento Kings (December: 15)

Ender Sacramento med en positiv record i år vil det være en kæmpe præstation – slutspil eller ej.

Der var ingen, der havde de store forventninger til dem inden sæsonen gik igang, og nu ligger de foran Lakers i vores Power Ranking og stillingen. De er få sejre fra at være i slutspillet, hvor de endda har ligget lunt i svinget tidligere på sæsonen.

De’Aaron Fox var en seriøs kandidat til All Star-holdet og havde han været i East, var han nok også været at finde blandt reserverne i år. Det skal dog ikke være noget han belemrer sit sind med, for fortsætter han sin positive udvikling fra i år af, skal han nok finde vej senere i karrieren.

12. Los Angeles Clippers (December: 12)

Los Angeles er over de sidste måneder kølet ned, efter deres utroligt varme start, der tog dem til toppen af Western Conference.

Clippers’ dybe trup uden en All Star, har ikke haft den bedste januar, hvor de er gået 8-10. De har dog formået at holde sig inden for slutspillet, med de skadesramte ærkerivaler, Los Angeles Lakers, lige i hælene. Ottendepladsen i Western Conference bliver uhyre tæt i år, og det bliver spændende at se, om de to Los Angeles mandskaber tager den, eller om de unge Sacramento Kings kan udfordre.

11. San Antonio Spurs (December: 13)

San Antonio Spurs har de sidste 20 år været gode, uden at blive opfattet som det stjernespækkede glamourøse hold.

I år har ikke været den store undtagelse, udover at de ikke har været lige så gode, som de plejer at være.

Efter de i sommer måtte sende Kawhi Leonard og Danny Green nord på for DeMar DeRozan, har Spurs været lidt i tovene.

Det har en af de bedste trænere i historien dog fået vendt om på, og Spurs har taget til en femteplads i Western Conference med en record på 32-22. Mon ikke Spurs tager en plads i slutspillet for 22. gang i træk, hvilket sammen med Syracuse Nationals og Philadelphia 76’ers, ville være den længste årrække med slutspilspladser i træk nogensinde.

10. Utah Jazz (December: 14)

Utah Jazz er gode i anden halvdel af sæsonen. Sidste år gik Jazz 29-6 efter den 25. januar og slog favoritterne fra Thunder ud i første runde, ført an af den daværende rookie, Donovan Mitchell og forsvarsgeneralen Rudy Gobert.

Utah Jazz har et solidt hold centreret omkring et fremragende forsvar, der gør dem et problem for de fleste hold i ligaen. Gobert som et defensivt anker og Mitchell som en versatil scorer kombineret med gode rollespillere, skal bestemt tages seriøst. De er kun et trade fra at kunne drille alle i ligaen på en god dag, hvilket har givet spekulationer om Conley til Utah.

Conley eller ej, så er Jazz gode og de bliver rigtigt spændende at følge resten af sæsonen. Om de kan levere en ligeså flot anden halvdel af sæsonen som sidste år er svært at sige, men de er godt i gang efter at være gået 12-5 i januar.

9. Portland Trail Blazers (December: 9)

Portland Trail Blazers er et fremragende basketballhold, men bliver som regel glemt lidt i den kompetitive Western Conference.

Ført an af All Star Damian Lillard og CJ McCollum ligger Blazers nummer fire i Western Conference og ligner ikke et hold, der har tænkt sig at falde. De har lige sendt Nik Stauskas, Wade Baldwin IV og to andenrundevalg til Cleveland for Rodney Hood. En solid wingspiller, der giver dem noget dybde til slutspillet.

Blazers ligger nummer ni i NET-rating og nummer otte i offensive-rating og har vundet syv af deres sidste ti.

8. Boston Celtics (December: 10)

Boston er for alvor begyndt at røre på sig. De startede sæsonen langt fra de forventninger, der var til mandskabet. I januar er de korrekte takter begyndt at vise sig.

Ser man tilbage på den forgange måned er Boston gået 11-4. Det inkluderer blandt andet en sejr over Toronto Raptors. De har slået deres direkte modstandere omkring hjemmebanefordelen i slutspillet.

Efter en solid måned har de i øjeblikket ligaens niende bedste angreb og det fjerde bedste forsvar. Derudover har de en NET-rating på +7, hvilket kun er overgået af Golden State Warriors og Milwaukee Bucks.

Kyrie Irving har i den grad været storspillende siden december, og han har taget det høje niveau med over i januar. Han snittede 25,7 point og 8,1 assists i denne måned. En stor del af Bostons succes kan tilskrives Kyries offensive produktion. Al Horford fortjener dog også lidt kærlighed. Han er lige så vigtig som Kyrie. Hans domæne er bare i den defensive ende. Han er ankeret på et af ligaens bedste forsvar.

7. Philadelphia 76’ers (December: 08)

Philadelphia 76’ers bliver ved med at imponere. De er på trods af deres unge mandskab på tredje pladsen i Eastern Conference. De har et utroligt velbalanceret hold. Mandskabet er som et puslespil, der passer perfekt sammen. Spillerne komplimenterer hinanden næsten til perfektion.

Der er dog en mand, som fortjener lidt ekstra ros. Den mand er Joel Embiid.

Embiid er i denne sæson med helt fremme i kampen om titlen som MVP. 27,2 point, 13,5 rebounds sammenlagt med to blocks har han været fænomenal. I januar upppede han sit spil til 29,2 point og 13,8 rebounds. Han er All Star og har fortjent den ære.

