fbpx
Connect with us

Boston Celtics

NBA Power Ranking: December

Fullcourts Power Ranking fra december måned er landet. Det her er stedet, hvor vi eliminerer konferencerne og sætter fokus på de 16 hold, der ville være kommet i slutspillet, hvis ikke holdene var delt op. I denne udgave finder vi fem hold fra East, imens West dominerer med hele 11 hold!

16. Memphis Grizzlies (November: 11)

Memphis har tabt seks kampe i streg til at starte januar med, og de tabte ni ud af 15 kampe mulige i december. Deres varme start med Marc Gasol ved roret er så småt ved at stilne af, og Memphis Grizzlies ligger nu tredjesidst i Western Conference. 

Memphis er nu nået der til, hvor Chandler Parsons, en spiller der har spillet 73 kampe for klubben de seneste tre sæsoner, har snittet syv point per kamp og har startet i 45 af dem, er det varmeste samtaleemne. Det er ikke længere snakken om, hvorvidt slutspillet er muligt eller om, hvor undervurderet spillere som Conley og Gasol er. Nej, det er om, hvorvidt de burde beholde marginalspilleren Chandler Parsons, som de betaler et umenneskeligt beløb på $50 millioner over denne og næste sæson.

På den positive side ser Jaren Jackson stadig ud til at have været et sandt steal i årets draft!

15. Sacramento Kings (November: 14)

Sacramento startede som sæsonens helt store overraskelse, og de overrasker på sin vis stadig. De er placeret på en øjeblikkelig niendeplads i den ekstremt tætte Western Conference, og spiller stadig basketball som vi aldrig har set Kings spille før. Basketball, der rent faktisk minder om det man ser i 2019. Hurtigt, trepointsorierenteret basketball med en styrmand på guard-positionen som udgør en konstant trussel og trækker modstanderne til sig som en magnet, hvilket frigør plads til de fire andre skytter på banen.

Selvom SacTown stadig spiller bedre end gennemsnittet, er hold som San Antonio og Houston begyndt at røre på sig, imens Utah også ser ud til at være tæt på at finde rytmen. Her mangler Sacramento stadig det sidste for at kunne være med.

14. Utah Jazz (November: –)

Utah Jazz var slet ikke på denne power ranking i sidste måned. Det fortæller lidt om, hvor meget holdet fra Salt Lake City har skuffet.

Sidste år startede de også sløvt, men blev reddet af Rudy Gobert der kom tilbage fra en skade, på netop dette tidspunkt af sæsonen, og vendte op og ned på Utah’s defensiv. Pludselig lignede Donovan Mitchell en seriøs kandidat til at blive Rookie of the Year, imens Gobert var årets forsvarsspiller.

Men denne sæson har det været omvendt. Selvom de har begge førnævnte spillere klar, fungerer offensiven ikke ligeså flydende som sidste sæson.

Mitchell snitter stortset det samme antal point som sidste sæson med 20,4, op mod sidste sæsons 20,5, men det er på flere skud i år. Han skyder blot 40 procent fra gulvet og 30 procent bag 3’eren.

Det er vigtigt at Utah’s skytter kommer i gang, hvor Joe Ingles også skal løfte sine procenter bag 3’eren. Han er faldet fra sidste sæson imponerende 44 procent, til at ramme 36 procent i år.

13. San Antonio Spurs (November: –)

San Antonio har siden den 8. december vundet 13 ud af deres seneste 16 kampe, hvilket i høj grad har været DeMar DeRozans skyld. Han har virkelig trådt i karakter, og ligner i den grad en spiller, der skal bevise noget. En mission som går ud på, at modbevise Masai Ujiri. Han spiller med en såkaldt Chip on his shoulder i et indædt forsøg, på at vise at Masai Ujiri traf det forkerte valg, da han tradede ham væk fra Toronto.

DeMar DeRozan har sammen med LaMarcus Aldridge sat point på tavlen for San Antonio, og det ligner at de kommer i slutspillet for 22’ende gang i streg. Voldsomt imponerende af Gregg Popovich og hans tropper.

12. Los Angeles Clippers (November: 6)

Det her er et hold, der er så svært at blive klog på.

