fbpx
Connect with us

Memphis Grizzlies

NBA-Blog: Ikke helt de dårligste hold

Andet af ti NBA-previews. Hvad kan vi forvente af hver enkelt hold i den kommende sæson? Et hold i frit fald, et hold som ikke ved hvad de vil og et hold med en klar plan i deres genopbygningfase. Der er lidt af det hele i det her andet preview.

Ja Morant
Foto: Dave Winder - Murray State Athletics

Tid til at fortsætte med optakten til den nært forstående sæson. De tre seneste hold – Hornets, Knicks og Cavaliers, kan meget nemt gøre os basketball-deprimeret, så lad os kigge på nogle hold som for det meste er mere se-værdige og ikke trækker humøret helt ned. Men først: (Listen er baseret på hvor mange kampe jeg tror de vinder i løbet af den regulære sæson)

27 – Washington Wizards

Mest interessante 5 – Isaiah Thomas – Bradley Beal – Davis Bertans – Rui Hachimura – Thomas Bryant

En stor del af mig gad godt at starte med at ignorere John Walls eksistens på dette hold.

Det er dog desværre umuligt. Den skadede og gennemsnitlige point guard har den værste kontrakt i hele NBA, set fra et holds perspektiv. Han tjener over 170 millioner dollars de næste fire sæsoner, han er skadet hele denne sæson (Blessing in disguise?), og ikke nok med det så er han altså ikke særlig god. Beklager, men det er sandt.

Han holder på bolden for lang tid ad gangen og stopper alt flow i spillet, hvilket gør det endnu sværere for hans holdkammerater. Når det så er sagt, så håber jeg at han bliver skadesfri og omskoler sig til en moderne NBA-spiller. Det ville være fedt.

Nok om Wall.

Wizards var i 2017 blot én sejr fra øst-finalen og det er ikke sikkert at bunden er nået endnu. Hvordan dog alt kan ændre sig på nærmest ingen tid. To et halvt år senere står de nu i en situation, hvor de skal høre på Bradley Beal rygter, da han er den mest oplagte allstar på vej væk fra sin nuværende arbejdsgiver.

Forhåbentlig kan han og de unge Big men, Rui Hachimura og Thomas Bryant, holde fokus og forbedre sig, så der i det mindste er lidt interessant ved at se en Wizards-kamp. Beal er det eneste der gør at de ikke ryger ned som nr. 29.

Under 26,5 sejre.

26 – Memphis Grizzlies

Mest interessante 5 – Ja Morant – Grayson Allen – Jae Crowder – Jaren Jackson Jr. – Brandon Clarke

Som lovet er der også hold fra vest at finde helt her nede i bunden af ligaen. I modsætning til de førnævnte, så er Memphis kun helt hernede fordi de befinder sig i den drabelige western conference. Der er nemlig masser af positivt at sige om dem.

De har flere lovende unge spillere i form af Jaren Jackson Jr., som er en moderne PF/C, der kan skyde og forsvare kurven, og Ja Morant er en af de mest spændende Point Guards i ligaen.

Morant og Brandon Clarke er begge rookies, så på trods af deres store potentialle, så må vi forvente at der også bliver begået mange fejl, fejl som der ikke er råd til hvis man skal vinde kampe, men fejl som bliver gode at lære af for det unge hold.

Memphis fik i løbet af sommeren en ny cheftræner: Taylor Jenkins. En mand som har været assistent i NBA i seks sæsoner og skal formentlig lære på jobbet sammen med alle de unge spillere. Det lyder egentlig som et fornuftigt match.

Hverken Mike Conley eller Marc Gasol er længere at finde i truppen og en ny æra er officielt begyndt. Det bliver interessant at følge de unge spillere, men mange sejre er der ikke at hente i år.

Over 26,5 sejre

25 – Oklahoma City Thunder

Mest interessante 5 – Chris Paul – Shai Gilgeous-Alexander – Terrence Ferguson – Danilo Gallinari – Steven Adams

Modvilligt tilføjede jeg Chris Paul til de mest interessante fem.

Vi ved alle hvad han er god til, men også at hans fremskredne alder gør ham til en problematisk figur på det her hold. Han blev dog tilføjet fordi, hvis Thunder rent faktisk skal gå efter en playoff-plads, hvilket er meget urealistisk, så bliver han nødt til at være en del af det.

Hvis han tager nogle af de oplevelser fra Houston med sig, og kan undgå at skulle have bolden hele tiden, men kun når angrebet falder fra hinanden, så kan det faktisk blive lidt underholdende, og muligvis godt.

Shai er en af mine yndlings unge spillere. Se lige hvor flydende det ser ud. Damn.

Han er den eneste med umiddelbar allstar potentiale og skal have lov til at have bolden så meget som mulig. Få sat Ferguson, Gallinari og Paul om til trepointsskud, og Adams til layups/dunks, så ser det rigtig spændende ud.

Hvis de rutinerede kræfter kan udfylde komplimenterende roller i stedet for at dominere, så kan det blive et sjovt hold at følge i denne sæson. De kommer efter min mening ikke i nærheden af slutspillet, men det behøver man heller ikke for at være et spændende hold.

Bredden og det mærkelige fit som det er, gør i sidste ende at OKC nok må håbe på at få noget værdi tilbage i nogle trades involverende Gallinari, Chris Paul og måske endda Steven Adams, så den endelige genopbygning kan gå i gang.

Lige nu står de på to stole, og det er ikke altid lige nemt.

Under 32,5 sejre

 

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

NBA-skribent, basketball-elsker og man kan følge med i mine NBA-Odds på twitter @OddserKunNBA.

More in Memphis Grizzlies