76’ers er i januar gået 11-4.

6. Houston Rockets (December: 06)

Houston Rockets’ plads på denne liste er på baggrund af én spiller. Den spiller er James Harden, der har fundet sin MVP-form frem fra sidste sæson.

James Harden har på det sidste taget slæbet for Houston Rockets. Han har spillet som en af de bedste nogensinde. Hans statistikker i januar er noget helt specielt. 43,6 point, 8,7 rebounds, 7,6 assists og hele 13,7 straffekast per kamp. Harden er en offensiv supermagt, som aldrig er set lignende.

Houston er stadig uden to af deres vigtigste spillere. Når Clint Capela og Chris Paul kommer i gang igen, bliver Houston ikke sjove at møde.

5. Oklahoma City Thunder (December: 05)

Oklahoma City Thunder fortsætter deres solide præstationer. De spiller godt og forstår at vinde de vigtige kampe. De ligger nummer tre i Western Conference ganske velfortjent.

Det er især deres to superstjerner i Paul George og Russell Westbrook, der har ført dem til sejr.

PG har været med i MVP-snakken og fortjener mere anerkendelse end han reelt får. Han er fabelagtig i begge ender af banen. Sammen med Kawhi Leonard er de ligaens bedste to-vejsspillere.

Westbrook er en omvandrende triple-doublemaskine. Han snitter for tredje sæson i træk en triple-double. Dog har han været i problemer denne sæson. Det er især hans trepointsskud, der har voldet ham problemer. Sølle 25 procent er det blevet til bag linjen.

Oklahoma har potentialet til at gå langt i slutspillet. De kommer til at volde de fleste modstandere problemer.

4. Denver Nuggets (December: 04)

12 vundne kampe og fire tabte i januar måned. Det er virkelig solidt for et hold, som har været en del præget af skader den sidste måneds tid. Både Gary Harris, Paul Millsap og Will Barton har alle siddet ude eller haft restriktioner på deres minutter. Dog har Denver Nuggets’ dybde virkelig været til stede, hvor specielt Malik Beasley har vist sig fra sin bedste side. Beasley har snittet 14 point og skudt 55 procent fra gulvet, 46 procent fra 3’eren og 82 procent fra straffe.

MVP-kandidaten og All Star Nikola Jokic har i den grad også steppet op for sit hold i januar måned med 25 point, 12 rebounds og otte assists per kamp.

Denver Nuggets spillede 16 kampe i januar måned og det var der kun fem andre hold der gjorde, samtidig var Nuggets det hold, der vandt flest kampe i januar sammen med Milwaukee Bucks.

3. Toronto Raptors (December: 03)

Med 15 kampe på papiret, gik Toronto Raptors 10-5 i januar måned. Hos Raptors har Kawhi Leonard været helt igennem fantastisk og snittet 30 point, syv rebounds og fire assists. Han spillede ti ud af de 15 mulige.

Pascal Siakam har også været virkelig god for Raptors og har steppet op i de kampe Kawhi ikke har spillet i. Siakam snittede næsten 18 point, otte rebounds og tre assists. Han spillede i alle 15 kampe i januar.

Raptors har været rigtig gode på hjemmebane i januar, men grunden til de ikke tager førstepladsen i denne Power Ranking er fordi de kun vandt 3 ud af 7 udebane-kampe.

2. Milwaukee Bucks (December: 01)

Milwaukee Bucks har været dette års helt store overraskelse, og det er i den grad Giannis Antetokounmpo’s skyld. I januar snittede han 25,7 point, 12,1 rebounds og 5,6 assist med 11 double-doublesi 14 kampe.

Milwaukee spillede 15 kampe og vandt 12. Det gik 6-1 på hjemmebane og 6-2 på udebane. De er det bedst reboundende hold i ligaen og har været det lige fra dag et. Bucks var også det hold som skød anden flest 3’ere, og ramte anden flest i januar, kun overgået af Houston Rockets.

Bucks er ikke kun et angrebshold, det er faktisk også det bedste forsvars-hold i ligaen med en defensiv rating på 102,7. Samtidig havde de den anden bedste net rating i januar med 13,3.

1. Golden State Warriors (December: 02)

Golden State Warriors fik DeMarcus Cousins tilbage i januar måned, og det har virkelig sat fut i maskineriet. De har været det absolut bedste angrebshold i ligaen i januar og når Warriors spiller med deres fem All Stars på banen udscorer de deres modstandere med 27 point per 100 boldbesiddelser.

I januar måned scorede Warriors 127,4 point per kamp! Det er syv point mere per kamp end de næstbedste. Med 13 kampe på papiret vandt Warriors 11 kampe og tabte to. De har virkelig domineret alle de offensive statistikker denne måned. Warriors er dog ikke helt perfekte endnu, da de stadig ligger som et middelmådigt defensivt hold i ligaen.

Stephen Curry har nærmest været uvirkelig i angrebet i januar måned med 31,3 point per kamp. 51,5 procent fra gulvet, 46 procent fra 3’eren og 96,1 procent fra straffe! Det er bedre end hans MVP-sæson i 2015-2016 sæsonen.

Nyt NBA-gear? Tjek - NordicBasketball.com ud her.

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Mere fra Boston Celtics