I starten af december lignede de et hold i frit fald efter at have startet sæsonen som førerholdet i West. Men pludselig tabte de syv ud af ti kampe med en periode på fire nederlag i streg, og holdet uden stjerner, så endelig ud til at have fundet deres rette hylde. Men omkring juletid vandt de pludselig to kampe i streg mod henholdsvis Dallas og Denver, og Doc Rivers fik på ny sat gang i hjulene.

Tobias Harris og Danilo Gallinari er nok de to spillere, der denne sæson har fået mindst tid i medierne taget deres sæson i betragtning. I stedet er det Clippers’ to store mænd, Montrezl Harrell og Boban Marjanovic der har trukket overskrifterne. Det kunne dog ligeså godt have været Lou Williams eller Patrick Beverley. Måske Shai Gilgeous-Alexander eller Avery Bradley. De har en voldsomt dyb trup, og Doc Rivers formår til fulde at få det maksimale ud af den. Los Angeles Clippers vinder nok ikke West, men de har været et ekstremt underholdende bekendtskab denne sæson, som lige nu ser ud til at fortsætte ind i slutspillet.

11. Los Angeles Lakers (November: 8)

Fra den ene side af Los Angeles til den anden. Vi skifter de hvide, blå og røde farver ud med lilla og guld.

LeBron James er synonym med det her hold. Ikke organisationen, men holdet.

De seneste syv kampe har Lakers tabt fem af dem. LeBron James har været skadet disse syv kampe. Det er ikke et tilfælde, at det kreerer et L eller fem for holdet fra englenes by. Uden verdens bedste basketspiller ligner Lakers igen det unge og uerfarne mandskab fra sidste år, som blot vandt 35 kampe sidste sæson.

De mangler deres leder. Han er manden der skal føre dem i slutspillet, og heldigvis for Lakers, kommer han tilbage inden for den nærmeste fremtid.

10. Boston Celtics (November: 9)

Boston Celtics er for alvor begyndt at røre på sig. De var favoritter i Eastern Conference inden sæsosen gik i gang, men de havde en meget svingende sæsonstart.

De er dog kommet gevaldigt efter det. De er begyndt at spille som de mesterskabskandidater de er. Kyrie Irving er storspillende. Han er målsat på at give holdet succes.

Marcus Morris fortjener i særdeleshed også et skulderklap. En rollespiller som virkelig har forbedret sig. Han er en stor del af Celtics’ offensiv. Han snitter i denne sæson 15,4 point, hvilket er det højeste i hans karriere.

Celtics er nu for alvor en mesterskabskandidat. De har i løbet af sæsonen slået deres konkurrenter i Eastern Conference. De er i en opadgående kurve og ligner ikke et mandskab, der mister pusten.

9. Portland Trail Blazers (November: 10)

Portland er et hold der flyver under radaren. Der bliver ikke rigtig snakket om dem, selvom de har vist sig som et farligt mandskab denne sæson, hvor de blandt andet har slået Toronto Raptors og Golden State Warriors.

Damian Lillard og C.J. McCollum snitter begge over 20 point per kamp. En af ligaens bedste backcourts. Det er blevet bevist gang på gang. I denne sæson har Jusuf Nurkic, for alvor oppet sit spil. Han har af et par omgange haft 20+ point og 15+ rebounds.

Portland mandskabet fortjener mere medieomtale og kærlighed. De er solidt hold, der kan skabe ravage i slutspillet.

8. Philadelphia 76ers (November: 7)

Philadelphia 76’ers er et ungt mandskab med en masse potentiale. De har vist de kan bide skeer med ligaens bedste. Tilføjelsen af Jimmy Butler, giver holdet et ekstra niveau. De er bare ikke helt fremme blandt mesterskabsfavoritterne endnu.

Joel Embiid har i denne sæson været fænomenal. Han fører an for holdet. Han har vist sig som en af ligaens bedste centere og er en del af MVP-snakken. Han er uundværlig for holdet både offensivt og defensivt. Akkompagneret af Ben Simmons og Jimmy Butler, så har de et hold i rivende udvikling.

Det kan nå hele vejen til Eastern Conference Finals, men de mangler det sidste for at spille med om mesterskabet.

7. Indiana Pacers (November: –)

Indiana Pacers ligger med helt fremme i East. De har vist, at sidste sæson ikke var en farce. De er klar til kamp og udfodrer de bedste mandskaber i ligaen.

