fbpx
Connect with us

NBA

NBA forbyder ny trend af headbands

De fleste, der følger med i NBA, har lagt mærke til den nye trend af headbands, såkaldte ‘ninja-style’ headbands. NBA har valgt at forbyde brugen af dem i den kommende sæson.

Det har i mange år været velkendt, at basketspillere bruger svedbånd. Det er både brugt helt praktisk mod sved, men også i høj grad som en flashy stil eller varemærke for nogle atleter, sågar er det en rituel del af at spille kamp og kunne præstere.

I sidste NBA sæson så vi et nyt fænomen i form af disse ninja-style headbands, der ligner inspiration fra tennis, hvor for eksempel Rafael Nadal gør brug af den samme form for svedbånd. Spillere som Kyrie Irving, Jimmy Butler, Mike Scott og Montrezl Harrell er nogle af de NBA-spillere, der har gjort flittigt brug af denne nye udgave af svedbånd.

Imidlertid har NBA netop besluttet at forbyde denne form for svedbånd, da de ikke havde fået en behandling af konkurrence komiteten, hvilket er en afdeling i NBA organisationen, som har at gøre med regler indenfor ligaen. Det nye svedbånd er ikke blevet undersøgt, og derfor har komiteten startet en undersøgelse af svedbåndenes størrelse, længde og hvordan de praktisk bindes fast.

Komiteten fortæller, at på grund af sikkerheds årsager bliver de nød til at suspendere svedbåndet, så de kan få større indsigt i den kommende sæson.

Det er ikke første gang NBA har været inde og regulere på headbands i ligaen. I 2010 forbød de atleterne at vende svedbåndet ‘på hovedet’, så NBA logoet vendte den forkerte vej. Rajon Rando vendte logoet som en del af sit look, der også blev hans varemærke i Boston tiderne. Andre spillere som Jr. Smith gjorde det samme, og det valgte NBA også at forbyde i sin tid.

Rondo valgte symbolsk ikke at gøre brug af svedbåndet i den efterfølgende sæson i protest mod forbuddet. Om det vækker nogen modstand blandt spillerne med ninja-style headbands, må den kommende sæson vise.

Skal du med på Fullcourts NBA rejse til Florida til marts? Læs mere her.

More in NBA