fbpx
Connect with us

NBA

NBA offentliggør ny officiel kampbold

NBA har netop offentliggjort, at de fra sæsonen 2020-21 vil skifte den velkendte Spalding basketball ud med en ny bold produceret af Wilson.

Foto: Boba Keseric

Siden 1983 har der stået Spalding på den officielle NBA basketball i verdens bedste basketliga, dette er dog noget, der vil ændre sig allerede fra 2021-22 sæsonen. NBA har netop meldt ud, at de ikke forlænger samarbejdet med Spalding, men i stedet indgår de et samarbejde med Wilson, der også tidligere har stået for den officielle kampbold. Faktisk har Wilson 37 års erfaring med at producere den officielle NBA basketball tilbage fra ligaens start, indtil de i 1983 blev erstattet af Spalding.

Aftalen er ikke kun gældende for NBA ligaen også WNBA, G-League, NBA 2K League og Basketball Africa League vil alle fremover skulle spille med den nye Wilson bold. I forvejen bliver alle college kampe i NCAA spillet med Wilson bolde, så langt de fleste NBA spillere har før prøvet kræfter med en bold af samme mærke.

Et udvalg af spillerne samt Wilsons eksperter vil arbejde på, hvordan bolden skal tage sig ud, men umiddelbart ligger ligaen op til at beholde den samme type læder som på den nuværende bold. NBA har tidligere prøvet at udskifte bolden, da man i 2006 afprøvede en anden type belægning, dette fik dog enormt dårlig respons fra spillerne, så en lignende episode vil NBA højst sandsynligt forsøge at undgå.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

22 år gammel, bosat i Aarhus og studerer til dagligt på AU. Stor interesse for basketball og især NBA

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in NBA