Ligaens andenbedste forsvar er historien bag deres succes. De er solide defensivt og tillader ikke mange point. Myles Turner har vist sig som en fortrinlig forsvarscenter. 2,8 blocks og 7,1 rebounds snitter han.

Victor Oladipo er holdets ubestridte stjerne og han fortjener også ros. Han binder holdet sammen. Han er blandt ligaens bedste guards forsvarsmæssigt og har udviklet sit angrebsspil.

Pacers er et af ligaens bedste mandskaber. De kan i år nå langt i slutspillet med Oladipo i spidsen.

6. Houston Rockets (November: 13)

Houston har én mand at takke for denne placering. Den forsvarende MVP, James Harden. Han har gjort det til sin personlige mission at trække Houston med i slutspillet.

I december har han vist sig som en forsvarende MVP, hvis ikke endnu bedre end sidste år. Han snitter 33,6 point og 8,6 assists indtil videre i sæsonen. Han har kamp efter kamp sørget for Houstons succes.

James Harden er brandvarm og bliver svær at stoppe. Hvis han forsætter ender Houston i toppen af Western Conference. Hans spil er afgørende for deres succes. I øjeblikket kan ingen stoppe ham.

5. Oklahoma City Thunder (November: 5)

Det ser ud til at OKC endelig har fundet deres identitet: Forsvar.

Paul George og kompagni har spillet fremragende forsvar i år, hvilket har givet dem en andenplads i defensive rating og en tredjeplads i Western Conference. Deres angreb er bygget kraftigt op omkring deres to All-NBA kalibrer superstjerner, Russell Westbrook og Paul George. George har været fremragende i år og fortjener at blive nævnt i MVP-snakken.

Westbrook er gået ned i scoring, men påvirker stadigvæk spillet i alle andre facetter. Han snitter i øvrigt en triple-double igen. OKC ser rigtig gode ud og ligner et hold, der kan lege med dybt ind i slutspillet.

4. Denver Nuggets (November: 4)

Det unge mandskab fører den utroligt tætte og svære Western Conference med en record på 26-11. Præget af fremragende forsvar og et dynamisk og versatilt angreb, har de unge drenge fra Denver haft en fantastisk sæson.

Især Nikola Jokic har været prangende og har slået sit navn fast, blandt de bedste centere i ligaen. Med en gennemsnitsalder på under 25 år er det ret overraskende, at de kan føre en så god konference. Med så mange unge talenter og et førsterundevalg der ikke har debuteret endnu, ser fremtiden enormt lys ud.

3. Toronto Raptors (November: 1)

På trods af en skadesplaget måned for point guard, Kyle Lowry, kan Toronto se sig selv i toppen af ligaen. De fører i øjeblikket ligaen med den bedste record og har set rigtig gode ud. Deres dybde har kompenseret for Lowrys fravær og Kawhi Leonard ligner stadigvæk en MVP-kanditat.

Det ser rigtig positivt ud i det canadiske, og den nye konstellation ser ud til at give pote. Om de kan holde kadencen resten af sæsonen, og især i slutspillet, bliver enormt spændende.

2. Golden State Warriors (November: 2)

De forsvarende mestre fra Warriors fik Stephen Curry tilbage den første december, og det har de kunnet mærke i Oakland.

Warriors vandt ti ud af 15 kampe i december bag Currys 28 point per kamp. Når Warriors spiller op til niveau, kan ingen matche dem, og de har flere gange vist, hvor mange strenge de har at spille på offensivt, samt, hvor godt de kan forsvare, når det er nødvendigt.

Det er ikke overraskende, at de har ligaens bedste angreb med en start femmer, med fire potentielle All Stars.

1. Milwaukee Bucks (November: 3)

Ført an af MVP-kandidaten Giannis Antetokounmpo har Bucks i december taget førstepladsen i vores Power Ranking.

Cheftræner Mike Budenholzers nye system omkring Giannis har været uhyre effektivt indtil videre og førte i december holdet til ti sejre i 15 kampe. Budenholzer ligner bestemt en tidlig kandidat til årets træner.

Giannis er i øjeblikket en af ligaens bedste spillere og var også månedens spiller i East i december. Bucks har lige nu ligaens anden bedste record 27-11 og fører ligaen i net rating, altså pointforskel per kamp. Bucks er bestemt et hold, man skal tage seriøst i sæsonens slutspil, hvor toppen af den østlige konference er helt åben.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Boston Celtics